Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

ViBE 

PFF ViBE

Név:
Életkor:
Nem:
Város:
ViBE
117
férfi
Csapat:
Blog:
Fórumrang:
Albumok:
Weblap:
E-mail cím: nem publikus
MSN:

[OFF] Érdekes közösség 2011. május 31. ViBE 98 hozzászólás 152012 olvasás

Első sorban leszögezném, hogy saját véleményemet szándékozom kifejteni a következőkben a manapság fórumon olvasottakról és azoknak a hátterében lévő társadalmi jelenségére szeretnék rámutatni valamilyen szinten.

A témát lehet vitatni és osztani is, de úgy látom, hogy valami defektus mutatkozik meg, amit személy szerint nem igazán tudok felfogni. Lényegébe ez az oka, hogy most blogot merészeltem írni és lehet, hogy ember nem lesz, aki elolvassa, de hátha hozzátesz valamit egyesek gondolkodásához a mondókám. Szóval egyre feltűnőbb és továbbra is szokatlan számomra az efelé furcsa megnyilvánulás. Talán regisztrálnom kellene minden népszerű közösségi oldalra, hátha "megvilágosodnék" (halkan megjegyzem, hogy sose lesz facebook-om, szóval továbbra is rendhagyó maradok).

A következőkben leírtakat az veszi magára, aki magára is ismer a sorok közt megbúvó jellemre, tehát nem a személyeskedési hajlamomat szeretném kiélni.

Ültem a gép előtt és a délután folyamán kaptam egy meghívást egy Steam-csoportba, ami hihetetlen módon megint teljesen idegen volt számomra. Megint egy olyan jellegű meghívó, amit Én nem tudok hova tenni, mert nem érint. Gondolom páran kezdik sejteni, hogy a fórumon terjengő témához van köze, azaz az elhunyt srácnak hoztak létre egy csoportot, ebbe próbáltak engem is meghívni. Mivel sokan rossz néven vették volna, hogy ha az említett témába fejtettem volna ki véleményemet, ezért inkább külön blog formájában próbálom levezetni, hogy mennyire is látom ennek értelmét, mennyire is normális ez. Felnéztem ide, a fórumra, szokásos napi mustra. Láttam, hogy az a bizonyos blog már száz feletti bejegyzéssel büszkélkedik, ezért belenéztem Én is. Megrágtam, elolvastam az összes hozzászólást és levontam pár következtetést.

Mielőtt bárki is hozzám vágná, hogy érzelmi nulla vagyok, érzéketlen, tuskó, szólok, hogy erős tévedésben van, mert Nekem is megvannak a saját magánéleti problémáim és elég ritka az, hogy ne vágnának haza egyes történések és ne hagynának mély sebet maguk után. Tehát okosan a szavakkal, nem éri meg meggondolatlanul szurkálódni.

Szóval végigolvastam az összes hozzászólást és első észrevételem az volt, hogy az illetőt hozzávetőleg kettő, vagy három ember ismerhette személyesen. Személyes alatt tényleges, "face to face" ismeretségre gondolok és nem voice szerveres, videotelefonálós ismeretségre asszociálok. Felmerült bennem ezek után, hogy miért is írogatja mindenki a rövid sablonos szövegeket (R.I.P; emlékezni fogunk rád; nem ismertem személyesen, de nyugodjon békében; őszinte részvétem; ilyen fiatalon...) és egyesek miért írnak lényegébe rövid hegyi beszédet nagy bölcs módjára? Szabályosan behaltam azon, hogy egy lényegébe teljesen átlagos esethez ennyien és ilyen minőségben hozzászóltak, holott még csak nem is egy ténylegesen ismert személyről, vagy nagy tömegről volt szó, hanem egy viszonylag hétköznapinak mondható srácról, akihez itt sokaknak az ég egy adta világon semmi köze. Rendben van, emberről van szó, bár egyesek faját illetően sokszor kételkedem, mert elég meredek dolgokat mernek véghez vinni. Tehát most egyetlen biztos és stabil közös nevező az a faj. Ha ebből a szempontból nézzük és lennék olyan mártír, akkor a szívemre venném a naponta elhalálozó embertömeget. Azt hiszem ez eléggé röhejes lenne. Lehet, hogy a naponta elhalálozó ezer emberes tömeg (hasra ütésszerű érték) fele játszik több olyan játékot is, amit mondjuk Én is, de ez továbbra is eléggé gyenge alapja lenne a sajnálatnak. Én ezt valamiért felszínesnek látom. Felszínes, mert tényleg köze nincs a többségnek az illetőhöz. Nem ismerik Őt, a családját, a körülményeket. Hogy válthat ez ki így, ilyen formában sokakból érzelmeket? Azt hiszem sehogy. Abban is kételkedem, hogy a többségben a kiváltott érzelem időtartama meghaladta az egy percet. Ezek szerint sokan bele se gondolnak, hogy eleve naponta több ezren halnak meg, csak nem kapunk róla értesítést és hogy ez csak csepp a tengerben.

Az együttérzés, vagy részvét szép gesztus. De a hangoztatott érzelmek nem valósak, hanem csupán a körvonalaiban létező közösségi szellem mutatkozik meg. Mert teszem azt elmegy mellettem valaki az utcán, következő nap elcsapja egy autó, meghal. Utólag kiderül, hogy volt valami közös elfoglaltságunk és ezt egy tematikus fórumon megszellőztetem. Kérdem Én, hogy ha leírom, hogy Kis Béla horgászott és elgázolták, majd belehalt, az hány olyan emberből vált ki tényleges érzelmeket, akik nem ismerték Őt? Úgy gondolom senkiből sem. A halál természetese dolog, még ha olykor abszurd helyzetek miatt következik be, mint pld. tüdőgyulladás, amit a jelenkorban nehéz nem észrevenni, majd gyógyítani. Ezt nem OFF-olási célzattal írom, hanem azért, mert akármennyire is közös pont, hogy a srác játszott egy PC-s játékkal, amit rajtunk kívül szintén játszanak pár millióan, ez még nem vonja maga után azt, hogy ténylegesen sajnáljuk. Hisz vele egy időben más is elhunyhatott. És ha az nem CS-zett, akkor már nem is sajnálja az ember? Nem túl logikus szerintem. A közösségnek ereje van, ez látható. De mégis mire? Sok gyűlölködő ember van, megeshet, hogy csak egyetlen egy közös pont van, amiben megegyeznek, de minden másban ellentéteik egymásnak. Erre tipikus példa mondjuk a nacionalizmus. Teszem azt két ember rühelli egymást, de facebook-on mindketten erős hungaristák, ez az egyetlen közös nevező és minden hungar(y/ian)/magyar szót tartalmazó klubba belépnek, mert az ugye úgy a módi. Ha ezt nem veszik figyelembe, simán összevernék egymást, mert más nézeteket vallanak. Ezért is furcsállom, hogy Steam-en rendszeresen kapok meghívókat ilyen gyászolásokra, fan-klubokba, na meg különféle public szerverekre, amik teljesen értetlenkedve nézek.

Úgy érzem, hogy ez egy újkori "csordahatás". Sokan részese akar lenni mindennek. Egyesek hajlamosak azt hinni, hogy ez másoknak jó lehet és kell, vagy érdekes lehet. Úgy érzik, hogy mindenki számára információval bírhat, fontos és érdekes lehet. Hát sajnálattal közlöm, hogy nem az. Ha tényleg egy nagyon nagy, öreg róka lett volna, még meg is értem, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó. De aktuális esetben egy srácról beszélünk, aki meghalt, eléggé abszurd módon. Talán meg kellene hagyni ennek az eseménynek az intimitását és nem kellene úgymond nagy dobra verni, mert hát ennek ellenére ez egy hétköznapi történés volt. Bár a szándék/gesztus szép, de ehhez bizony a közösségnek köze nincs.


avatar #97
Válasz nyihah #96. hozzászólására
Tévedésben élsz barátom.idéznék:
...."Azert, mert ez a minimum, igy illik."

így illik, azaz NEM azért írod be mert tudod mit írsz be hanem azért mert a csorda ezt diktálja. Ha tetszik ha nem ez tökéletesen így van.

Amúgy meg ti ott mi itt akartuk kinyílvánítani a gondolatainkat, csak mi nem 3 betűben hanem fél oldalakban, és nem mi hanem TI kezdtétek el hogy gecik vagyunk.
Én beírtam, hogy "Ennek semmi köze sincs a CSHU-hoz" és ez lett moderálva (később beszéltem is egy moderátorral).
+++ =)
avatar #96
nyihah 2011. június 3. 1147 hozzászólás 309.
Válasz netro_potter #94. hozzászólására
Már ne haragudj, de hogy jössz (jön akármelyikőtök is) ahhoz, hogy eldöntsd/megmond/stb, hogy ki mit gondolt erről a bejegyzésről. Honnéd a tökömből szeded te azt, hogy azok akik részvétet nyilvánítottak nem érezték át a súlyát annak. 5 éves kortól fogja fel az ember, hogy van halál, 16-25 éves kor között meg is érti, hogy ez mit jelent. Úgy gondolod, hogy azok akik oda írtak egy r.i.p.-et csak pusztán divatból tették? Nem fogták fel, hogy mit jelent ha valaki ilyen fiatalon elhuny? Nem fejezhetik ki eggyütérzésüket a srác barátaival? Ti ennyire nem értitek azt a szót, hogy empátia? Baszki hogy neveltek titeket?

Amúgy meg pont azok az emberek nem értették ezt az egészet meg akik elkezdték a másik topikot is szétoffolni a hülyeséggel illetve aki(k) ezt a bejegyzést is írták (vagy a hozzászólásokban egyetértettek ezzel..). Én tiszteletbe tartom ha máshogy gondolkodtok erről, de könyörgöm.. magatokban mert ez kurvagáz így.
Tévedésben élsz barátom.idéznék:
...."Azert, mert ez a minimum, igy illik."

így illik, azaz NEM azért írod be mert tudod mit írsz be hanem azért mert a csorda ezt diktálja. Ha tetszik ha nem ez tökéletesen így van.

Amúgy meg ti ott mi itt akartuk kinyílvánítani a gondolatainkat, csak mi nem 3 betűben hanem fél oldalakban, és nem mi hanem TI kezdtétek el hogy gecik vagyunk.
Én beírtam, hogy "Ennek semmi köze sincs a CSHU-hoz" és ez lett moderálva (később beszéltem is egy moderátorral).
avatar #95
-DSt- 2011. június 3. 6632 hozzászólás 12.
Jesszus, ti mit muveltek itt?

Nem ertem ezt az egeszet, amit itt csinaltok, en nem ismertem a sracot, de ha mar hozzaszolok egy olyan temahoz ami alapvetoen az o halalarol szol, akkor beirom, hogy rip, es miert? Azert, mert ez a minimum, igy illik.

Masik: mindenki azt es ahhoz szol hozza, amit jonak lat, vannak olyanok akik ismertek netrol, talan szemelyesen is es tenylegesen megerzik a hianyat, felfogjak, hogy mit jelent es egyuttereznek a csaladdal, meg kozelebbi ismerosokkel. Vannak akik csak hallottak mi tortent es sajnaljak, vannak akik tiszteletbol szolnak hozza es vannak akik maguk sem tudjak, hogy miert.
Na es? Ertem en, hogy teged zavar hogy olyan emberek irjak be a "RIP" szot akiknek annyi kozuk volt hozza, mint neked, de abba gondolj mar bele, hogy amit most te muvelsz, kampanyolsz az mellett, hogy ne ripezgessek ismeretlenul, az mennyire gaz..

Durva hasonlattal elve ez olyan, mintha valakinek a temetesere vinnenek viragokat, sokat, te oda mennel a vegen es elvenned azokat a viragokat a halottol amiket ugy gondolsz , hogy nem jarnak neki.

En egyebkent megertem, ami mellett ervelsz, ugyanis en sem szoktam olyan embereknek RIP-et kivanni, akiket nem ismerek, amikrol nem tudok, de ha mar kozvetlen kapcsolatba kerulok, tudomas szerzek vagy hozzaszolok valami ilyen temahoz vagy valaki megemlit valamit (akar irl/akar net), akkor reszvetet nyilvanitok, pontosan azert, amit az elso bekezdesbe is irtam.
Tehat szerintem bolcsebb dontes semmit sem irni vagy valoban csak egy RIP-et. Mindenki dontse el maga, de ha valaki a RIP mellett dont es lerakja a "rozsat" ne menj oda felszedni, mert ez sokkal gazabb es nagyobb tiszteletlenseg a szemellyel szembe, mint az, hogy ebbol "tema" lesz. Raadasul ami ellen kampanyolsz pontosan ugyanazt sikerult itt kialakitanod.. Tehat ideje lezarni ezt a reszet a dolognak, mert gaz.

PS: R.I.P.

NOMEN EST OMEN
avatar #94
Válasz -lanpex- #88. hozzászólására
"Egy szülő aki elveszti a fiát, minden bizonnyal nagyon meghatódik ha netán tudomására jut, hogy százak emlékeztek meg szerettéről, hogy százak búcsúztak el tőle, gondoltak rá."

Az valóban nagy búcsúzás, hogy beírja rip és aztán, keres egy másik topicot ahova írhat...Két kezemen meg tudnám számolni hány ember gondolkozott el akár csak 10 percig a srácról. Csak arról szólt az egész, hogy elkezdte pár ember irkálni a részvétnyilvánítását aztán a többi ember akárcsak csak a birkák, elkezdték követni és hozzászólni.
Már ne haragudj, de hogy jössz (jön akármelyikőtök is) ahhoz, hogy eldöntsd/megmond/stb, hogy ki mit gondolt erről a bejegyzésről. Honnéd a tökömből szeded te azt, hogy azok akik részvétet nyilvánítottak nem érezték át a súlyát annak. 5 éves kortól fogja fel az ember, hogy van halál, 16-25 éves kor között meg is érti, hogy ez mit jelent. Úgy gondolod, hogy azok akik oda írtak egy r.i.p.-et csak pusztán divatból tették? Nem fogták fel, hogy mit jelent ha valaki ilyen fiatalon elhuny? Nem fejezhetik ki eggyütérzésüket a srác barátaival? Ti ennyire nem értitek azt a szót, hogy empátia? Baszki hogy neveltek titeket?

Amúgy meg pont azok az emberek nem értették ezt az egészet meg akik elkezdték a másik topikot is szétoffolni a hülyeséggel illetve aki(k) ezt a bejegyzést is írták (vagy a hozzászólásokban egyetértettek ezzel..). Én tiszteletbe tartom ha máshogy gondolkodtok erről, de könyörgöm.. magatokban mert ez kurvagáz így.
IBIZA LOVE COKE
avatar #93
GhostjAH 2011. június 2. 454 hozzászólás 875.
példa ;
Tegyük fel, hogy az egyik ismerősöddel beszélgetsz, akinek nem rég hunyt el egy közeli barátja, akivel gyerekkoruk óta ismerik egymást, akit te csak látásból ismersz vagy még annyira sem. Valahogy a beszélgetés során szóba kerül, az hogy most halt meg a barátod gyerekkori barátja.
Na most kérdem én, ilyenkor te nem mondanád azt a barátodnak, hogy "Ohh... részvétem " , vagy hasonlót?

Pedig nem is ismerted a srácot semmilyen formában, és ez belőled semmilyen érzelmet nem vált ki...

Szerintem, valamit kinyögnél a szádon, ezek ellenére is, mert szép gesztus és a barátodnak jól eshet :)
Csak ebbe gondolj bele ;)
(no offense)
avatar #92
-zsolna- 2011. június 2. 2245 hozzászólás 117.
Lehet,hogy néhány embernek mélyre hatott ez a dolog. Elolvasta a topic-ot és beírt egy szót és nem is jutott eszébe utána az illető.De lehet,hogy mégis.Akkor lehet,hogy elgondolkodott azon ha vele is megtörténik.Esetleg belegondolt milyen szörnyű,hogy egy olyan ember ment el aki játszott
azzal a játékkal amivel ő is.A véleményem az,hogy tényleg nem sokat számít a dolog de eszembe
jutott az,hogy mikor itt volt egy ismerős-akit csak igazából szüleim ismertek jobban- és elmesélte
mi történt. Ilyenkor egy részvétem a minimum.Igaz ez nem valóságbeli helyzet,de attól még beírhatja
bárki a részvétnyújtását.Az más dolog,ha megesik a szíve vagy csak jól esett neki beírni vagy utána
még mindig fáj,hogy elment.
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #91
NoSense 2011. június 2. 23 hozzászólás 6179.
Válasz _Kolev_ #2. hozzászólására
"Szabályosan behaltam azon, hogy egy lényegébe teljesen átlagos esethez ennyien és ilyen minőségben hozzászóltak"

Szerinted mióta átlagos eset az, hogy a 21 században egy tüdő gyulladásban valaki meghaljon?

"hogy eleve naponta több ezren halnak meg, csak nem kapunk róla értesítést és hogy ez csak csepp a tengerben."

Te is ennek a közösségnek a tagja vagy! Nemde?

Ezzel az írással magadat minősítetted a létező összes szempontból.

Gratulálok!!

Remélem az admin mihamarabb törli ezt a szánalmas bejegyzést.
A hozzászólásod tökéletesen tükrözi, hogy mit éreztél miután elolvastad a bejegyzést. Te is csak egy birka vagy a sok közül és ezt nem mered bevallani magadnak. Nem csak rád vonatkozik a hozzászólók közül :)
avatar #90
ViBE 2011. június 2. 3095 hozzászólás 67.
Válasz NoSense #89. hozzászólására
Ha mondjuk a szülei nyomon követnék, vagy netán ők kreálták volna a topicot; groupot a megemlékezésről, akkor tényleg azt mondom, hogy okés. De így, hogy csak beböfög 100 ember egy tényleg nonszensz, abszurd módon egy számára semmitmondó szót a hírhez, tényleg csak a birkákhoz lehet sorolni azokat az embereket, akik sodródnak a tömeggel, az árral...
Viszont Vibe, pont rossz példát hoztál fel a hungarizmussal kapcsolatban. A való magyarok tudják, hogy a magyarságot nem decibelben mérik. Ha ugyanazon az állásponton vannak tudják, hogy honfitársaknak egységet kell alkotniuk, nem ellentétet.
a példa jó, csak nem voltam konkrét. ha két ember utálja egymást és csak később derül ki, hogy van közös pont.
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #89
NoSense 2011. június 2. 23 hozzászólás 6179.
Ha mondjuk a szülei nyomon követnék, vagy netán ők kreálták volna a topicot; groupot a megemlékezésről, akkor tényleg azt mondom, hogy okés. De így, hogy csak beböfög 100 ember egy tényleg nonszensz, abszurd módon egy számára semmitmondó szót a hírhez, tényleg csak a birkákhoz lehet sorolni azokat az embereket, akik sodródnak a tömeggel, az árral...
Viszont Vibe, pont rossz példát hoztál fel a hungarizmussal kapcsolatban. A való magyarok tudják, hogy a magyarságot nem decibelben mérik. Ha ugyanazon az állásponton vannak tudják, hogy honfitársaknak egységet kell alkotniuk, nem ellentétet.
avatar #88
-lanpex- 2011. június 2. 586 hozzászólás 673.
Válasz Pene #86. hozzászólására
Na eljutottam oda, hogy elolvassam. Csak az alábbi, kiragadott részt kommentálnám:

"Egyesek hajlamosak azt hinni, hogy ez másoknak jó lehet és kell, vagy érdekes lehet. Úgy érzik, hogy mindenki számára információval bírhat, fontos és érdekes lehet. Hát sajnálattal közlöm, hogy nem az. Ha tényleg egy nagyon nagy, öreg róka lett volna, még meg is értem, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó."

Sajnálattal közlöm, hogy ez jelentős információval bír mondjuk a hozzátartozók számára. Egy szülő aki elveszti a fiát, minden bizonnyal nagyon meghatódik ha netán tudomására jut, hogy százak emlékeztek meg szerettéről, hogy százak búcsúztak el tőle, gondoltak rá. 16 évesen még gyakorlatilag ott tartott, hogy esélye sem volt maradandót alkotni, mégis százak búcsúztak tőle. Ez, ha nem is rögvest a tragédia után, de idővel felemelő érzéssel jár (tudni azt, hogy gondoltak az "ő kisfiára"). Nézd meg például a "A jövő kezdete"-t, és másképp fogod szerintem látni ezt a helyzetet.

Az pedig, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó: részigazság. Egy blogbejegyzés született, mint ahogy volt már pont ugyanilyen esetben erre példa itt az oldalon. Arról el lehet persze hosszan polemizálni, hogy van-e létjogosultsága az ominózus hírnek, netán az sértő és mások életébe belegázoló cselekedet volt, viszont ha azt feltételezem, hogy mindenki őszintén átérzi az eset súlyát (miért is tennék másként?), akkor biztosan van. A fentebb leírtakon kívül talán még olyan pozitív hozadéka is lehet a hírnek, hogy egy gondolattal mindenki közelebb kerül a valósághoz, az érzésekhez, a családjához. Mindenki egy pillanatra magába néz.
"Egy szülő aki elveszti a fiát, minden bizonnyal nagyon meghatódik ha netán tudomására jut, hogy százak emlékeztek meg szerettéről, hogy százak búcsúztak el tőle, gondoltak rá."

Az valóban nagy búcsúzás, hogy beírja rip és aztán, keres egy másik topicot ahova írhat...Két kezemen meg tudnám számolni hány ember gondolkozott el akár csak 10 percig a srácról. Csak arról szólt az egész, hogy elkezdte pár ember irkálni a részvétnyilvánítását aztán a többi ember akárcsak csak a birkák, elkezdték követni és hozzászólni.
avatar #87
ViBE 2011. június 2. 3095 hozzászólás 67.
Válasz Pene #86. hozzászólására
Na eljutottam oda, hogy elolvassam. Csak az alábbi, kiragadott részt kommentálnám:

"Egyesek hajlamosak azt hinni, hogy ez másoknak jó lehet és kell, vagy érdekes lehet. Úgy érzik, hogy mindenki számára információval bírhat, fontos és érdekes lehet. Hát sajnálattal közlöm, hogy nem az. Ha tényleg egy nagyon nagy, öreg róka lett volna, még meg is értem, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó."

Sajnálattal közlöm, hogy ez jelentős információval bír mondjuk a hozzátartozók számára. Egy szülő aki elveszti a fiát, minden bizonnyal nagyon meghatódik ha netán tudomására jut, hogy százak emlékeztek meg szerettéről, hogy százak búcsúztak el tőle, gondoltak rá. 16 évesen még gyakorlatilag ott tartott, hogy esélye sem volt maradandót alkotni, mégis százak búcsúztak tőle. Ez, ha nem is rögvest a tragédia után, de idővel felemelő érzéssel jár (tudni azt, hogy gondoltak az "ő kisfiára"). Nézd meg például a "A jövő kezdete"-t, és másképp fogod szerintem látni ezt a helyzetet.

Az pedig, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó: részigazság. Egy blogbejegyzés született, mint ahogy volt már pont ugyanilyen esetben erre példa itt az oldalon. Arról el lehet persze hosszan polemizálni, hogy van-e létjogosultsága az ominózus hírnek, netán az sértő és mások életébe belegázoló cselekedet volt, viszont ha azt feltételezem, hogy mindenki őszintén átérzi az eset súlyát (miért is tennék másként?), akkor biztosan van. A fentebb leírtakon kívül talán még olyan pozitív hozadéka is lehet a hírnek, hogy egy gondolattal mindenki közelebb kerül a valósághoz, az érzésekhez, a családjához. Mindenki egy pillanatra magába néz.
ez tény, de ahogy említettem nem mindenkire célzok ezzel. a közelállókat érinti. szerintem azt Te is jól tudod, hogy nem innét fognak értesülni az esetről. legalább is elég nagy baj lenne, ha pont ilyen formában jutna tudomásukra és nem rokonságon tudnák meg. a többi, érzelmekkel kapcsolatos dolgokra Én az tudom mondani, hogy talán kategória. talán, mert manapság szélsőségesség jellemez sokakat. elég csak a híradóból elcsípni egy részletet, hogy mire is képesek egyesek. ezek után nehéz megmondani, hogy mi a valós érzelem. az ember önző.
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #86
Pene 2011. június 2. 7054 hozzászólás 10.
Na eljutottam oda, hogy elolvassam. Csak az alábbi, kiragadott részt kommentálnám:

"Egyesek hajlamosak azt hinni, hogy ez másoknak jó lehet és kell, vagy érdekes lehet. Úgy érzik, hogy mindenki számára információval bírhat, fontos és érdekes lehet. Hát sajnálattal közlöm, hogy nem az. Ha tényleg egy nagyon nagy, öreg róka lett volna, még meg is értem, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó."

Sajnálattal közlöm, hogy ez jelentős információval bír mondjuk a hozzátartozók számára. Egy szülő aki elveszti a fiát, minden bizonnyal nagyon meghatódik ha netán tudomására jut, hogy százak emlékeztek meg szerettéről, hogy százak búcsúztak el tőle, gondoltak rá. 16 évesen még gyakorlatilag ott tartott, hogy esélye sem volt maradandót alkotni, mégis százak búcsúztak tőle. Ez, ha nem is rögvest a tragédia után, de idővel felemelő érzéssel jár (tudni azt, hogy gondoltak az "ő kisfiára"). Nézd meg például a "A jövő kezdete"-t, és másképp fogod szerintem látni ezt a helyzetet.

Az pedig, hogy foglalkozik vele az elektronikus sajtó: részigazság. Egy blogbejegyzés született, mint ahogy volt már pont ugyanilyen esetben erre példa itt az oldalon. Arról el lehet persze hosszan polemizálni, hogy van-e létjogosultsága az ominózus hírnek, netán az sértő és mások életébe belegázoló cselekedet volt, viszont ha azt feltételezem, hogy mindenki őszintén átérzi az eset súlyát (miért is tennék másként?), akkor biztosan van. A fentebb leírtakon kívül talán még olyan pozitív hozadéka is lehet a hírnek, hogy egy gondolattal mindenki közelebb kerül a valósághoz, az érzésekhez, a családjához. Mindenki egy pillanatra magába néz.
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #85
ViBE véleményében-gondolatában van igazság.. , aki nem így gondolja pedig nem értem miért nem intézi el egy "nem így gondolom" -al, szerintem tisztába vagytok vele ti is, ha mondtok rá érdekes jelzőket (pl.: lelkisérült, érzelemhiányos, paraszt, bunkó) ismeretlenül, úgy sem fogja magára venni. Amúgy is, ha már ennyire azzal jönnek páran, hogy ha ezt valamelyik családtagja- barátja nézi, akkor majd hú mit fognak gondolni... szerintem ők pontosan megértenék vibe-t... nem kell erről mindenkinek tudnia, nemhiszem hogy rossz szemmel néznének vibe re.

Röviden : ViBE ++
avatar #84
-zsolna- 2011. június 1. 2245 hozzászólás 117.
Válasz -EDEM- #79. hozzászólására
:DDDDD
80. mar csak te hianyoztal
:D:D
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #83
-EDEM- 2011. június 1. 2509 hozzászólás 100.
Válasz ANYAVEGYEDMOST #82. hozzászólására
veled ellentetben molicica1gNEIGHBOURGUY hianyzott
hehee igeenn:DDD, csak amit MOLI allit az egy indirekt allitas=((
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!
avatar #82
Válasz -EDEM- #79. hozzászólására
:DDDDD
80. mar csak te hianyoztal
veled ellentetben molicica1gNEIGHBOURGUY hianyzott
JA VÁGOMMMM
avatar #81
Annyira látszik, hogy gyerekek vagytok.. bár fájdalmas, hogy az ilyen tömény butaság még fórumot is kap. Most komolyan mondom, menjetek inkább ki a szabadba focizni meg a faszom tudja mit csinálni és adjatok hálát istennek, hogy még csak távolról sem ismeritek és fogjátok fel a halál szó jelentését..

ui. Azt, hogy én hogy viszonyulok más ember halálhíréhez ahhoz egy taknyosnak sincs köze. Ha én úgy gondolom helyénvaló valakiről úgy megemlékezni, hogy az általa szeretett közösséget megkérem részvétnyílvánításra akkor megteszem. Ahogy itt is megtették a barátai. Sajnálom, hogy kamaszkori problémáitoktól nem tudtok elszakadni és úgy gondoljátok, hogy most valami okossat mondtok de elárulom, ezek olyan sorok amiket pár év múlva már szégyelni fogtok..

Nőjjetek fel baszki!
IBIZA LOVE COKE
avatar #80
moli- 2011. június 1. 1896 hozzászólás 157.
Válasz -EDEM- #75. hozzászólására
hagyjad, jol erzi magat a srac, had tolja a sok suletlenseget:(((
nyugi mindketten hülyék vagytok :D
avatar #79
-EDEM- 2011. június 1. 2509 hozzászólás 100.
Válasz -zsolna- #77. hozzászólására
Ezzel ennyi oké? Unalmas lettél lecseréllek a foci labdára az jobban gurul csontváz gyerek
:DDDDD
80. mar csak te hianyoztal
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!
avatar #78
MR-BRAIN 2011. június 1. 172 hozzászólás 1941.
Válasz -zsolna- #77. hozzászólására
Ezzel ennyi oké? Unalmas lettél lecseréllek a foci labdára az jobban gurul csontváz gyerek
Ne farmolj már ennyit hülyegyerek, szerintem senki nem kíváncsi rád.
KösziHelo.
avatar #77
-zsolna- 2011. június 1. 2245 hozzászólás 117.
Válasz -zsolna- #76. hozzászólására
Rendben,de én nem itt érzem jól magam.Nem sületlenség hanem tény dolog,de nem jön át neked mert iq nuku.


Nyelvtan 5!
Ezzel ennyi oké? Unalmas lettél lecseréllek a foci labdára az jobban gurul csontváz gyerek
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #76
-zsolna- 2011. június 1. 2245 hozzászólás 117.
Válasz -EDEM- #75. hozzászólására
hagyjad, jol erzi magat a srac, had tolja a sok suletlenseget:(((
Rendben,de én nem itt érzem jól magam.Nem sületlenség hanem tény dolog,de nem jön át neked mert iq nuku.


Nyelvtan 5!
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #75
-EDEM- 2011. június 1. 2509 hozzászólás 100.
Válasz MR-BRAIN #74. hozzászólására
pihenj már te fórumharczos
hagyjad, jol erzi magat a srac, had tolja a sok suletlenseget:(((
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!
avatar #74
MR-BRAIN 2011. június 1. 172 hozzászólás 1941.
Válasz -zsolna- #72. hozzászólására
Moderálva...
pihenj már te fórumharczos
avatar #73
-NixX1- 2011. június 1. 307 hozzászólás 1240.
Szerintem együnk meg 1 kacsasültet és felejtsük el ami történt.
N!xX
avatar #72
-zsolna- 2011. június 1. 2245 hozzászólás 117.
Válasz -EDEM- #68. hozzászólására
es ez meg csak a KEZDET!
Moderálva...
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #71
-zsolna- 2011. június 1. 2245 hozzászólás 117.
Válasz -EDEM- #63. hozzászólására
jojo, srac idd meg a pohar tejecskedet es takarozz be nyakig! ;DDDD
"Legalább,nekem van életem" te beszelsz nekem ilyenekrol?:(((
Te 14 évesen azaz 2 évvel ezelőtt (:DDDDDDDDDDDD) nyakig betakaróztál és ittál egy pohár tejecskét.Én beszélek neked ilyenekről.
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #70
ViBE 2011. június 1. 3095 hozzászólás 67.
Válasz stelar #69. hozzászólására
legalább megkaptad a figyelmet, amire vágytál a bloggal :)
az lehet, bár nem célom, szóval nem vágyam. egyébként ismerek olyat, akinek nagy a szókincse és rébuszokban beszél. mondjuk ritka az, hogy értelmeset is mond.
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #69
stelar 2011. június 1. 8192 hozzászólás 7.
legalább megkaptad a figyelmet, amire vágytál a bloggal :)
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #68
-EDEM- 2011. június 1. 2509 hozzászólás 100.
Válasz nyihah #64. hozzászólására
a 16 év a 14 összecsap? Gecidurva :D
es ez meg csak a KEZDET!
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!
avatar #67
sznL 2011. június 1. 568 hozzászólás 699.
nem csalódtam ViBE, még mindig szeretem az írásaidat, mert hasonlítunk :D
wtf?! ^^ >.< Goodbye Kitty! >.<
avatar #66
ViBE 2011. május 31. 3095 hozzászólás 67.
Válasz Domestos_ #65. hozzászólására
Te meg egy köztudott paraszt lettél most ezzel a témával.
igen. sokadik vagy, aki irigyeli a földművelést. biztos az aszfalt meg a beton teszi.
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #65
Válasz ViBE #15. hozzászólására
hangsúlyoznám, hogy ez külön blog. az egy dolog, hogy a tegnapi témát emelem ki, de rendszeresen megteszik az emberek, hogy leközölnek mindent, mindenhol. felhozhatod cyx-t, csak az a baj, hogy Ő úgymond a köztudatba benne van. benne van, mint gamer. aki köztudatban van, annak nehéz meghagyni az intim szféráját. szerinted az jó, hogy mindenki mindenkiről mindenkit tudhat? most ezt komolyan gondold át, hogy a saját fájdalmaidnak mennyire sok köze van itt bárkihez is. biztos, hogy mások orrára kötnéd?

ja és igen, történt velem, hogy meghalt egy jóbarátom. egyesek itt kapásból úgy gondolták, hogy ez velem nem esett meg. de, megesett. csak megmaradt a magánszférában és nem írtam közösségi oldalra.
Te meg egy köztudott paraszt lettél most ezzel a témával.
avatar #64
nyihah 2011. május 31. 1147 hozzászólás 309.
Válasz -EDEM- #63. hozzászólására
jojo, srac idd meg a pohar tejecskedet es takarozz be nyakig! ;DDDD
"Legalább,nekem van életem" te beszelsz nekem ilyenekrol?:(((
a 16 év a 14 összecsap? Gecidurva :D
avatar #63
-EDEM- 2011. május 31. 2509 hozzászólás 100.
Válasz -zsolna- #58. hozzászólására
Legalább,nekem van életem 14 évesen és értelmesebb okosabb vagyok 14 évesen és 14 évesen többet érek a társaságomba mint te és 14 évesen legalább minden okos ember szeret és 14 évesen szakértő is vagyok és 14 évesen elírtam egy szöveget és 14 évesen te annyi nem voltál mint unokatesóm 6 évesen erről ennyit te nagyokos seggfej. Máskor ha bajod van kérdezd meg,hogy kivagyok mi vagyok hol lakok bár ez téged nem érdekel de ha életbe megismernél több 14 évessel nem lenne bajod.
jojo, srac idd meg a pohar tejecskedet es takarozz be nyakig! ;DDDD
"Legalább,nekem van életem" te beszelsz nekem ilyenekrol?:(((
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!
avatar #62
-zsolna- 2011. május 31. 2245 hozzászólás 117.
Válasz Wickedoff #61. hozzászólására
Mert ez egy blog, nem fórumhír.
Jah akkor rendben van kösz.
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #61
Válasz -zsolna- #60. hozzászólására
Utóbbi ,de miért nem kapok jelzést ha válaszolnak a kommentemre?
Mert ez egy blog, nem fórumhír.
avatar #60
-zsolna- 2011. május 31. 2245 hozzászólás 117.
Válasz Wickedoff #59. hozzászólására
Véletlen írtad hétszer a "14 évesen"-t, vagy kiakartál vele valamit fejezni?
Utóbbi ,de miért nem kapok jelzést ha válaszolnak a kommentemre?
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #59
Válasz -zsolna- #58. hozzászólására
Legalább,nekem van életem 14 évesen és értelmesebb okosabb vagyok 14 évesen és 14 évesen többet érek a társaságomba mint te és 14 évesen legalább minden okos ember szeret és 14 évesen szakértő is vagyok és 14 évesen elírtam egy szöveget és 14 évesen te annyi nem voltál mint unokatesóm 6 évesen erről ennyit te nagyokos seggfej. Máskor ha bajod van kérdezd meg,hogy kivagyok mi vagyok hol lakok bár ez téged nem érdekel de ha életbe megismernél több 14 évessel nem lenne bajod.
Véletlen írtad hétszer a "14 évesen"-t, vagy kiakartál vele valamit fejezni?
avatar #58
-zsolna- 2011. május 31. 2245 hozzászólás 117.
Válasz -EDEM- #49. hozzászólására
edes istenem..legalabb tudnad leirni a "pszichologus" szot


IMADOM a magadfajta szakertoket! 14 evesen! Mi lesz 20 evesen?!
Legalább,nekem van életem 14 évesen és értelmesebb okosabb vagyok 14 évesen és 14 évesen többet érek a társaságomba mint te és 14 évesen legalább minden okos ember szeret és 14 évesen szakértő is vagyok és 14 évesen elírtam egy szöveget és 14 évesen te annyi nem voltál mint unokatesóm 6 évesen erről ennyit te nagyokos seggfej. Máskor ha bajod van kérdezd meg,hogy kivagyok mi vagyok hol lakok bár ez téged nem érdekel de ha életbe megismernél több 14 évessel nem lenne bajod.
"Bízom az Igazság és a Szellem erejében, ezért hiszek az Emberiség jövőjében." Albert Schweitzer
avatar #57
-Newiz- 2011. május 31. 2325 hozzászólás 114.
"...Talán meg kellene hagyni ennek az eseménynek az intimitását és nem kellene úgymond nagy dobra verni..."
ezt azért nagyon adom
avatar #56
most vibéről pawa jut az eszembe...
avatar #55
Válasz ViBE #53. hozzászólására
#32: igen, játszott a CS-vel. ez eddig rendben van, de ezért Ő nem lehet a nap kivételezettje. és igen, kiemeltem, hogy lehet vitatni, nem is várom el az egyetértést. azért is írtam, mert egyre többször és egyre gyakrabban publikálnak hasonlókat.

#33: mert ha így tettem volna, az nem lett volna őszinte dolog. máshogy bégetek, ennyi a titok.

#34: Daniel_, erős tévedésben vagy. az adatlapomon kb. három éve száz feletti életkor szerepel. nem volt módosítva azóta sem. távol álljon Tőlem, hogy hasonlókat kívánjak Neked. lehet, hogy nem vagyok állandó jelleggel elviselhető, de ezt közlöm mindig az érintettel. ennek ellenére elvisel. sőt, talán még jó véleménnyel is van rólam. ne is próbálj úgy beállítani, mintha Én a halált félvállról venném.

#35: mutasd meg Nekem, hogy hol gyaláztam az illetőt? felőlem lehordhatsz.

#36: ÉS IGEN! az első ember, akiben felmerült a lényeg: a család senkit se kért meg. de ezek után is Én vagyok a paraszt, hisz figyelembe mertem ezt venni és próbáltam erre rámutatni.

#37: ismétlem, átéltem (#22). sőt, az illetőt közvetlen közelről ismertem. de ezek szerint nem nagyon olvasgattál. a lényeg pedig egyel fentebb.

#47: no igen. álszenteskedés is benne van itt-ott. ez a másik dolog. egyébként mi miatt moderáltak? enyhén lecsúsztam a dologról.

pár apróság: hajnal háromkor pont az érzelmi nullás állapotom miatt nem tudtam aludni:mosoly: akinek megy, annak külön örülök, de Nekem még nem. egyébként nem hiszem, hogy sok jelentősége van. kétlem, hogy napszakhoz kötött. mellesleg ahhoz a 13-15 éves saccolt korhoz hozzá lehet csapni bőven. megnézem, hogy egy olyan idős gyerek mikor rendelkezik ekkora szókinccsel.
Jahogy te nagybetűvel írod magad, így már minden érthető :]
JA VÁGOMMMM
avatar #54
stelar 2011. május 31. 8192 hozzászólás 7.
Válasz ViBE #53. hozzászólására
#32: igen, játszott a CS-vel. ez eddig rendben van, de ezért Ő nem lehet a nap kivételezettje. és igen, kiemeltem, hogy lehet vitatni, nem is várom el az egyetértést. azért is írtam, mert egyre többször és egyre gyakrabban publikálnak hasonlókat.

#33: mert ha így tettem volna, az nem lett volna őszinte dolog. máshogy bégetek, ennyi a titok.

#34: Daniel_, erős tévedésben vagy. az adatlapomon kb. három éve száz feletti életkor szerepel. nem volt módosítva azóta sem. távol álljon Tőlem, hogy hasonlókat kívánjak Neked. lehet, hogy nem vagyok állandó jelleggel elviselhető, de ezt közlöm mindig az érintettel. ennek ellenére elvisel. sőt, talán még jó véleménnyel is van rólam. ne is próbálj úgy beállítani, mintha Én a halált félvállról venném.

#35: mutasd meg Nekem, hogy hol gyaláztam az illetőt? felőlem lehordhatsz.

#36: ÉS IGEN! az első ember, akiben felmerült a lényeg: a család senkit se kért meg. de ezek után is Én vagyok a paraszt, hisz figyelembe mertem ezt venni és próbáltam erre rámutatni.

#37: ismétlem, átéltem (#22). sőt, az illetőt közvetlen közelről ismertem. de ezek szerint nem nagyon olvasgattál. a lényeg pedig egyel fentebb.

#47: no igen. álszenteskedés is benne van itt-ott. ez a másik dolog. egyébként mi miatt moderáltak? enyhén lecsúsztam a dologról.

pár apróság: hajnal háromkor pont az érzelmi nullás állapotom miatt nem tudtam aludni:mosoly: akinek megy, annak külön örülök, de Nekem még nem. egyébként nem hiszem, hogy sok jelentősége van. kétlem, hogy napszakhoz kötött. mellesleg ahhoz a 13-15 éves saccolt korhoz hozzá lehet csapni bőven. megnézem, hogy egy olyan idős gyerek mikor rendelkezik ekkora szókinccsel.
a szókincs és az értelem nem korhoz kötött, több ezer 30 felettit tudok mondani, aki egy értelmes mondatot nem tudna megfogalmazni
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #53
ViBE 2011. május 31. 3095 hozzászólás 67.
#32: igen, játszott a CS-vel. ez eddig rendben van, de ezért Ő nem lehet a nap kivételezettje. és igen, kiemeltem, hogy lehet vitatni, nem is várom el az egyetértést. azért is írtam, mert egyre többször és egyre gyakrabban publikálnak hasonlókat.

#33: mert ha így tettem volna, az nem lett volna őszinte dolog. máshogy bégetek, ennyi a titok.

#34: Daniel_, erős tévedésben vagy. az adatlapomon kb. három éve száz feletti életkor szerepel. nem volt módosítva azóta sem. távol álljon Tőlem, hogy hasonlókat kívánjak Neked. lehet, hogy nem vagyok állandó jelleggel elviselhető, de ezt közlöm mindig az érintettel. ennek ellenére elvisel. sőt, talán még jó véleménnyel is van rólam. ne is próbálj úgy beállítani, mintha Én a halált félvállról venném.

#35: mutasd meg Nekem, hogy hol gyaláztam az illetőt? felőlem lehordhatsz.

#36: ÉS IGEN! az első ember, akiben felmerült a lényeg: a család senkit se kért meg. de ezek után is Én vagyok a paraszt, hisz figyelembe mertem ezt venni és próbáltam erre rámutatni.

#37: ismétlem, átéltem (#22). sőt, az illetőt közvetlen közelről ismertem. de ezek szerint nem nagyon olvasgattál. a lényeg pedig egyel fentebb.

#47: no igen. álszenteskedés is benne van itt-ott. ez a másik dolog. egyébként mi miatt moderáltak? enyhén lecsúsztam a dologról.

pár apróság: hajnal háromkor pont az érzelmi nullás állapotom miatt nem tudtam aludni:mosoly: akinek megy, annak külön örülök, de Nekem még nem. egyébként nem hiszem, hogy sok jelentősége van. kétlem, hogy napszakhoz kötött. mellesleg ahhoz a 13-15 éves saccolt korhoz hozzá lehet csapni bőven. megnézem, hogy egy olyan idős gyerek mikor rendelkezik ekkora szókinccsel.
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #52
Válasz Wickedoff #50. hozzászólására
A Görög filozófiát fel elevenítve Szokratész bőrébe bújik, és fel emeli Magyarország filozófiai mivoltját.
temeg titasz eleveníts fel egykét igekötőkkel kapcsolatos szabályt.
if your speech shouldnt be better than silence, be silent.
avatar #51
nyihah 2011. május 31. 1147 hozzászólás 309.
Válasz Wickedoff #50. hozzászólására
A Görög filozófiát fel elevenítve Szokratész bőrébe bújik, és fel emeli Magyarország filozófiai mivoltját.
WIN :)
avatar #50
Válasz -EDEM- #49. hozzászólására
edes istenem..legalabb tudnad leirni a "pszichologus" szot


IMADOM a magadfajta szakertoket! 14 evesen! Mi lesz 20 evesen?!
A Görög filozófiát fel elevenítve Szokratész bőrébe bújik, és fel emeli Magyarország filozófiai mivoltját.
avatar #49
-EDEM- 2011. május 31. 2509 hozzászólás 100.
Válasz -zsolna- #45. hozzászólására
ha unod,mert nekem ez jött le miért csinálsz blogot?A:SDADS te gyökér,este elkezdesz írni ilyen hosszú szöveget mintha te psciológus lennél és megváltoztatod mások érzelmi viszonyulását... Az ember elolvasta,és elszomorodott ,mert szegény gyerek meghalt de ez nem jelenti azt,hogy ezzel minden emberi elhalálozás után gyászolAnnyit hozzá teszek,hogyha netán veled történt volna az mint telapro-val bármilyen esetben a te emlékedet is kitették volna cshu-ra is
edes istenem..legalabb tudnad leirni a "pszichologus" szot


IMADOM a magadfajta szakertoket! 14 evesen! Mi lesz 20 evesen?!
Soha nem próbálok semmit se kétszer, soha nem állok szembe a fénnyel, Nem én leszek ki a szarban majd térdel!