Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Infi vs Fly

Szólj hozzá - Egy játékos oldala

Cikkek/Interjúk 2012. január 4. Sanci 77 hozzászólás 15746 olvasás Címkék: OGC

Szólj hozzá - Egy játékos oldala

Mi minden szükséges szerintetek egy játékos oldalra? Erről tartunk most egy kis közvélemény kutatást, hátha egyszer ez fogad majd itt Titeket:)

A jelenlegi játékfejlesztések és trendek figyelembevételével, sajnos kimondható, hogy a cégek maximum 1-1 jól meg szokott brand mögé szeretnének valóságos táborokat állítani – azt is inkább casual gamerekből -, nem pedig 1-1 nagyon jól sikerült verzió mögé. Ebből kifolyólag a közeljövőben nekünk is kicsit módosítani kell az oldalainkon.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi oldalak megszűnnek, inkább elkezdünk kicsit nagyobb teret nyerni magunknak, megtartva az eddig jól működő dolgokat, és beépítve a tapasztalatokat, nem beszélve a ti ötleteitekről, és elvárásaitokról.

Hogy miről is van szó?

Terveink közt szerepel, hogy komolyabban gatyába rázzuk a www.ogc.hu oldalt egységesítve és frissítve a funkciókat és esetleg a tartalmat, és kicsit bővítve az érdeklődési köröket. Természetesen a jelenlegi funkciók és megoldások közül mindenképp magunkkal vinnénk a statisztikák alapján használt és szeretett dolgokat. Viszont mielőtt belefogunk az általunk elképzelt tervek megvalósításába, szeretnénk kikérni a Ti véleményeteket, hogy szerintetek, mik azok a dolgok, amiket feltétlenül tartalmaznia kéne – mik azok az újítások, amik simán beférnének alá stb. Jöhet minden ötlet, játék specifikusan, vagy akár globálisan is, mely akár tartalmi újítás, akár funkció fejlesztés.

avatar #77
Válasz sevven #76. hozzászólására
lehetne valami esl szerű premium megoldás itt cshun is. premium nyithat blogot, fórumot stb. nagyobb szabadsága lenne mint a többi átlag usernek. + hozzájárul az ogc kasszához :) 1-2$ meg nem sok
blog nyitást meg fórum nyitást szerintem hülyeség lenne premiumhoz kötni :) Sg fórumon a VIPek tudnak hszt szerkeszteni/törölni (sajátsjukat)

Egyébként ez a gatyába rázás mikorra várható?:)
csirip-csirip
avatar #76
sevven 2012. január 11. 1409 hozzászólás 237.
lehetne valami esl szerű premium megoldás itt cshun is. premium nyithat blogot, fórumot stb. nagyobb szabadsága lenne mint a többi átlag usernek. + hozzájárul az ogc kasszához :) 1-2$ meg nem sok
no holds barred
avatar #75
caribou 2012. január 10. 2129 hozzászólás 133.
Válasz flatline #74. hozzászólására
Véleményem szerint rengeteg mindent át kéne rendezni, meg kéne változtatni mert ahogyan azt már páran írták, a mostani oldal sajnos elég K.O. A következő javaslataim lennének:
1. Tiltsák már ki azokat a felhasználókat akik spammelnek/topicokba reklámoznak
2.Moderálják már ki a dupla topikokat
3. Legvégül az oldal cikkjeit jó lenne egy picit gyakrabban frissíteni, mert ez így finoman szólva vérszegény
4. Legyen valami normális csetszoba vagy ilyesmi az oldalon, ne vagy ne csak ez a gagyi üzenőfal mert ezzel elég nehéz bármi információt is kimazsolázni
1: Pene és Sancinak(mivel csak nekik van erre joguk) is vannak IRL elfoglaltságai és nem tudnak minden percben itt lenni és bannolni az ide nem való személyeket
2:általában kimoderáljuk, de itt is érvénybe lép az a szituáció, hogy egy moderátornak nem dolga 7/24ben az oldalt bámulni
3: mivel már senkiben nincs annyi ambíció, hogy cikkeket írjon örülhetünk, hogy ennyit kapunk(megszóltam már én is a cikkek mennyiségét és minőságát, de mindhiába)
4: teljesen felesleges, ez nem irc hanem a cshu, az üzenőfal is tök értelmetlen szerintem

Szeretnék azonban tisztázni egy-két dolgot a moderátorokkal kapcsolatban(hátha valaki elolvassa és nem kapok napjában idióta üzeneteket): sajnos nekünk is vannak elfoglaltságaink, ezért nem tudunk a nap 24(de még 16 se) órájában itt lenni, ezért bocsássatok meg, de nem tudunk egyből mindent törölni, moderálni, szerkeszteni. Még mindig hiábavaló az ezernyi pm küldése, nem tudunk kibannolni senkit és "kispadra" ültetni sem. A képeket, a blogokat az albumokat szerkeszteni nem tudjuk, ezért csak a szép szó hatalmával tudjuk a helyes irányba terelni az embereket(sajnos sikertelenül). Nem vagyunk bunkók, csak már unjuk a napjában kapott pm-ek ezreit, hogy miért lett kimoderálva ez a mondat, miért lett lezárva a topik és miért lett törölve a blog. Számtalanszor leírtam már az okát, de az emberek nem tanulnak belőle. Nem hiszem, hogy nekem kéne magyarázkodnom a munkám teljesítése miatt. Ha értetlenül állsz bizonyos törlések miatt, akkor ajánlom a GYIK-et, hidd el megtalálod az okát. Remélem ezzel az írással választ adok minden elégedetlen usernek és kölcsönösen megkíméjük egymást a fáradozástól.
A szenilitás biztos jele, ha elfelejtjük befeje
avatar #74
flatline 2012. január 10. 192 hozzászólás 1795.
Véleményem szerint rengeteg mindent át kéne rendezni, meg kéne változtatni mert ahogyan azt már páran írták, a mostani oldal sajnos elég K.O. A következő javaslataim lennének:
1. Tiltsák már ki azokat a felhasználókat akik spammelnek/topicokba reklámoznak
2.Moderálják már ki a dupla topikokat
3. Legvégül az oldal cikkjeit jó lenne egy picit gyakrabban frissíteni, mert ez így finoman szólva vérszegény
4. Legyen valami normális csetszoba vagy ilyesmi az oldalon, ne vagy ne csak ez a gagyi üzenőfal mert ezzel elég nehéz bármi információt is kimazsolázni
avatar #73
-DSt- 2012. január 10. 6632 hozzászólás 12.
Válasz Pene #72. hozzászólására
Egy: cshu v1 idejében lettem moderátori jogokkal felruházva, sőt, akkor volt a legtöbb jogom, akár ki is tilthattam volna IP-k alapján embereket (ma ehhez nincs jogom). Te akkor még talán számítógépet sem láttál, ergo semmilyen összehasonlítási alapod nincs az irányban, hogy milyen volt velem, illetve nélkülem.

Kettő: Szintúgy erősen nullához konvergálhat az az információmennyiséged is, amiből az én moderálási szokásaim (de ami itt fontosabb: moderálási gyakoriságom!) meg tudnád ítélni. Számodra semmi sem mutatja, hogy egy hozzászólást ki, mikor és miért törölt, moderált vagy szerkesztett. Ergo arról sincs fogalmad, hogy egy hsz miért lett bármilyen szankcióval sújtva. De ami még fontosabb ebből a szempontból: arról sincs fogalmad, hogy kik és hányan vannak moderátorok.

Három: Cyclonak nem tűnt fel ilyesmi, de én speciel Zenithre sem emlékszem. Mostanában kommentelget újra, megerősíthet akár téged, akár engem.

Négy: Megsúgom, szerintem én vagyok az egyik leginaktívabb moderátor. És mindig is az voltam. Ezt már egyszer ki is fejtettem a fórumon, hogy lehet, hogy hiba volt ennyire elengedni a gyeplőt.

Öt: Egy periódus tudná hozzávetőlegesen megmutatni, hogy milyen is lehetek körülbelül moderátorként: mégpedig ha összehasonlítanánk azt az időszakot, mielőtt felvettünk öt általam javasolt személyt modinak, azzal az időszakkal, miután ők elkezdtek moderálni (és tették ezt huzamosabb ideig). Ennek oka, hogy hozzám hasonló, nyugodt, béketűrőbb embereket javasoltam/találtam alkalmasnak. De ez is csak részben lenne erre alkalmas, illetve erre az összehasonlításra még én sem lennék képes.

pedalgep: Az nem anomália, developed feature :) Ti olvasók kértétek egykor!
Érdekes.. mert vagy nagyon sokan hazudnak vagy egyszerűen csak te nem mondassz igazat. :)
NOMEN EST OMEN
avatar #72
Pene 2012. január 9. 7054 hozzászólás 10.
Válasz -DSt- #50. hozzászólására
Bár engem már nem különösebben érint a dolog, azért írok néhány konstruktív javaslatot:

Meglátásaim:

1. Probléma: Túlzsúfolt a kezdőoldal. 2006-ban (talán v2?) azért pörgött igazán az oldal, mert mindenki a legfelső híren kattogott és bármiről is szólt az (lan, videó, interjú, cikk, piros lufi) hamar sikerült teljesen más témát találni a fórum keretein belül és szórakoztatóvá varázsolni egy kis offtopiccal az egészet.
Javaslat: Nem mondom, hogy vissza kellene térni ahhoz a designhez, mert az már tényleg túlságosan ódivatú és minimál, de ezt a mostanit el kell felejteni, kell 1 bontás: 1-ik oldalon: Interjúk/Cikkek, másik oldalon pedig videó/lan/akármi. Ezt majd kitaláljátok, részletkérdés, habár a bal oldalra érdemes az interjú-cikket rakni. Jobb igény és kereslet kérdése, ami a leginkább érdekli ezek mellett az embereket.

2. Probléma: Userek. Tudom, ez meglehetősen diszkriminatív de muszáj. Én kitiltanám az összes olyan fekaccountot, akikről süt, hogy nincs meg a 80-as intelligenciájuk. Viszont bent hagynék minden olyan fakeaccountot, akiknek megvan a kellő intelligenciájuk ahhoz, hogy stílusosan működtessék a fórum egyik motorját: a flamet. Látni kell azt, hogy míg az idióta fakeaccok szétoffolják és megölik, addig az értelmes flamek igenis pozitívan hatnak, felpezsdítik.
Javaslat: Olyan moderátorokat ültetnék be a pozíciókba, akik képesek ezt a nem túl nehéz feladatot oly módon ellátni, hogy azaz oldal hasznára váljon. A többitől elvenném az admin jogot, veled kezdeném. No offenz, de nagyon rossz hatással vagy a CSHU-ra. Mióta elszabadultál azóta elég sokat romlott az oldal színvonala, ha nem tévedek ez még Cyclonak is feltűnt mielőtt távozott, Zenithről ne is beszéljünk. Egy szónak is száz a vége, elvenném a moderátor jogodat, kattingass máshol.

3. Probléma: CSHU stáb. Tudom, ez a legkevésbé sem Sanci hibája és nehéz, mert akiket érdekelt azok távoztak, akik maradtak, azok gypsek (persze ez nem véletlen) de meglehetne próbálni 1-1 értelmes "elit" arcot beszervezni a stábba. Én szerintem vannak olyanok, akik szívesen foglalkoznának vele és van rálátásuk is a dolgokra. Például simán javasolnék egy khristophert, de vannak még hasonló arcok. Mindenesetre az nem oké, hogy közismert csalók, publik playerek, super mario kart versenyzők és egyebekből áll a stáb.. Tudjátok, tiszta udvar, rendes ház. Vagy amilyen a mosdó olyan a.. Ne ragozzuk túl, ahhoz, hogy minőségi cikkeket, interjúkat, híreket szolgáltassunk, ahhoz minőségi emberekre van szükség. Nem inkompetens és ráadásul szellemisérült 12,5 évesekre, akik utoljára akkor írtak 2 sornál többet, amikor a tanárnéni megbüntette őket és a feladatuk az volt, hogy "a hülye vagyok, ezért megbüntettek" mondatot 100x le kellett írniuk egy a4-es lapra.

Javaslat: Próbáljuk felvenni az értelmesebb, fiatalabb, ambíciózus réteggel a kapcsolatot, akik ráadásul elit játékosok is, hátha van köztük olyan, aki szívesen vállalná. Ha nincs, ez van, de legalább egy próbát megér. Bár lehet szélsőséges állásponton vagyok, de ha nem jönnek én akkor is eltakarítanék pár bohócot, mert inkább legyen kevesebb hírező és hír, de azok normálisak.

4. Probléma: Közösségi részleg - Hét képe - cshu naptár - szavazás és minden felesleges funkció, ami van.
Nincs értelme, funkcionálisan feleslegesek. Meg kéne tisztítani az oldalt tőlük, ezzel is "minimálabb" de hasznos, letisztult irányba mozdulna el a dolog.
Javaslat: Kikéne venni mindet és csak a használt, fontos funkciókat bent hagyni, aztán majd ahogy változnak az igények esetleg 1-1-et beiktatni, de normálisabb módon, müködéssel, mint most, mert ez viccnek se jó.

Hirtelen ezek jutottak most eszembe.

Summa Summarum: Sok mindenen kellene változtatni, azonban a probléma forrása túl mutat az oldal problémáin. A valós probléma a hazai cs hanyatlása, ami tulajdonképpen (CS) a motorja az oldalnak, ezért nyílván egyre rosszabb lesz. Viszont én azt gondolom, hogy azért fel lehet kicsit pezsdíteni a dolgokat és annyira nem rossz a helyzet, mint most, szal. javítható. Illetve a hanyatlás legalább lassítható, ezért erre kell törekedni a jövőben. A dockyard lanban vannak potenciálok, addigra érdemes rendbe szedni a dolgokat.

Hajrá.
Egy: cshu v1 idejében lettem moderátori jogokkal felruházva, sőt, akkor volt a legtöbb jogom, akár ki is tilthattam volna IP-k alapján embereket (ma ehhez nincs jogom). Te akkor még talán számítógépet sem láttál, ergo semmilyen összehasonlítási alapod nincs az irányban, hogy milyen volt velem, illetve nélkülem.

Kettő: Szintúgy erősen nullához konvergálhat az az információmennyiséged is, amiből az én moderálási szokásaim (de ami itt fontosabb: moderálási gyakoriságom!) meg tudnád ítélni. Számodra semmi sem mutatja, hogy egy hozzászólást ki, mikor és miért törölt, moderált vagy szerkesztett. Ergo arról sincs fogalmad, hogy egy hsz miért lett bármilyen szankcióval sújtva. De ami még fontosabb ebből a szempontból: arról sincs fogalmad, hogy kik és hányan vannak moderátorok.

Három: Cyclonak nem tűnt fel ilyesmi, de én speciel Zenithre sem emlékszem. Mostanában kommentelget újra, megerősíthet akár téged, akár engem.

Négy: Megsúgom, szerintem én vagyok az egyik leginaktívabb moderátor. És mindig is az voltam. Ezt már egyszer ki is fejtettem a fórumon, hogy lehet, hogy hiba volt ennyire elengedni a gyeplőt.

Öt: Egy periódus tudná hozzávetőlegesen megmutatni, hogy milyen is lehetek körülbelül moderátorként: mégpedig ha összehasonlítanánk azt az időszakot, mielőtt felvettünk öt általam javasolt személyt modinak, azzal az időszakkal, miután ők elkezdtek moderálni (és tették ezt huzamosabb ideig). Ennek oka, hogy hozzám hasonló, nyugodt, béketűrőbb embereket javasoltam/találtam alkalmasnak. De ez is csak részben lenne erre alkalmas, illetve erre az összehasonlításra még én sem lennék képes.

pedalgep: Az nem anomália, developed feature :) Ti olvasók kértétek egykor!
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #71
Válasz -WYLER- #20. hozzászólására
2 dolog jut eszembe hirtelen.

Az egyik a fake accountokkal kapcsolatos. Értem én, hogy dinamikus IP-vel kijátszható lesz a használat vagy bármi más, de, ha lenne rá mód, a MAC Adress-ekkel kellene valamit ügyeskedni, hiszen az minden gépen egyedi. Hozzá kellene rendelni a felhasználókhoz a MAC Address-eket, és 1 MAC címhez csak 1 felhasználó tartozhat.

A másik, nagyon régen felvetettem egy olyan menüpontot, miszerint a magyar CS legjobbjai egy ún. Hall of Fame menüponton belül legyenek összeszedve. Az mindegy, hogy tevékenykedik/játszik aktívan vagy nem. Eredmények alapján lehetne a bekerülést vagy jó csapatok alapján stb.. Persze, aki nem az eredményeivel tűnt ki hanem a tevékenységével az ugyanúgy helyet kapna, csak az ő profiljukon az alap játékos adatok mellett (csapatok, eredmények, etc) lenne egy olyan, hogy "Tevékenység" és akkor ott lehetne, hogy Admin itt-ott amott, ezt és ezt tette a magyar CS-ért, stb.

A mac címedről egy szervernek gőze sincsen, de egyébként a hálókártya beállításainál arra írod át, amire akarod.
"Az, hogy bm és pofázik és törném orrát nem jelenti hogy erõszakos vagyok."
avatar #70
SIN 2012. január 9. 2161 hozzászólás 127.
Válasz -WYLER- #20. hozzászólására
2 dolog jut eszembe hirtelen.

Az egyik a fake accountokkal kapcsolatos. Értem én, hogy dinamikus IP-vel kijátszható lesz a használat vagy bármi más, de, ha lenne rá mód, a MAC Adress-ekkel kellene valamit ügyeskedni, hiszen az minden gépen egyedi. Hozzá kellene rendelni a felhasználókhoz a MAC Address-eket, és 1 MAC címhez csak 1 felhasználó tartozhat.

A másik, nagyon régen felvetettem egy olyan menüpontot, miszerint a magyar CS legjobbjai egy ún. Hall of Fame menüponton belül legyenek összeszedve. Az mindegy, hogy tevékenykedik/játszik aktívan vagy nem. Eredmények alapján lehetne a bekerülést vagy jó csapatok alapján stb.. Persze, aki nem az eredményeivel tűnt ki hanem a tevékenységével az ugyanúgy helyet kapna, csak az ő profiljukon az alap játékos adatok mellett (csapatok, eredmények, etc) lenne egy olyan, hogy "Tevékenység" és akkor ott lehetne, hogy Admin itt-ott amott, ezt és ezt tette a magyar CS-ért, stb.

MAC Spoofing -> minden átverhető

A SteamID nem rossz ötlet, de kellene rá valamilyen automatikus mód. A steamID-nál publikus az e-mail cím? Azzal már lehetne korrektül ellenőrizni.

Na de kérem, a szép avatarok a júzert méltattak bemutatni, ha valaki összekeveri az OGC oldalait valamely netes szexpartner-keresővel, hát az inkább őt minősíti, amiért persze meg fogja kapni a méltó büntetését és esetleg egy linket a fentebb említett oldalak egyikéhez.
avatar #69
sevven 2012. január 9. 1409 hozzászólás 237.
Válasz tomek. #68. hozzászólására
zavarnak a letolt bugyik ? szerintem ettől vannak azért fontosabb dolgok is
inkább az a zavaró ha emellé még a másik képét kritizálja... nagy fül lófogsor etc... :)
no holds barred
avatar #68
tomek. 2012. január 6. 2762 hozzászólás 83.
Válasz sevven #54. hozzászólására
engem kifejezetten nem foglalkoztat kinek milyen avatarja van, de azért a bugyit ne húzza már le... ha arra vagyok kíváncsi felállok a géptől. örülök hogy ezért jár valamiféle "jutalom" úgyhogy szaladok is leváltani :)
amúgy nem írtak ide még de volt 1-2 fölös komment törlés, lehet volt fake komment is csak már nincs :D
zavarnak a letolt bugyik ? szerintem ettől vannak azért fontosabb dolgok is
Credere Obbedire Combattere !
avatar #67
SC részleg elég katasztrófális minden szempontból, ráférne már valami átszervezés vagy bármi, mert ami most ott van az egyenlő a 0-val :\
avatar #66
caribou 2012. január 6. 2129 hozzászólás 133.
Válasz Ecsi #65. hozzászólására
Valamint én is hiányolom a ftp://ftp.counter-strike.hu-t.
Valamint a sok hasznos dolgot a "Játékkal kapcsolatban", mert az oldalon nagyon sok minden foglalkozik az "emberrel/emberekkel", de magával a játékkal keveset.Én anno azért regisztráltam ide, mert mindent megtudhattam a játékról és a közösségről, de ha most regelnék ide, közel se biztos.
Csak az állandó rombolást látom mindenütt.Jó ötletnek tartanám, ha fel lenne véve 1-2 emberke, arra hogy ne hagyja rombolni ezt a keveset, ami még van.Igen is kéne kellene 1-2 komoly szankció 1-2 emberre, hogy legyen elrenttentő példa arra, ha valaki rombolni akar.Gondolok itt "az állandó" off topicokra.Továbbá támogatnám a hozzászólások limitálását arányosan a topic/fórum "fontosságának arányában." Tehát ha mondjuk lenne 1 olyan téma, hogy "Mit szeretnél a cshun látni idén karácsonykor?" oda 2 hozzászólást írhatna 1 évben, 1 új szerver fórumon pedig 1 hsz / nap, de pl erre a témára akár 2-3 is megengedhető lenne vagy akár a új blogba, új klán hírbe is bevezetni.Így 2-3x meggondolná mit írjon oda az ember és nem menne a trollkodás.

Na jó, de azt nem szabályozhatod be, hogy egy ember hányszor kommenteljen, ez megvalósíthatatlan.

A kérdésre válaszolva: még mindig azt mondom, hogy a modiknak több jog kell, elkerülvén a folyamatos offot a fakeregeket és az ide nem való személyeket.
A szenilitás biztos jele, ha elfelejtjük befeje
avatar #65
Ecsi 2012. január 6. 913 hozzászólás 406.
Valamint én is hiányolom a ftp://ftp.counter-strike.hu-t.
Valamint a sok hasznos dolgot a "Játékkal kapcsolatban", mert az oldalon nagyon sok minden foglalkozik az "emberrel/emberekkel", de magával a játékkal keveset.Én anno azért regisztráltam ide, mert mindent megtudhattam a játékról és a közösségről, de ha most regelnék ide, közel se biztos.
Csak az állandó rombolást látom mindenütt.Jó ötletnek tartanám, ha fel lenne véve 1-2 emberke, arra hogy ne hagyja rombolni ezt a keveset, ami még van.Igen is kéne kellene 1-2 komoly szankció 1-2 emberre, hogy legyen elrenttentő példa arra, ha valaki rombolni akar.Gondolok itt "az állandó" off topicokra.Továbbá támogatnám a hozzászólások limitálását arányosan a topic/fórum "fontosságának arányában." Tehát ha mondjuk lenne 1 olyan téma, hogy "Mit szeretnél a cshun látni idén karácsonykor?" oda 2 hozzászólást írhatna 1 évben, 1 új szerver fórumon pedig 1 hsz / nap, de pl erre a témára akár 2-3 is megengedhető lenne vagy akár a új blogba, új klán hírbe is bevezetni.Így 2-3x meggondolná mit írjon oda az ember és nem menne a trollkodás.

www.csmix.hu - Csak addolnék csmixre :] !
avatar #64
Ecsi 2012. január 6. 913 hozzászólás 406.
Tudom most savazni fogtok.De pár hónappal ezelőtt leültem penével és kérdeztem van-e rá lehetőség, hogy "versenyeztetve" legyenek szerverek, ez által a csapatok és a közösség is.Illetve úgymond 1 cshu szerver családot, 1 közös szerver beállítást, amiért menne a verseny, hogy megkaphassa a szerver.Ez azért lenne jó, mert úgye a ti igényeitek alapján lenne így szívesebben játszanátok is rajta, mint 1 32 slotos agyonhangolt, pluginolt szerveren.Lehetne mondjuk több 16 slotos cshu szerver különböző hostingnál, így már a verseny a hostingok érdeke is lenne!Továbbá akinek nem tetszenek a cshu szerverek, azok is tudjanak szervert hozzá adni az oldalra és lehetne lehetőség az értékelésre valamilyen szempontból.Ami még eszembe jutott, hogy lehetne 1 csoport a 13 éves vér pistikéknek, hogy lehessen tájékozódni a normálisabbaknak, hogy "a-a ide nem megyünk, mert ..." és a 13 éves se tudjon mondjuk felmenni 1 idősebb gárdába.Jó lenne ha lenne 1 "beléptető rendszer", amivel lehetne regelni a steam idket és a 13 évesek így ki lehetne tiltani.Persze tudom van elvétve 1-2 normális is, de ezért legyen a verseny itt az oldalon !
www.csmix.hu - Csak addolnék csmixre :] !
avatar #63
Az oldalba beépíteni, vagy akármi valami olyan funkciót, ami segítené a csapatok kialakulását, és egyben maradását. Segítene összeszervezni, a hasonló korú, és értelmi képességűeket, és biztosítani esetleg szükséges cserét.
Magát a kivitelezést nem tudom hogy lehetne, de szerintem alapvetően probléma a folyamatos mix szint jelenléte, és ennek leküzdése, elvékonyításának érdekében kéne tenni valamit, és ez jó lehetőség lenne, valami új ötlet / módszer bevezetésére. Már csak az ötlet hiányzik...
avatar #62
LYRI 2012. január 5. 2391 hozzászólás 109.
Válasz Coyi #61. hozzászólására
katasztrófa? :S
csalamádé
http://lyri.blog.hu
avatar #61
Coyi 2012. január 5. 8 hozzászólás 9477.
Válasz ZeNiTH #60. hozzászólására
CSHU-CS ligából vágod mi lett?
katasztrófa? :S
avatar #60
ZeNiTH 2012. január 5. 4642 hozzászólás 25.
Válasz Coyi #59. hozzászólására
Sziasztok!

Van sok olyan dolog amin lehetne változtatni pl lehetne átláthatóbb design mint ahogy sokan írták, hogy a régi CSHU sokkal jobb volt ez sztem is így van egy minimális design kellene nem kell itt a csillivilliragyogóübermegagiga cuccos.
kezainak volt egy jó megjegyzése hogy akinek van szerverfarmja meg fejlesztőgárda akkor kellene egy koncepciót kitalálni. Nah hát sztem a nagy ötlet a foci mintájára lehet egy folyamatos ligákkal fenntartani az oldalt azon felül hogy minden új hírt verseny stb láthatnánk rajta. pl lenne egy idény ami mondjuk tart 1-2 hónapig ahogy beosztják a meccseket nevezések függvényében. A végső meccsek akár egy LAN alkalmával is lehetne játszani simán lehetnének nyeremények de persze nem ilyen hogy nah kapsz egy szervert 1hónapra igaz ehhez kell egy biztos háttér is. Meg ezt úgy képzelem el hogy lenne Premier Liga meg Second Liga így a nagyok játszanak egymással a kicsik a kicsikkel így mindig lenne sikerélmény a végén lehet a két győztes párbaja a nagy csapat a kicsi ellen. A lényeg hogy az egész oldalt egy liga rendszer alá kellene felépíteni. Meg hát a szerverfaromos ötlet sem rossz mert mind csapat akár bérelhetne is szervereket magának mert nem csak CS-vel foglalkozik a lapcsalád ugyebár :)
de ez csak az én ötletem így hírtelen
CSHU-CS ligából vágod mi lett?
I bless the rains down in Africa
avatar #59
Coyi 2012. január 5. 8 hozzászólás 9477.
Sziasztok!

Van sok olyan dolog amin lehetne változtatni pl lehetne átláthatóbb design mint ahogy sokan írták, hogy a régi CSHU sokkal jobb volt ez sztem is így van egy minimális design kellene nem kell itt a csillivilliragyogóübermegagiga cuccos.
kezainak volt egy jó megjegyzése hogy akinek van szerverfarmja meg fejlesztőgárda akkor kellene egy koncepciót kitalálni. Nah hát sztem a nagy ötlet a foci mintájára lehet egy folyamatos ligákkal fenntartani az oldalt azon felül hogy minden új hírt verseny stb láthatnánk rajta. pl lenne egy idény ami mondjuk tart 1-2 hónapig ahogy beosztják a meccseket nevezések függvényében. A végső meccsek akár egy LAN alkalmával is lehetne játszani simán lehetnének nyeremények de persze nem ilyen hogy nah kapsz egy szervert 1hónapra igaz ehhez kell egy biztos háttér is. Meg ezt úgy képzelem el hogy lenne Premier Liga meg Second Liga így a nagyok játszanak egymással a kicsik a kicsikkel így mindig lenne sikerélmény a végén lehet a két győztes párbaja a nagy csapat a kicsi ellen. A lényeg hogy az egész oldalt egy liga rendszer alá kellene felépíteni. Meg hát a szerverfaromos ötlet sem rossz mert mind csapat akár bérelhetne is szervereket magának mert nem csak CS-vel foglalkozik a lapcsalád ugyebár :)
de ez csak az én ötletem így hírtelen
avatar #58
sevven 2012. január 5. 1409 hozzászólás 237.
mért töröltétek a 'kommentekre való pm' hozzászólásom?? semmit offot nem írtam bele + jó volna tökéletesíteni
no holds barred
avatar #57
lszr_ 2012. január 5. 1115 hozzászólás 317.
Válasz kezai #56. hozzászólására
Cs halott, de ha van egy szerverpark meg fejlesztogarda, akkor kell keresni es kitalalni egy koncepciot, ami megy a gaming news vonalon, es azt szepen bevezetni, de ez ingyen nem megy. Nem vagom a mostani statokat, de gondolom nem felfele novekedtek az elmult evekben itt a cshun, pedig ha jol emlekszem regen megvolt az egyedi 4-5-6 ezer is, viszont a kozosseg ekkora volt, tobb sosem lehetett volna, ergo jo otlet a cs-bol valo kitores.

Nem ertem miert ment ra mindenki az oldal funkcioira es ilyesfele javaslatokra, amikor a fenti cikkbol en azt olvasom ki, hogy alapvetoen teljesen mas iranyt es koncepciot szeretnetek kitalalni, gondolom pont a fenti kozosseg meretebol adodo korlatok miatt.

Stabbal kapcsolatban pedig ott a kerdes, hogy "tarsadalmi munkasok" alkotjak azt, vagy penzzel motivalt szerkesztok, elvarasok csak utobbinal lehetnek:D Viszont erdemi javulas is csak ertelmes szerkesztokkel, na meg valodi koncepcioval, mely javulas nyilvan statisztikak noveleset hozna. De ezt csak CS-vel valo foglalkozas eseten el lehet felejteni, kicsi a kozosseg, hogy profitorientalt oldal legyen. Az oldalcsoportos dolgot meg add el egy hirdetonek is, 66x nehezebb es nem is szeretik annyira.

Regi arcok kozul nyilvan senki nem fog visszaulni ingyen nyan-nyanzerknek vagy szerkesztonek, mar csak valszin azert is, mert dolgozik mindenki stb, es hat a cs pedig halott:D
Ezen annyira jót tudok röhögni amikor azt mondják a CS halott :DDDD

Nem a CS halott, a közösség ami halott.


Csak egy példa anno az 1.5-re is azt mondták meg fog halni rögtön amikor kijött az 1.6. A vicc az, hogy voltunk páran akkor és mi azt mondtuk nem, mert ez baromság és csináltunk ezt-azt amivel összefogtuk a közösség egy részét és ez szépen behúzott még több embert így eltelt békességben viszonylag jó pár év. Ezután megint volt kivándorlás majd megint lett egy kis összefogás és megint egy "aranykor" volt. kb ezután lett "vége", mert utána már olyan emberek alkották a közösséget főleg akik nem tudták építeni, voltunk páran akik próbáltak tenni valamit és szinten voltak olyanok akik inkább rombolták. ( és hát ugye rombolni gyorsabb, mint építeni) Nos ez ölte meg az 1.5-t az emberek maga a közösség, ha megnézed maga a játék nem halott. Játszanak vele szerteszét a világban persze előbb vagy utóbb kifut a dolog, mert jönnek mindig új dolgok amik bizonyos szempontból jobbak és leváltják a régit.
Igazából itt egyedül az emberekkel van az igazi gond nálunk és azok halottak hiába mész át bármelyik játékra az emberekkel lesz a gond, és igazából messzire se kell figyelni csak a source-ra annak aztán nem sok volt a jóból őszintén szólva, mert eleve nem volt ott ami meg volt még 1.5-ben vagy 1.6-ban még egy darabig.
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #56
kezai 2012. január 5. 1513 hozzászólás 216.
Cs halott, de ha van egy szerverpark meg fejlesztogarda, akkor kell keresni es kitalalni egy koncepciot, ami megy a gaming news vonalon, es azt szepen bevezetni, de ez ingyen nem megy. Nem vagom a mostani statokat, de gondolom nem felfele novekedtek az elmult evekben itt a cshun, pedig ha jol emlekszem regen megvolt az egyedi 4-5-6 ezer is, viszont a kozosseg ekkora volt, tobb sosem lehetett volna, ergo jo otlet a cs-bol valo kitores.

Nem ertem miert ment ra mindenki az oldal funkcioira es ilyesfele javaslatokra, amikor a fenti cikkbol en azt olvasom ki, hogy alapvetoen teljesen mas iranyt es koncepciot szeretnetek kitalalni, gondolom pont a fenti kozosseg meretebol adodo korlatok miatt.

Stabbal kapcsolatban pedig ott a kerdes, hogy "tarsadalmi munkasok" alkotjak azt, vagy penzzel motivalt szerkesztok, elvarasok csak utobbinal lehetnek:D Viszont erdemi javulas is csak ertelmes szerkesztokkel, na meg valodi koncepcioval, mely javulas nyilvan statisztikak noveleset hozna. De ezt csak CS-vel valo foglalkozas eseten el lehet felejteni, kicsi a kozosseg, hogy profitorientalt oldal legyen. Az oldalcsoportos dolgot meg add el egy hirdetonek is, 66x nehezebb es nem is szeretik annyira.

Regi arcok kozul nyilvan senki nem fog visszaulni ingyen nyan-nyanzerknek vagy szerkesztonek, mar csak valszin azert is, mert dolgozik mindenki stb, es hat a cs pedig halott:D
http://www.PKINGS.eu BLOGOLNAK A PORNOSOK! http://www.PKINGS.eu
avatar #55
stelar 2012. január 5. 8192 hozzászólás 7.
Válasz -DSt- #59. hozzászólására
Bár engem már nem különösebben érint a dolog, azért írok néhány konstruktív javaslatot:

Meglátásaim:

1. Probléma: Túlzsúfolt a kezdőoldal. 2006-ban (talán v2?) azért pörgött igazán az oldal, mert mindenki a legfelső híren kattogott és bármiről is szólt az (lan, videó, interjú, cikk, piros lufi) hamar sikerült teljesen más témát találni a fórum keretein belül és szórakoztatóvá varázsolni egy kis offtopiccal az egészet.
Javaslat: Nem mondom, hogy vissza kellene térni ahhoz a designhez, mert az már tényleg túlságosan ódivatú és minimál, de ezt a mostanit el kell felejteni, kell 1 bontás: 1-ik oldalon: Interjúk/Cikkek, másik oldalon pedig videó/lan/akármi. Ezt majd kitaláljátok, részletkérdés, habár a bal oldalra érdemes az interjú-cikket rakni. Jobb igény és kereslet kérdése, ami a leginkább érdekli ezek mellett az embereket.

2. Probléma: Userek. Tudom, ez meglehetősen diszkriminatív de muszáj. Én kitiltanám az összes olyan fekaccountot, akikről süt, hogy nincs meg a 80-as intelligenciájuk. Viszont bent hagynék minden olyan fakeaccountot, akiknek megvan a kellő intelligenciájuk ahhoz, hogy stílusosan működtessék a fórum egyik motorját: a flamet. Látni kell azt, hogy míg az idióta fakeaccok szétoffolják és megölik, addig az értelmes flamek igenis pozitívan hatnak, felpezsdítik.
Javaslat: Olyan moderátorokat ültetnék be a pozíciókba, akik képesek ezt a nem túl nehéz feladatot oly módon ellátni, hogy azaz oldal hasznára váljon. A többitől elvenném az admin jogot, veled kezdeném. No offenz, de nagyon rossz hatással vagy a CSHU-ra. Mióta elszabadultál azóta elég sokat romlott az oldal színvonala, ha nem tévedek ez még Cyclonak is feltűnt mielőtt távozott, Zenithről ne is beszéljünk. Egy szónak is száz a vége, elvenném a moderátor jogodat, kattingass máshol.

3. Probléma: CSHU stáb. Tudom, ez a legkevésbé sem Sanci hibája és nehéz, mert akiket érdekelt azok távoztak, akik maradtak, azok gypsek (persze ez nem véletlen) de meglehetne próbálni 1-1 értelmes "elit" arcot beszervezni a stábba. Én szerintem vannak olyanok, akik szívesen foglalkoznának vele és van rálátásuk is a dolgokra. Például simán javasolnék egy khristophert, de vannak még hasonló arcok. Mindenesetre az nem oké, hogy közismert csalók, publik playerek, super mario kart versenyzők és egyebekből áll a stáb.. Tudjátok, tiszta udvar, rendes ház. Vagy amilyen a mosdó olyan a.. Ne ragozzuk túl, ahhoz, hogy minőségi cikkeket, interjúkat, híreket szolgáltassunk, ahhoz minőségi emberekre van szükség. Nem inkompetens és ráadásul szellemisérült 12,5 évesekre, akik utoljára akkor írtak 2 sornál többet, amikor a tanárnéni megbüntette őket és a feladatuk az volt, hogy "a hülye vagyok, ezért megbüntettek" mondatot 100x le kellett írniuk egy a4-es lapra.

Javaslat: Próbáljuk felvenni az értelmesebb, fiatalabb, ambíciózus réteggel a kapcsolatot, akik ráadásul elit játékosok is, hátha van köztük olyan, aki szívesen vállalná. Ha nincs, ez van, de legalább egy próbát megér. Bár lehet szélsőséges állásponton vagyok, de ha nem jönnek én akkor is eltakarítanék pár bohócot, mert inkább legyen kevesebb hírező és hír, de azok normálisak.

4. Probléma: Közösségi részleg - Hét képe - cshu naptár - szavazás és minden felesleges funkció, ami van.
Nincs értelme, funkcionálisan feleslegesek. Meg kéne tisztítani az oldalt tőlük, ezzel is "minimálabb" de hasznos, letisztult irányba mozdulna el a dolog.
Javaslat: Kikéne venni mindet és csak a használt, fontos funkciókat bent hagyni, aztán majd ahogy változnak az igények esetleg 1-1-et beiktatni, de normálisabb módon, müködéssel, mint most, mert ez viccnek se jó.

Hirtelen ezek jutottak most eszembe.

Summa Summarum: Sok mindenen kellene változtatni, azonban a probléma forrása túl mutat az oldal problémáin. A valós probléma a hazai cs hanyatlása, ami tulajdonképpen (CS) a motorja az oldalnak, ezért nyílván egyre rosszabb lesz. Viszont én azt gondolom, hogy azért fel lehet kicsit pezsdíteni a dolgokat és annyira nem rossz a helyzet, mint most, szal. javítható. Illetve a hanyatlás legalább lassítható, ezért erre kell törekedni a jövőben. A dockyard lanban vannak potenciálok, addigra érdemes rendbe szedni a dolgokat.

Hajrá.
akárhogy is nézzük, ha elkezdenénk kinyan-nyanni az embereket, akik nyan-nyan híreket raknak ki, akkor kihalna az oldal és nem lenne hír. Persze a hülye is látja, hogy órási eltérés van a régi hírezőkhöz képest, ugyanis a mostani hírek 95%a egy videó, aminél még az 1 mondatos leírásban is több hiba van, mint régen az oldalas cikkekben. A legtöbb hiba lazán kijavítható lenne, ha legalább annyi fáradtságot venne az illető, hogy egy wordbe beszúrja. Viszont jelenleg nekik van idejük erre, ők az egyetlenek, akik elvállalják ezt a szerepet és inkább ezt a kicsit is becsülni kéne.
A másik dolog, hogy a közösséget is nehéz kiszolgálni. Számos olyan cikk van, amit érdemes lefordítani, mert nagyon sok jó dolgot lehet megtudni belőle (legyen ez interjú vagy bármi más), de ha az olvasó meglátja, hogy 10 sornál hosszabb, már el se olvassa. Úgy nézem, hogy a jelenlegieknek elég a "videónyi" hír, amihez csak rá kell kattintani a playre és nézni hogyan kapja el pedomaci áldozatait
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #54
sevven 2012. január 5. 1409 hozzászólás 237.
Válasz egy törölt hozzászólásra
Ez a hozzászólás törlésre került, ezért a tartalmát nem lehet megtekinteni.
engem kifejezetten nem foglalkoztat kinek milyen avatarja van, de azért a bugyit ne húzza már le... ha arra vagyok kíváncsi felállok a géptől. örülök hogy ezért jár valamiféle "jutalom" úgyhogy szaladok is leváltani :)
amúgy nem írtak ide még de volt 1-2 fölös komment törlés, lehet volt fake komment is csak már nincs :D
no holds barred
avatar #53
pedalgep 2012. január 5. 969 hozzászólás 377.
Válasz Pene #57. hozzászólására
tudnád, hogy hány levelet írtam már, hogy userke váltson avatart, vagy ban lesz :) szóval honoráljuk. ugyanígy az offenzív neveket is szoktam figyelni.

ViBE: a hozzám eljuttatott fejlesztési ötleteket rendszerint bepakolom a belsős todo listánkra, a tied valamiért kimaradt erről (de immáron beraktam, bocs). jelenleg is van vagy 60 nyitott task. ezért sem értem teljesen ezt a hírt, még ha a globálisan, minden oldalon hasznos ötleteket nézzük, annak lekódolása is hetek/hónapok alatt megy maximum. és azt is a userek írták össze persze.

például Sanci, a te hsz-edet is nyan-nyanozta a rendszer (habár nem automatikusan). ezért is mennyit sírtunk már, hogy bizonyos szavak ki- és bekerüljenek, ill. lehessen akár teljesen ki is kapcsolni.

Tapasztalat (#24): igen, ezek szvsz mind jó ötletek, ilyen összeszedettségű komment kéne még tucatnyi. viszont ilyen tudásbázishoz nem kell más, mintsem egy-két ember, aki összefog egy nagy csapatot, és ezek megtervezik az egész koncepciót, kiosztják a feladatokat, és megcsinálják együtt. vagy éppen ezen pár ember összeszedi a hiányzó dolgokat, és várják, hogy egy wikipédia-szerű aloldalon valaki(k) megcsinálják. tessék, itt egy jó példa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page

csakhogy, ehhez már szerintem számos ogc-s aloldal játéka túlkoros (kicsit felesleges is, nincs már meg a közeg, ami megcsinálná, és akiknek megcsinálnák), illetve két közösségen kívül egyiket sem tartom elég érettnek, ill. összefogásra és konstruktív közös munkára képesnek. ebből a kettő scene-ből a dotások kevesen vannak, ergo marad a bf. nekik meg mintha lenne pár ilyen leírásuk. (meg persze a cs-seknek is van a gyikban, csakhát azok is ősrégiek.)

MrN: az, hogy kevés a hír, sokszor humán erőforrás probléma. az viszont tény, hogy lehetne több "toborzó"-típusú bejegyzés.

én legelőször is az oldalak struktúráját/kinézetét változtatnám meg:

a kiemelt hírblokk totál feleslegesen jelenik meg minden aloldalon, elég ha a főoldalon látszik. ezzel csilliom hely nyerhető.
a toplogo feleslegesen ilyen nagy. csilliom hely nyerhető valami szépen átfade-elt, a menüsorok, banner, kiemelt hír ALÁ bekúszó desginnal.
szintúgy a partner oldalak rész legfelső egy centijét is besüllyeszteném a headerbe. csak meg kell nézni pár komoly oldalt, hogy mennyire helytakarékosan gazdálkodnak (http://www.sk-gaming.com/ vagy hltv.org stb.) ott van a reklám az arcunkban, a főoldalon, mégis látni a híreket is. itt csak a kiemelt hír látszódik egy laptopon, és talán még kettő egy normál monitoron átlagos felbontással.
az archív menüponttal kezdődő menüsort is kisebbre venném. itt is nyerhető 30-40 pixel.

vagy ha ezek nem is valósulnak meg, ott a dotások oldalán egy újítás: a header-ön a stream gomb. tucatnyi hasonló okosságot be lehetne oda rakni.

ugyanígy át kéne nézni minden aloldalon a blokkokat, a legtöbbön rossz a sorrend. sc.rts.hu-n a stream boxnak kéne legfelül lennie (persze már ezért is szóltam). helyette két hirdetés blokk is van felette. kár, hogy mivel nem nézi iilyen alap hibák miatt sem senki az oldalt, így ebből hirdetési bevétel sem lesz (ergo a kis oldalakon eleinte nem kéne erőltetni a headereket sem, mert úgysem lesz rá vevő, viszont foglalja a helyet a hasznos tartalom elől).

de ha csak az új ogc.hu-ról kell elmélkedni és tegyük fel minden adott, ami cshu-n, bfhu-n rtshu-n adott:
#1: játékszűrő. gondolom nem kell mondjam, ha nem működik pöpecül, kb. b*szhatjuk. ha már az sc1-esek az sc2-esek torkának esnek, mi lesz itt ha a cs-seket megtalálja a dotás keménymag? nem csak a híreket, de még a legutolsó alfórumot is meg kell taggelni egy (VAGY TÖBB) játékkal, ami alapján az vhol megjelenik, vhol nem.

2: nem elég hírezőket felvenni, valakinek irányítania is kell a gárdákat. ki kell alakítani egy lazább hierarchiát is, s leosztani a feladatokat. egyetlen oldal működik úgy, ahogy egy profi oldalnak kell, és az a bf-eseké, kár hogy ez a gamma az esporttól elég messze áll... a dotásoknál van valami, amit anno persze a cshu lazán felülmúlt, de annak már vége, és mi lesz itt most, hogy még Banci is kiszállt a pörgésből. már csak jön ömlesztve valami, és csak reménykedni lehet, hogy közte vannak a legfontosabb hírek is. és ránézve a többi gaming oldalra, a bfhu-val mi messze az élen járunk. egyetlen említésre méltó oldal a frostshock, s ez is inkább a játék populárisabb mivolta miatt. de már ez sem a régi, itt is kezdenek kiveszni az igazán jó és tartalmas és ötletes cikkek, hírek, csak jönnek a daily questek izgalmait megszégyenítő posztok.

ergo nem elég, ha a felhasználói oldalt csiszoljuk, ha ehhez nem párosul hasonló fejlesztés az admin oldalakon is, akkor kb. feleslegesen dolgozunk. nem hiszem el, hogy át kell lépjek az admin oldalra, majd a megfelelő menübe, majd a megfelelő fórumstruktúrában még sokat kell kattintgatni, hogy megtaláljam a szanálásra váró fórumot. miért nincs del/inact/close/stb gomb, a hsz-ekhez hasonlóan a fórumokon is? ezernyi plusz egy ilyen kis fejlesztéssel sokat lehetne lendíteni az adminok munkáján is, és akkor lehet, hogy nem csak egy videó beszúrására futná (mondom mindezt úgy, hogy ellentétben jópár más esport/gaming site-tal, a miénk saját fejlesztésű motor, és fényévekkel előzi a joomla és wordpress fosokat (azok nem erre lettek kitalálva)) funkcionalitás terén (és még hova lehetne ezt fejleszteni...).

ergo ha bármit is akartok fejleszteni, kezdjétek egy accounttal a külföldi oldalakon, majd ezt össze kell vetni a faszbúk precíz helykihasználásával és a google minimalisztikusságával. nem szégyen a nagyobbtól/jobbtól/beválttól ötletet meríteni. úgyis minden nyugatról jön be, ez miért lenne itt másképp? a színes header meg elfér még így is, ebben biztos vagyok :)

arról ne is beszéljünk, hogy amire nincs kapacitás, abba nem kell belefogni. jelenleg a bw-sek és az aoe-sok is joggal lehetnek felháborodva, ill. nézhetik azt, hogy amúgy is kicsiny közösségeiknek az ogc lesz aktív közreműködéssel a temetője (és nemsokára a w3-asoknak is, ahogy látom)... ez szvsz nem valami jó reklám, miközben egy szimpla replay pareserrel és még pár aprósággal nekik is lehetne működőképes az oldaluk. önmaguk is úgymond elszórakoztathatnák magukat, de így még a hardcore mag sem jár fel...
A header témához itt van két kép, nálam így néz ki 1366x768-as felbontáson laptopon:

1 (ez az oldal normál mérete):
http://noob.hu/2012/01/05/header1.jpg

2 (egy egységnyi nagyítás, így kényelmes olvasni):
http://noob.hu/2012/01/05/header2.jpg

A hírdoboznál van még egy anomália, ami marha zavaró tud lenni: ha a "minden" fülön vagyok, akkor a hírek alatt megjelenő név az utolsó hozzászóló neve lesz, de ha másik fülre váltok (blog), akkor meg már az író neve lesz ott, tudom, hogy logikus a rendszer, csak kicsit össze tudja zavarni az embert.
avatar #52
engem zavar ez a felső menü őszintén szólva. a közösség lehetne "felhasználók", a videók helyett pedig lehetne vmi értelmes pont is. én javasolnám hogy lenne egy tudástár menüpont, ahol mindig elérhető lenne az összes eddig írt cikk, amely segít a játék felfogásában, és a továbbfejlődésben.

a jobb oldalon levő cuccokat meg prioritás szerint kéne rendezni. a szavazás például jöhetne fentebb.

kéne valami karma rendszer a hozzászólásokban (esetleg az illető profiljában megjelenne az összes karmaérték szummázva), és jó lenne ha támogatná az oldal a szóközöket a nickekben mert eléggé irc feelingje van
avatar #51
-DSt- 2012. január 5. 6632 hozzászólás 12.
Válasz -DSt- #59. hozzászólására
Bár engem már nem különösebben érint a dolog, azért írok néhány konstruktív javaslatot:

Meglátásaim:

1. Probléma: Túlzsúfolt a kezdőoldal. 2006-ban (talán v2?) azért pörgött igazán az oldal, mert mindenki a legfelső híren kattogott és bármiről is szólt az (lan, videó, interjú, cikk, piros lufi) hamar sikerült teljesen más témát találni a fórum keretein belül és szórakoztatóvá varázsolni egy kis offtopiccal az egészet.
Javaslat: Nem mondom, hogy vissza kellene térni ahhoz a designhez, mert az már tényleg túlságosan ódivatú és minimál, de ezt a mostanit el kell felejteni, kell 1 bontás: 1-ik oldalon: Interjúk/Cikkek, másik oldalon pedig videó/lan/akármi. Ezt majd kitaláljátok, részletkérdés, habár a bal oldalra érdemes az interjú-cikket rakni. Jobb igény és kereslet kérdése, ami a leginkább érdekli ezek mellett az embereket.

2. Probléma: Userek. Tudom, ez meglehetősen diszkriminatív de muszáj. Én kitiltanám az összes olyan fekaccountot, akikről süt, hogy nincs meg a 80-as intelligenciájuk. Viszont bent hagynék minden olyan fakeaccountot, akiknek megvan a kellő intelligenciájuk ahhoz, hogy stílusosan működtessék a fórum egyik motorját: a flamet. Látni kell azt, hogy míg az idióta fakeaccok szétoffolják és megölik, addig az értelmes flamek igenis pozitívan hatnak, felpezsdítik.
Javaslat: Olyan moderátorokat ültetnék be a pozíciókba, akik képesek ezt a nem túl nehéz feladatot oly módon ellátni, hogy azaz oldal hasznára váljon. A többitől elvenném az admin jogot, veled kezdeném. No offenz, de nagyon rossz hatással vagy a CSHU-ra. Mióta elszabadultál azóta elég sokat romlott az oldal színvonala, ha nem tévedek ez még Cyclonak is feltűnt mielőtt távozott, Zenithről ne is beszéljünk. Egy szónak is száz a vége, elvenném a moderátor jogodat, kattingass máshol.

3. Probléma: CSHU stáb. Tudom, ez a legkevésbé sem Sanci hibája és nehéz, mert akiket érdekelt azok távoztak, akik maradtak, azok gypsek (persze ez nem véletlen) de meglehetne próbálni 1-1 értelmes "elit" arcot beszervezni a stábba. Én szerintem vannak olyanok, akik szívesen foglalkoznának vele és van rálátásuk is a dolgokra. Például simán javasolnék egy khristophert, de vannak még hasonló arcok. Mindenesetre az nem oké, hogy közismert csalók, publik playerek, super mario kart versenyzők és egyebekből áll a stáb.. Tudjátok, tiszta udvar, rendes ház. Vagy amilyen a mosdó olyan a.. Ne ragozzuk túl, ahhoz, hogy minőségi cikkeket, interjúkat, híreket szolgáltassunk, ahhoz minőségi emberekre van szükség. Nem inkompetens és ráadásul szellemisérült 12,5 évesekre, akik utoljára akkor írtak 2 sornál többet, amikor a tanárnéni megbüntette őket és a feladatuk az volt, hogy "a hülye vagyok, ezért megbüntettek" mondatot 100x le kellett írniuk egy a4-es lapra.

Javaslat: Próbáljuk felvenni az értelmesebb, fiatalabb, ambíciózus réteggel a kapcsolatot, akik ráadásul elit játékosok is, hátha van köztük olyan, aki szívesen vállalná. Ha nincs, ez van, de legalább egy próbát megér. Bár lehet szélsőséges állásponton vagyok, de ha nem jönnek én akkor is eltakarítanék pár bohócot, mert inkább legyen kevesebb hírező és hír, de azok normálisak.

4. Probléma: Közösségi részleg - Hét képe - cshu naptár - szavazás és minden felesleges funkció, ami van.
Nincs értelme, funkcionálisan feleslegesek. Meg kéne tisztítani az oldalt tőlük, ezzel is "minimálabb" de hasznos, letisztult irányba mozdulna el a dolog.
Javaslat: Kikéne venni mindet és csak a használt, fontos funkciókat bent hagyni, aztán majd ahogy változnak az igények esetleg 1-1-et beiktatni, de normálisabb módon, müködéssel, mint most, mert ez viccnek se jó.

Hirtelen ezek jutottak most eszembe.

Summa Summarum: Sok mindenen kellene változtatni, azonban a probléma forrása túl mutat az oldal problémáin. A valós probléma a hazai cs hanyatlása, ami tulajdonképpen (CS) a motorja az oldalnak, ezért nyílván egyre rosszabb lesz. Viszont én azt gondolom, hogy azért fel lehet kicsit pezsdíteni a dolgokat és annyira nem rossz a helyzet, mint most, szal. javítható. Illetve a hanyatlás legalább lassítható, ezért erre kell törekedni a jövőben. A dockyard lanban vannak potenciálok, addigra érdemes rendbe szedni a dolgokat.

Hajrá.
Dióhéjban és képletesen (kis rendszerszemléleti megközelítéssel):

Probléma forrásai: Oldal funkcionalitása/felépítése - Userek - Adminok - Tartalom
(Ezek mind dinamikus kölcsönhatásban állnak egymással. Egyik hat a másikra és cirkularitás jellemzi.)

Megoldás: A változáshoz ki kell lépni a rendszerből és a rendszert magát kell megváltoztatni.

PS: Ezzel persze csak magának az oldalnak a problémáit lehet megoldani. A cs hanyatlását, ami még igazán a hattérben áll, azt nem, de lassítani simán lehet, mert ezaz oldal azért nagy hatással bír a közösségre nézve.
NOMEN EST OMEN
avatar #50
-DSt- 2012. január 5. 6632 hozzászólás 12.
Válasz Pene #57. hozzászólására
tudnád, hogy hány levelet írtam már, hogy userke váltson avatart, vagy ban lesz :) szóval honoráljuk. ugyanígy az offenzív neveket is szoktam figyelni.

ViBE: a hozzám eljuttatott fejlesztési ötleteket rendszerint bepakolom a belsős todo listánkra, a tied valamiért kimaradt erről (de immáron beraktam, bocs). jelenleg is van vagy 60 nyitott task. ezért sem értem teljesen ezt a hírt, még ha a globálisan, minden oldalon hasznos ötleteket nézzük, annak lekódolása is hetek/hónapok alatt megy maximum. és azt is a userek írták össze persze.

például Sanci, a te hsz-edet is nyan-nyanozta a rendszer (habár nem automatikusan). ezért is mennyit sírtunk már, hogy bizonyos szavak ki- és bekerüljenek, ill. lehessen akár teljesen ki is kapcsolni.

Tapasztalat (#24): igen, ezek szvsz mind jó ötletek, ilyen összeszedettségű komment kéne még tucatnyi. viszont ilyen tudásbázishoz nem kell más, mintsem egy-két ember, aki összefog egy nagy csapatot, és ezek megtervezik az egész koncepciót, kiosztják a feladatokat, és megcsinálják együtt. vagy éppen ezen pár ember összeszedi a hiányzó dolgokat, és várják, hogy egy wikipédia-szerű aloldalon valaki(k) megcsinálják. tessék, itt egy jó példa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page

csakhogy, ehhez már szerintem számos ogc-s aloldal játéka túlkoros (kicsit felesleges is, nincs már meg a közeg, ami megcsinálná, és akiknek megcsinálnák), illetve két közösségen kívül egyiket sem tartom elég érettnek, ill. összefogásra és konstruktív közös munkára képesnek. ebből a kettő scene-ből a dotások kevesen vannak, ergo marad a bf. nekik meg mintha lenne pár ilyen leírásuk. (meg persze a cs-seknek is van a gyikban, csakhát azok is ősrégiek.)

MrN: az, hogy kevés a hír, sokszor humán erőforrás probléma. az viszont tény, hogy lehetne több "toborzó"-típusú bejegyzés.

én legelőször is az oldalak struktúráját/kinézetét változtatnám meg:

a kiemelt hírblokk totál feleslegesen jelenik meg minden aloldalon, elég ha a főoldalon látszik. ezzel csilliom hely nyerhető.
a toplogo feleslegesen ilyen nagy. csilliom hely nyerhető valami szépen átfade-elt, a menüsorok, banner, kiemelt hír ALÁ bekúszó desginnal.
szintúgy a partner oldalak rész legfelső egy centijét is besüllyeszteném a headerbe. csak meg kell nézni pár komoly oldalt, hogy mennyire helytakarékosan gazdálkodnak (http://www.sk-gaming.com/ vagy hltv.org stb.) ott van a reklám az arcunkban, a főoldalon, mégis látni a híreket is. itt csak a kiemelt hír látszódik egy laptopon, és talán még kettő egy normál monitoron átlagos felbontással.
az archív menüponttal kezdődő menüsort is kisebbre venném. itt is nyerhető 30-40 pixel.

vagy ha ezek nem is valósulnak meg, ott a dotások oldalán egy újítás: a header-ön a stream gomb. tucatnyi hasonló okosságot be lehetne oda rakni.

ugyanígy át kéne nézni minden aloldalon a blokkokat, a legtöbbön rossz a sorrend. sc.rts.hu-n a stream boxnak kéne legfelül lennie (persze már ezért is szóltam). helyette két hirdetés blokk is van felette. kár, hogy mivel nem nézi iilyen alap hibák miatt sem senki az oldalt, így ebből hirdetési bevétel sem lesz (ergo a kis oldalakon eleinte nem kéne erőltetni a headereket sem, mert úgysem lesz rá vevő, viszont foglalja a helyet a hasznos tartalom elől).

de ha csak az új ogc.hu-ról kell elmélkedni és tegyük fel minden adott, ami cshu-n, bfhu-n rtshu-n adott:
#1: játékszűrő. gondolom nem kell mondjam, ha nem működik pöpecül, kb. b*szhatjuk. ha már az sc1-esek az sc2-esek torkának esnek, mi lesz itt ha a cs-seket megtalálja a dotás keménymag? nem csak a híreket, de még a legutolsó alfórumot is meg kell taggelni egy (VAGY TÖBB) játékkal, ami alapján az vhol megjelenik, vhol nem.

2: nem elég hírezőket felvenni, valakinek irányítania is kell a gárdákat. ki kell alakítani egy lazább hierarchiát is, s leosztani a feladatokat. egyetlen oldal működik úgy, ahogy egy profi oldalnak kell, és az a bf-eseké, kár hogy ez a gamma az esporttól elég messze áll... a dotásoknál van valami, amit anno persze a cshu lazán felülmúlt, de annak már vége, és mi lesz itt most, hogy még Banci is kiszállt a pörgésből. már csak jön ömlesztve valami, és csak reménykedni lehet, hogy közte vannak a legfontosabb hírek is. és ránézve a többi gaming oldalra, a bfhu-val mi messze az élen járunk. egyetlen említésre méltó oldal a frostshock, s ez is inkább a játék populárisabb mivolta miatt. de már ez sem a régi, itt is kezdenek kiveszni az igazán jó és tartalmas és ötletes cikkek, hírek, csak jönnek a daily questek izgalmait megszégyenítő posztok.

ergo nem elég, ha a felhasználói oldalt csiszoljuk, ha ehhez nem párosul hasonló fejlesztés az admin oldalakon is, akkor kb. feleslegesen dolgozunk. nem hiszem el, hogy át kell lépjek az admin oldalra, majd a megfelelő menübe, majd a megfelelő fórumstruktúrában még sokat kell kattintgatni, hogy megtaláljam a szanálásra váró fórumot. miért nincs del/inact/close/stb gomb, a hsz-ekhez hasonlóan a fórumokon is? ezernyi plusz egy ilyen kis fejlesztéssel sokat lehetne lendíteni az adminok munkáján is, és akkor lehet, hogy nem csak egy videó beszúrására futná (mondom mindezt úgy, hogy ellentétben jópár más esport/gaming site-tal, a miénk saját fejlesztésű motor, és fényévekkel előzi a joomla és wordpress fosokat (azok nem erre lettek kitalálva)) funkcionalitás terén (és még hova lehetne ezt fejleszteni...).

ergo ha bármit is akartok fejleszteni, kezdjétek egy accounttal a külföldi oldalakon, majd ezt össze kell vetni a faszbúk precíz helykihasználásával és a google minimalisztikusságával. nem szégyen a nagyobbtól/jobbtól/beválttól ötletet meríteni. úgyis minden nyugatról jön be, ez miért lenne itt másképp? a színes header meg elfér még így is, ebben biztos vagyok :)

arról ne is beszéljünk, hogy amire nincs kapacitás, abba nem kell belefogni. jelenleg a bw-sek és az aoe-sok is joggal lehetnek felháborodva, ill. nézhetik azt, hogy amúgy is kicsiny közösségeiknek az ogc lesz aktív közreműködéssel a temetője (és nemsokára a w3-asoknak is, ahogy látom)... ez szvsz nem valami jó reklám, miközben egy szimpla replay pareserrel és még pár aprósággal nekik is lehetne működőképes az oldaluk. önmaguk is úgymond elszórakoztathatnák magukat, de így még a hardcore mag sem jár fel...
Bár engem már nem különösebben érint a dolog, azért írok néhány konstruktív javaslatot:

Meglátásaim:

1. Probléma: Túlzsúfolt a kezdőoldal. 2006-ban (talán v2?) azért pörgött igazán az oldal, mert mindenki a legfelső híren kattogott és bármiről is szólt az (lan, videó, interjú, cikk, piros lufi) hamar sikerült teljesen más témát találni a fórum keretein belül és szórakoztatóvá varázsolni egy kis offtopiccal az egészet.
Javaslat: Nem mondom, hogy vissza kellene térni ahhoz a designhez, mert az már tényleg túlságosan ódivatú és minimál, de ezt a mostanit el kell felejteni, kell 1 bontás: 1-ik oldalon: Interjúk/Cikkek, másik oldalon pedig videó/lan/akármi. Ezt majd kitaláljátok, részletkérdés, habár a bal oldalra érdemes az interjú-cikket rakni. Jobb igény és kereslet kérdése, ami a leginkább érdekli ezek mellett az embereket.

2. Probléma: Userek. Tudom, ez meglehetősen diszkriminatív de muszáj. Én kitiltanám az összes olyan fekaccountot, akikről süt, hogy nincs meg a 80-as intelligenciájuk. Viszont bent hagynék minden olyan fakeaccountot, akiknek megvan a kellő intelligenciájuk ahhoz, hogy stílusosan működtessék a fórum egyik motorját: a flamet. Látni kell azt, hogy míg az idióta fakeaccok szétoffolják és megölik, addig az értelmes flamek igenis pozitívan hatnak, felpezsdítik.
Javaslat: Olyan moderátorokat ültetnék be a pozíciókba, akik képesek ezt a nem túl nehéz feladatot oly módon ellátni, hogy azaz oldal hasznára váljon. A többitől elvenném az admin jogot, veled kezdeném. No offenz, de nagyon rossz hatással vagy a CSHU-ra. Mióta elszabadultál azóta elég sokat romlott az oldal színvonala, ha nem tévedek ez még Cyclonak is feltűnt mielőtt távozott, Zenithről ne is beszéljünk. Egy szónak is száz a vége, elvenném a moderátor jogodat, kattingass máshol.

3. Probléma: CSHU stáb. Tudom, ez a legkevésbé sem Sanci hibája és nehéz, mert akiket érdekelt azok távoztak, akik maradtak, azok gypsek (persze ez nem véletlen) de meglehetne próbálni 1-1 értelmes "elit" arcot beszervezni a stábba. Én szerintem vannak olyanok, akik szívesen foglalkoznának vele és van rálátásuk is a dolgokra. Például simán javasolnék egy khristophert, de vannak még hasonló arcok. Mindenesetre az nem oké, hogy közismert csalók, publik playerek, super mario kart versenyzők és egyebekből áll a stáb.. Tudjátok, tiszta udvar, rendes ház. Vagy amilyen a mosdó olyan a.. Ne ragozzuk túl, ahhoz, hogy minőségi cikkeket, interjúkat, híreket szolgáltassunk, ahhoz minőségi emberekre van szükség. Nem inkompetens és ráadásul szellemisérült 12,5 évesekre, akik utoljára akkor írtak 2 sornál többet, amikor a tanárnéni megbüntette őket és a feladatuk az volt, hogy "a hülye vagyok, ezért megbüntettek" mondatot 100x le kellett írniuk egy a4-es lapra.

Javaslat: Próbáljuk felvenni az értelmesebb, fiatalabb, ambíciózus réteggel a kapcsolatot, akik ráadásul elit játékosok is, hátha van köztük olyan, aki szívesen vállalná. Ha nincs, ez van, de legalább egy próbát megér. Bár lehet szélsőséges állásponton vagyok, de ha nem jönnek én akkor is eltakarítanék pár bohócot, mert inkább legyen kevesebb hírező és hír, de azok normálisak.

4. Probléma: Közösségi részleg - Hét képe - cshu naptár - szavazás és minden felesleges funkció, ami van.
Nincs értelme, funkcionálisan feleslegesek. Meg kéne tisztítani az oldalt tőlük, ezzel is "minimálabb" de hasznos, letisztult irányba mozdulna el a dolog.
Javaslat: Kikéne venni mindet és csak a használt, fontos funkciókat bent hagyni, aztán majd ahogy változnak az igények esetleg 1-1-et beiktatni, de normálisabb módon, müködéssel, mint most, mert ez viccnek se jó.

Hirtelen ezek jutottak most eszembe.

Summa Summarum: Sok mindenen kellene változtatni, azonban a probléma forrása túl mutat az oldal problémáin. A valós probléma a hazai cs hanyatlása, ami tulajdonképpen (CS) a motorja az oldalnak, ezért nyílván egyre rosszabb lesz. Viszont én azt gondolom, hogy azért fel lehet kicsit pezsdíteni a dolgokat és annyira nem rossz a helyzet, mint most, szal. javítható. Illetve a hanyatlás legalább lassítható, ezért erre kell törekedni a jövőben. A dockyard lanban vannak potenciálok, addigra érdemes rendbe szedni a dolgokat.

Hajrá.
NOMEN EST OMEN
avatar #49
ViBE 2012. január 5. 3095 hozzászólás 67.
Válasz Pene #57. hozzászólására
tudnád, hogy hány levelet írtam már, hogy userke váltson avatart, vagy ban lesz :) szóval honoráljuk. ugyanígy az offenzív neveket is szoktam figyelni.

ViBE: a hozzám eljuttatott fejlesztési ötleteket rendszerint bepakolom a belsős todo listánkra, a tied valamiért kimaradt erről (de immáron beraktam, bocs). jelenleg is van vagy 60 nyitott task. ezért sem értem teljesen ezt a hírt, még ha a globálisan, minden oldalon hasznos ötleteket nézzük, annak lekódolása is hetek/hónapok alatt megy maximum. és azt is a userek írták össze persze.

például Sanci, a te hsz-edet is nyan-nyanozta a rendszer (habár nem automatikusan). ezért is mennyit sírtunk már, hogy bizonyos szavak ki- és bekerüljenek, ill. lehessen akár teljesen ki is kapcsolni.

Tapasztalat (#24): igen, ezek szvsz mind jó ötletek, ilyen összeszedettségű komment kéne még tucatnyi. viszont ilyen tudásbázishoz nem kell más, mintsem egy-két ember, aki összefog egy nagy csapatot, és ezek megtervezik az egész koncepciót, kiosztják a feladatokat, és megcsinálják együtt. vagy éppen ezen pár ember összeszedi a hiányzó dolgokat, és várják, hogy egy wikipédia-szerű aloldalon valaki(k) megcsinálják. tessék, itt egy jó példa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page

csakhogy, ehhez már szerintem számos ogc-s aloldal játéka túlkoros (kicsit felesleges is, nincs már meg a közeg, ami megcsinálná, és akiknek megcsinálnák), illetve két közösségen kívül egyiket sem tartom elég érettnek, ill. összefogásra és konstruktív közös munkára képesnek. ebből a kettő scene-ből a dotások kevesen vannak, ergo marad a bf. nekik meg mintha lenne pár ilyen leírásuk. (meg persze a cs-seknek is van a gyikban, csakhát azok is ősrégiek.)

MrN: az, hogy kevés a hír, sokszor humán erőforrás probléma. az viszont tény, hogy lehetne több "toborzó"-típusú bejegyzés.

én legelőször is az oldalak struktúráját/kinézetét változtatnám meg:

a kiemelt hírblokk totál feleslegesen jelenik meg minden aloldalon, elég ha a főoldalon látszik. ezzel csilliom hely nyerhető.
a toplogo feleslegesen ilyen nagy. csilliom hely nyerhető valami szépen átfade-elt, a menüsorok, banner, kiemelt hír ALÁ bekúszó desginnal.
szintúgy a partner oldalak rész legfelső egy centijét is besüllyeszteném a headerbe. csak meg kell nézni pár komoly oldalt, hogy mennyire helytakarékosan gazdálkodnak (http://www.sk-gaming.com/ vagy hltv.org stb.) ott van a reklám az arcunkban, a főoldalon, mégis látni a híreket is. itt csak a kiemelt hír látszódik egy laptopon, és talán még kettő egy normál monitoron átlagos felbontással.
az archív menüponttal kezdődő menüsort is kisebbre venném. itt is nyerhető 30-40 pixel.

vagy ha ezek nem is valósulnak meg, ott a dotások oldalán egy újítás: a header-ön a stream gomb. tucatnyi hasonló okosságot be lehetne oda rakni.

ugyanígy át kéne nézni minden aloldalon a blokkokat, a legtöbbön rossz a sorrend. sc.rts.hu-n a stream boxnak kéne legfelül lennie (persze már ezért is szóltam). helyette két hirdetés blokk is van felette. kár, hogy mivel nem nézi iilyen alap hibák miatt sem senki az oldalt, így ebből hirdetési bevétel sem lesz (ergo a kis oldalakon eleinte nem kéne erőltetni a headereket sem, mert úgysem lesz rá vevő, viszont foglalja a helyet a hasznos tartalom elől).

de ha csak az új ogc.hu-ról kell elmélkedni és tegyük fel minden adott, ami cshu-n, bfhu-n rtshu-n adott:
#1: játékszűrő. gondolom nem kell mondjam, ha nem működik pöpecül, kb. b*szhatjuk. ha már az sc1-esek az sc2-esek torkának esnek, mi lesz itt ha a cs-seket megtalálja a dotás keménymag? nem csak a híreket, de még a legutolsó alfórumot is meg kell taggelni egy (VAGY TÖBB) játékkal, ami alapján az vhol megjelenik, vhol nem.

2: nem elég hírezőket felvenni, valakinek irányítania is kell a gárdákat. ki kell alakítani egy lazább hierarchiát is, s leosztani a feladatokat. egyetlen oldal működik úgy, ahogy egy profi oldalnak kell, és az a bf-eseké, kár hogy ez a gamma az esporttól elég messze áll... a dotásoknál van valami, amit anno persze a cshu lazán felülmúlt, de annak már vége, és mi lesz itt most, hogy még Banci is kiszállt a pörgésből. már csak jön ömlesztve valami, és csak reménykedni lehet, hogy közte vannak a legfontosabb hírek is. és ránézve a többi gaming oldalra, a bfhu-val mi messze az élen járunk. egyetlen említésre méltó oldal a frostshock, s ez is inkább a játék populárisabb mivolta miatt. de már ez sem a régi, itt is kezdenek kiveszni az igazán jó és tartalmas és ötletes cikkek, hírek, csak jönnek a daily questek izgalmait megszégyenítő posztok.

ergo nem elég, ha a felhasználói oldalt csiszoljuk, ha ehhez nem párosul hasonló fejlesztés az admin oldalakon is, akkor kb. feleslegesen dolgozunk. nem hiszem el, hogy át kell lépjek az admin oldalra, majd a megfelelő menübe, majd a megfelelő fórumstruktúrában még sokat kell kattintgatni, hogy megtaláljam a szanálásra váró fórumot. miért nincs del/inact/close/stb gomb, a hsz-ekhez hasonlóan a fórumokon is? ezernyi plusz egy ilyen kis fejlesztéssel sokat lehetne lendíteni az adminok munkáján is, és akkor lehet, hogy nem csak egy videó beszúrására futná (mondom mindezt úgy, hogy ellentétben jópár más esport/gaming site-tal, a miénk saját fejlesztésű motor, és fényévekkel előzi a joomla és wordpress fosokat (azok nem erre lettek kitalálva)) funkcionalitás terén (és még hova lehetne ezt fejleszteni...).

ergo ha bármit is akartok fejleszteni, kezdjétek egy accounttal a külföldi oldalakon, majd ezt össze kell vetni a faszbúk precíz helykihasználásával és a google minimalisztikusságával. nem szégyen a nagyobbtól/jobbtól/beválttól ötletet meríteni. úgyis minden nyugatról jön be, ez miért lenne itt másképp? a színes header meg elfér még így is, ebben biztos vagyok :)

arról ne is beszéljünk, hogy amire nincs kapacitás, abba nem kell belefogni. jelenleg a bw-sek és az aoe-sok is joggal lehetnek felháborodva, ill. nézhetik azt, hogy amúgy is kicsiny közösségeiknek az ogc lesz aktív közreműködéssel a temetője (és nemsokára a w3-asoknak is, ahogy látom)... ez szvsz nem valami jó reklám, miközben egy szimpla replay pareserrel és még pár aprósággal nekik is lehetne működőképes az oldaluk. önmaguk is úgymond elszórakoztathatnák magukat, de így még a hardcore mag sem jár fel...
no problem. eleve sejtettem, hogy erről lehetett szó, meg persze ott monyan-nyankált bennem, hogy esetleg csak nekem olyan hasznos ez a felvetés és nincs rá szükség.

egyébként a hírt magát nem értem. mármint rendben van, életet kellene lehelni a fórumba, mert halott. de ez már így van egy jó ideje. relatíve nem sok értelme van a hírnek önmagába, ha nincs meg a kellő gárda a megvalósításhoz. kissé úgy érzem, hogy az előző meghirdetett felvétel dolog eredménytelennek tűnik, hisz még mindig nincs arról információ, hogy kik csatlakoznak majd az OGC/CSHU gárdához, de máris itt ez a hír (ami, ha jól értelmezem, akkor annak a folytatása), ami a jövőt hivatott kielemezni. eleve látszik, hogy nincs összeszokottság, se összetartás (már ha beszélhettünk is valaha ilyesmiről vezetőség terén) és így igyekezet nyoma sincs, még annak ellnére se, hogy páran azért még munkálkodnak. ahogy elnézem jelenleg egy maréknyi ember foglalkozik az írásokkal, felügyelettel, nem több. ez meg ugye minden, csak nem elég:bocs:
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #48
Pene 2012. január 5. 7054 hozzászólás 10.
Válasz egy törölt hozzászólásra
Ez a hozzászólás törlésre került, ezért a tartalmát nem lehet megtekinteni.
tudnád, hogy hány levelet írtam már, hogy userke váltson avatart, vagy ban lesz :) szóval honoráljuk. ugyanígy az offenzív neveket is szoktam figyelni.

ViBE: a hozzám eljuttatott fejlesztési ötleteket rendszerint bepakolom a belsős todo listánkra, a tied valamiért kimaradt erről (de immáron beraktam, bocs). jelenleg is van vagy 60 nyitott task. ezért sem értem teljesen ezt a hírt, még ha a globálisan, minden oldalon hasznos ötleteket nézzük, annak lekódolása is hetek/hónapok alatt megy maximum. és azt is a userek írták össze persze.

például Sanci, a te hsz-edet is nyan-nyanozta a rendszer (habár nem automatikusan). ezért is mennyit sírtunk már, hogy bizonyos szavak ki- és bekerüljenek, ill. lehessen akár teljesen ki is kapcsolni.

Tapasztalat (#24): igen, ezek szvsz mind jó ötletek, ilyen összeszedettségű komment kéne még tucatnyi. viszont ilyen tudásbázishoz nem kell más, mintsem egy-két ember, aki összefog egy nagy csapatot, és ezek megtervezik az egész koncepciót, kiosztják a feladatokat, és megcsinálják együtt. vagy éppen ezen pár ember összeszedi a hiányzó dolgokat, és várják, hogy egy wikipédia-szerű aloldalon valaki(k) megcsinálják. tessék, itt egy jó példa: http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page

csakhogy, ehhez már szerintem számos ogc-s aloldal játéka túlkoros (kicsit felesleges is, nincs már meg a közeg, ami megcsinálná, és akiknek megcsinálnák), illetve két közösségen kívül egyiket sem tartom elég érettnek, ill. összefogásra és konstruktív közös munkára képesnek. ebből a kettő scene-ből a dotások kevesen vannak, ergo marad a bf. nekik meg mintha lenne pár ilyen leírásuk. (meg persze a cs-seknek is van a gyikban, csakhát azok is ősrégiek.)

MrN: az, hogy kevés a hír, sokszor humán erőforrás probléma. az viszont tény, hogy lehetne több "toborzó"-típusú bejegyzés.

én legelőször is az oldalak struktúráját/kinézetét változtatnám meg:

a kiemelt hírblokk totál feleslegesen jelenik meg minden aloldalon, elég ha a főoldalon látszik. ezzel csilliom hely nyerhető.
a toplogo feleslegesen ilyen nagy. csilliom hely nyerhető valami szépen átfade-elt, a menüsorok, banner, kiemelt hír ALÁ bekúszó desginnal.
szintúgy a partner oldalak rész legfelső egy centijét is besüllyeszteném a headerbe. csak meg kell nézni pár komoly oldalt, hogy mennyire helytakarékosan gazdálkodnak (http://www.sk-gaming.com/ vagy hltv.org stb.) ott van a reklám az arcunkban, a főoldalon, mégis látni a híreket is. itt csak a kiemelt hír látszódik egy laptopon, és talán még kettő egy normál monitoron átlagos felbontással.
az archív menüponttal kezdődő menüsort is kisebbre venném. itt is nyerhető 30-40 pixel.

vagy ha ezek nem is valósulnak meg, ott a dotások oldalán egy újítás: a header-ön a stream gomb. tucatnyi hasonló okosságot be lehetne oda rakni.

ugyanígy át kéne nézni minden aloldalon a blokkokat, a legtöbbön rossz a sorrend. sc.rts.hu-n a stream boxnak kéne legfelül lennie (persze már ezért is szóltam). helyette két hirdetés blokk is van felette. kár, hogy mivel nem nézi iilyen alap hibák miatt sem senki az oldalt, így ebből hirdetési bevétel sem lesz (ergo a kis oldalakon eleinte nem kéne erőltetni a headereket sem, mert úgysem lesz rá vevő, viszont foglalja a helyet a hasznos tartalom elől).

de ha csak az új ogc.hu-ról kell elmélkedni és tegyük fel minden adott, ami cshu-n, bfhu-n rtshu-n adott:
#1: játékszűrő. gondolom nem kell mondjam, ha nem működik pöpecül, kb. b*szhatjuk. ha már az sc1-esek az sc2-esek torkának esnek, mi lesz itt ha a cs-seket megtalálja a dotás keménymag? nem csak a híreket, de még a legutolsó alfórumot is meg kell taggelni egy (VAGY TÖBB) játékkal, ami alapján az vhol megjelenik, vhol nem.

2: nem elég hírezőket felvenni, valakinek irányítania is kell a gárdákat. ki kell alakítani egy lazább hierarchiát is, s leosztani a feladatokat. egyetlen oldal működik úgy, ahogy egy profi oldalnak kell, és az a bf-eseké, kár hogy ez a gamma az esporttól elég messze áll... a dotásoknál van valami, amit anno persze a cshu lazán felülmúlt, de annak már vége, és mi lesz itt most, hogy még Banci is kiszállt a pörgésből. már csak jön ömlesztve valami, és csak reménykedni lehet, hogy közte vannak a legfontosabb hírek is. és ránézve a többi gaming oldalra, a bfhu-val mi messze az élen járunk. egyetlen említésre méltó oldal a frostshock, s ez is inkább a játék populárisabb mivolta miatt. de már ez sem a régi, itt is kezdenek kiveszni az igazán jó és tartalmas és ötletes cikkek, hírek, csak jönnek a daily questek izgalmait megszégyenítő posztok.

ergo nem elég, ha a felhasználói oldalt csiszoljuk, ha ehhez nem párosul hasonló fejlesztés az admin oldalakon is, akkor kb. feleslegesen dolgozunk. nem hiszem el, hogy át kell lépjek az admin oldalra, majd a megfelelő menübe, majd a megfelelő fórumstruktúrában még sokat kell kattintgatni, hogy megtaláljam a szanálásra váró fórumot. miért nincs del/inact/close/stb gomb, a hsz-ekhez hasonlóan a fórumokon is? ezernyi plusz egy ilyen kis fejlesztéssel sokat lehetne lendíteni az adminok munkáján is, és akkor lehet, hogy nem csak egy videó beszúrására futná (mondom mindezt úgy, hogy ellentétben jópár más esport/gaming site-tal, a miénk saját fejlesztésű motor, és fényévekkel előzi a joomla és wordpress fosokat (azok nem erre lettek kitalálva)) funkcionalitás terén (és még hova lehetne ezt fejleszteni...).

ergo ha bármit is akartok fejleszteni, kezdjétek egy accounttal a külföldi oldalakon, majd ezt össze kell vetni a faszbúk precíz helykihasználásával és a google minimalisztikusságával. nem szégyen a nagyobbtól/jobbtól/beválttól ötletet meríteni. úgyis minden nyugatról jön be, ez miért lenne itt másképp? a színes header meg elfér még így is, ebben biztos vagyok :)

arról ne is beszéljünk, hogy amire nincs kapacitás, abba nem kell belefogni. jelenleg a bw-sek és az aoe-sok is joggal lehetnek felháborodva, ill. nézhetik azt, hogy amúgy is kicsiny közösségeiknek az ogc lesz aktív közreműködéssel a temetője (és nemsokára a w3-asoknak is, ahogy látom)... ez szvsz nem valami jó reklám, miközben egy szimpla replay pareserrel és még pár aprósággal nekik is lehetne működőképes az oldaluk. önmaguk is úgymond elszórakoztathatnák magukat, de így még a hardcore mag sem jár fel...
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #47
-toxiKA- 2012. január 4. 2258 hozzászólás 116.
ja es ezt a nyan-nyan-t felejtsuk mar el a nyan-nyanba, nagyon idegesito.:d
CN|uLTi !: testem mint egy 12eves kislanye
avatar #46
lszr_ 2012. január 4. 1115 hozzászólás 317.
Válasz pedalgep #4. hozzászólására
Ez csak magánvélemény, de valahogy úgy érzem a CSHU régebbi dizájnja sokkal informatívabb volt az egy hasábos formában (tudom, olyan van most is, de a két soros szöveggel megjelenő képhalmaz valahogy nagyon nem jó). Szerintem meg kéne fontolni egy fejlesztést ezen a téren..

Összehasonlításképp:

2006:
http://web.archive.org/web/20060209143238/http://www.counter-strike.hu/

2008:
http://web.archive.org/web/20080618022421/http://www.counter-strike.hu/

Sokkal gyorsabban át lehetett nézni a híreket, ha pedig valami hosszabbat akart az ember olvasni / kommentelni, csak akkor kattintott bele. Az is elég idegesítő, hogy a header + kiemelt téma / fogadóiroda kombó simán elfoglal egy egész képernyőt, tehát minimum annyit kell lefelé görgetni, hogy a tartalomhoz leérjünk.

Albumok / ismerősök jelölgetése / üzenőfal / hét képe / fogadóiroda / közösség menü

Biztos van, aki nagyon szereti ezeket, de tényleg szükség van rájuk? Szerintem ettől nagyon nem lesz "közösségibb" az oldal semmilyen szinten, sőt. Üzenőfalakon úgyis max trollkodás megy, kb. semmi értelme az egész dolognak, nyilvános pm-nek használják. A fogadásnál összevissza adja a kreditet, szilveszter előtt volt 30000-rem, semmit sem csinálok vele, és lemegy 21500-ra, nem nagyon érdekel, de furcsa.

Válaszok a fórumon

Ezeket lehet valahogy törölni? Csomó olyan reply van, amire már felesleges válaszolni, de csak gyűlik és gyűlik rendületlenül :)
jaj a régi cshu :DDDD mennyivel egyszerűbb volt :DDDD és akkor még ráértem naponta többször is akár ránézni az eredményekre :DDD
tényleg jobb volt a felépítése, mint ennek

ty a kis nosztalgiáért ez jól esett
Counter-Strike 1.6 - We won't forget
avatar #45
ViBE 2012. január 4. 3095 hozzászólás 67.
lenne mit alakítani. pl. letöltés részleg tényleg jó lenne. kb. ezért regisztráltam, mert azt hittem, hogy regisztrációköteles lett a letöltés:vigyor: fel lehetne tölteni pl. kupákra (ezalatt minden érdemleges rendezvényre gondolok) írt pályákat, szükséges/hasznos programokat, amik a játékhoz köthetőek. még csak jogi akadályai se lehetnek.

aztán ez a kitiltás dolog: IP-re nem megoldás és MAC-címet azért nem lehet csak úgy lekérni. másik tény, hogy az is kijátszható, ugyanis lehet cserélni, maszkolni. továbbá mobil internet esetén virtuális MAC-címet kap az illető. a SteamID dolgot viszont támogatom, DE az is lehet fake. tehát minimum kellene plusz szkript, ami ellenőrzi annak eredetiségét. ha ezt valaki megoldja, akkor kapásból nyomást sikerülne gyakorolni a fiatalabb generációra. egyrészt ugye NUKU NS VÉRPISTI. továbbá többen megvennék. ekkora közösség mellett pedig már nem gond, ha valaki nem regisztrál, csak böngészi az oldalt. akik eleve ki lettek tiltva, azok pedig továbbra is böngészhetnének és trollkodni se tudnak. ha ez össze is jön, akkor is biztonságosan, diszkréten kezelje az oldal az ID-ket, mert vissza lehet élni kb. mindennel. (megjegyzem ezt az ID megadós dolgot regisztráláskor kellene megadni és enélkül ne engedjen regisztrálni a rendszer. azt meg már nem is ragoznám, hogy egy kisebb IQ-teszt bevezetése is sokat érne)

és igen, nagyon hasznos lenne, ha törölhetnénk saját hozzászólásainkat X ideig (mint ahogy szerkeszthetjük is). ezzel kapcsoaltosan eszembe jutott, hogy SOK DEGENERÁLT BAROM nem hajlandó a téma létrehozására vonatkozó szabályokat átnyálazni semmilyen szinten se. regisztrál és máris betolja az arcát meg a szervere IP-címét KÜLÖN BLOGBA, merthogy az üres. mindennek van megfelelő téma lényegébe, ennek ellenére a sok gyökér nem oda írja. tehát ha ez nem is lesz korlátozva, legalább legyen már leírva téma létrehozás előtt (tájékoztató jelleggel), hogy NÉZZE MÁR ÁT a fórumtémákat, mert lehet, hogy már van megfelelő közege a problémájának. ha pedig notóriusan elköveti az illető azt a hibát, hogy NEM FOGJA FEL A LEÍRTAKAT, lehessen korlátozni a megnyilvánulását, tehát ne tudjon blogot nyitni példának okáért. legyen egy "flag", ami ennek nyomon követésében segít.

egyéb: írtam ugyan Penének, bár fixen nem neki kellett volna, de gondoltam továbbítja az ötletemet. mégpedig azt, hogy az itt felül látható eszköztárat (hangulatjelek, formázás, stb) integrálni kellene a privát levelezésnél is, mert hasznos tudna lenni (legalábbis nekem az lett volna sok esetben, mikor egy-egy hosszabb leírást írtam kérésre). na meg ha lehet, akkor kiegészítésként YT beágyazó kódos cucc se ártana, ahol már csak a linket kell beszúrnia a felhasználónak.

még annyit ajánlanék, hogy bug report témát nyálazza át az illetékes, mert érdekes hibák vannak.
a hozzászólásaim állandó támogatója: édesanyám
avatar #44
sevven 2012. január 4. 1409 hozzászólás 237.
Válasz Sanci #53. hozzászólására
Természetesen nem. Hasonlóban gondolkodunk mit amit irtál te is, de a főbb és fontosabb sarokpontokat jó lenne látni.
lehetne blokkolni manuálisan is usereket. gondolok arra hogy ha blokkolok valakit nem írhat levelet nekem nem válaszolhat egy hozzászólásomra, nem jelölhet ismerősnek, nem írhat a profilomra stb
no holds barred
avatar #43
Sanci 2012. január 4. 3329 hozzászólás 55.
Hamarosan törölgetni fogom a multiaccos és a steam id-s hozzászólásokat. Elég 1x leírni az ötletet, ha erről akartok disnyan-nyanálni, nyissatok rá egy fórumtopikot
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!"
avatar #42
Sanci 2012. január 4. 3329 hozzászólás 55.
Válasz egy törölt hozzászólásra
Ez a hozzászólás törlésre került, ezért a tartalmát nem lehet megtekinteni.
Természetesen nem. Hasonlóban gondolkodunk mit amit irtál te is, de a főbb és fontosabb sarokpontokat jó lenne látni.
"Sült hal, Tom Jones, délutáni tea, rossz kaja, mégrosszabb idő, kibaszott Mary Poppins, LONDON!"
avatar #41
Megint azt tervezitek, mint az eddigi oldalfrissítések esetén? Konkrétan arra gondolok, hogy megálmodtok valamit, azt nagyrészt megvalósítjátok és utána sok ideig hozzá se nyúltok, vagy ha igen, akkor csak minimális szinten. Mai napig vannak hibák az oldalon, melyek a kezdetek óta jelen vannak, többen jelezték és mégsincs semmilyen változás. Félre ne értsetek, nem panaszkodok, tisztába vagyok vele mekkora munkát igényel egy ilyen kaliberű oldal elkészítése, karbantartása, de nem gondolkodtatok még azon, hogy jobb lenne egy alap oldalt csinálni és azt a későbbiek folyamán folyamatosan javítani, helyre pofozni, apróságokkal bővíteni? A visszajelzések alapján, ha esetleg egy-egy kisebb módosítás nem tetszik a közönségnek, akkor csak egy kicsit kell visszalépni és nem pedig egy újdonságon dolgozni sok-sok felgyülemlett probléma után. Ma már sok helyen alkalmaznak ehhez hasonló fejlesztési ütemezést, nem kevés sikerrel.

No offense.
avatar #40
Teddiii 2012. január 4. 2349 hozzászólás 112.
nagyobb tér = több fogyatékos fórumozó -.-

Igazából én azt hiányolom, mint pl az index TECH osztálya:) olyanokat imádok olvasni.

#47: Nekem is furcsa volt egy picit átszokni, és mai napig nem tudom megszokni :\


EDIT: #48: Adom!
-XXI-
avatar #39
sevven 2012. január 4. 1409 hozzászólás 237.
tudjam a saját hozzászólásokat törölni akárhonnan.
no holds barred
avatar #38
Daffi24 2012. január 4. 24 hozzászólás 6037.
Az egész főoldal kinézenét... mondhatni undoritó a cikkek elrendezése, és áttekinthetősége. Ezen kivül semmi más, mivel én csak a hirek/cikkek miatt járok ide, az oldal más egyéb funkcióit egyáltalán nem használom.
avatar #37
Válasz LYRI #40. hozzászólására
az persze oké de mivel csés accountokat akart kötni a cshu acchoz ezért nem a sima steam azonositoval kell dolgozni. az meg ugye csak akkor van ha van csé az accon. csés azonosito meg van par millio ugyhogy lehet hamisat megadni konnyen. sima steam azonositoval nem megy az ember semmire ha azt kötné.
A Steam azonosító megegyezik a cs-s azonosítóval, ahogy bármely más Steames játék azonosítójával is. Ha pl. több cs-t lehetne egy accountra tenni, akkor mindegyik cs-nek ugyanaz lenne az azonosítója, de ezt pont ezért nemlehet megoldani, mert a játékban használt azonosító megegyezik a steamen használt azonosítóval. Itt csak a verifikáció módja okoz problémát, azaz hogy mi módon tudná azt az OGC oldala, hogy tényleg az adott user van-e az adott steam azonosító mögött: ezt egy egyszerű csoportba csatlakozással, vagy steames üzenőfalra való írással, esetleg friends-be való felvétel, vagy akár csetes megoldással is meglehetne oldani.
avatar #36
stelar 2012. január 4. 8192 hozzászólás 7.
Válasz pedalgep #44. hozzászólására
Ezzel amit leírtál az a baj, hogy az egymást savazó társaságok pillanatok alatt ellehetetlenítik majd egymás/bárki számára a kommentelést, akinek a véleménye nem felel meg nekik, még akkor is ha emberi módon adja elő a mondandóját :(
ezért kell megszabni egy olyan határt, amihez már nem elég a szokásos pár ember minuszolgatása, aki ebbe éli ki magát
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #35
pedalgep 2012. január 4. 969 hozzászólás 377.
Válasz stelar #41. hozzászólására
erre is volt már ötlet, de nem emlékszem kiírta viszont szerintem jó ötlet lenne egy komment pontozása. Egy zöld és egy piros gomb lenne és mint a youtubenál -5 vagy -10nél a post spamnek jelölődik, így csak az látja, aki megnyitja
Ezzel amit leírtál az a baj, hogy az egymást savazó társaságok pillanatok alatt ellehetetlenítik majd egymás/bárki számára a kommentelést, akinek a véleménye nem felel meg nekik, még akkor is ha emberi módon adja elő a mondandóját :(
avatar #34
LYRI 2012. január 4. 2391 hozzászólás 109.
Válasz stelar #41. hozzászólására
erre is volt már ötlet, de nem emlékszem kiírta viszont szerintem jó ötlet lenne egy komment pontozása. Egy zöld és egy piros gomb lenne és mint a youtubenál -5 vagy -10nél a post spamnek jelölődik, így csak az látja, aki megnyitja
ja és lehetnének ilyen szövegek a pont szintekhez. -10-nél már kilenne irva hogy scene romboló komment. :D
http://lyri.blog.hu
avatar #33
stelar 2012. január 4. 8192 hozzászólás 7.
Válasz pedalgep #37. hozzászólására
Leírok még egyet, ezt már a fórumos fejlesztésnél is írtam, szerintem meg kéne csinálni.

Lényege az, hogy moderálás helyett be lehetne vetni azt, hogy a troll kommentálhat ugyanúgy, mint eddig, viszont egyedül ő látja a saját kommentjeit, és abban a tudatban fröcsöghet tovább, hogy a kutya sem reagál arra, amit ír.

Igazából ez a módszer csak akkor működik, ha nem tudnak róla, szóval ha meg akarjátok csinálni akkor gyorsan töröljétek ezt a hsz-t is :D
erre is volt már ötlet, de nem emlékszem kiírta viszont szerintem jó ötlet lenne egy komment pontozása. Egy zöld és egy piros gomb lenne és mint a youtubenál -5 vagy -10nél a post spamnek jelölődik, így csak az látja, aki megnyitja
Nem annak van nagy hatalma,aki irányítani tudja a történéseket,hanem annak,akire nem hatnak...
avatar #32
LYRI 2012. január 4. 2391 hozzászólás 109.
Válasz Tapasztalat #38. hozzászólására
Minden Steam account egyedi azonosítóval (SteamID) bír, ez teljesen független attól, van-e valami azon a fiókon valami, vagy nincs.
az persze oké de mivel csés accountokat akart kötni a cshu acchoz ezért nem a sima steam azonositoval kell dolgozni. az meg ugye csak akkor van ha van csé az accon. csés azonosito meg van par millio ugyhogy lehet hamisat megadni konnyen. sima steam azonositoval nem megy az ember semmire ha azt kötné.
http://lyri.blog.hu
avatar #31
LYRI 2012. január 4. 2391 hozzászólás 109.
Válasz Tapasztalat #36. hozzászólására
Nem éppen. Néhány szolgáltató már a tartományokat is dinamikusan kezeli, arról nem beszélve, hogy a nyilvános IP címmel vissza lehet élni.
ez mondjuk igaz, de emiatt megoldhato lenne hogy az adminok lathassak a logot, mint esl-en. és ha érkezik egy email egy adminnak egy usertol hogy szerinte ez fake acc rá tud nézni.
http://lyri.blog.hu
avatar #30
Válasz egy törölt hozzászólásra
Ez a hozzászólás törlésre került, ezért a tartalmát nem lehet megtekinteni.
Minden Steam account egyedi azonosítóval (SteamID) bír, ez teljesen független attól, van-e valami azon a fiókon valami, vagy nincs.
avatar #29
pedalgep 2012. január 4. 969 hozzászólás 377.
Leírok még egyet, ezt már a fórumos fejlesztésnél is írtam, szerintem meg kéne csinálni.

Lényege az, hogy moderálás helyett be lehetne vetni azt, hogy a troll kommentálhat ugyanúgy, mint eddig, viszont egyedül ő látja a saját kommentjeit, és abban a tudatban fröcsöghet tovább, hogy a kutya sem reagál arra, amit ír.

Igazából ez a módszer csak akkor működik, ha nem tudnak róla, szóval ha meg akarjátok csinálni akkor gyorsan töröljétek ezt a hsz-t is :D
avatar #28
Válasz LYRI #33. hozzászólására
Csak simán egy log menüpont kéne minden user-hez, ahol követni lehetne az ip címét (bejelentkezésnél, kommentelésnél), pl. a log legyen 1hétig visszanézhető. Ip egyezés esetén pedig legyen az ip címek mellett egy megjelenő lista gomb, ahol azon felhasználók nevei lennének akik használják, vagy már használták azt az ip-t. Így a statikus ipsek instant lebuknának, a dinamikus ip-sek pedig pár használat után. Mivel nekik csak az ip címük módosul, a tartományuk nem ami meg fog egyezni minden használatnál, max kis eltérések lesznek. ESL-en is hasonló rendszer van, a leprogramozása max fél óra az egésznek, ha valaki ért is hozzá egy keveset az oldal készítői között, és esl-en nagyon is jól működik a rendszer, a dinamikus ip-seknél is fixen megállapítjuk, ha multi.
Nem éppen. Néhány szolgáltató már a tartományokat is dinamikusan kezeli, arról nem beszélve, hogy a nyilvános IP címmel vissza lehet élni.