Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Infi vs Fly

A hordozható adattárolók evolúciója

Techmánia 2012. május 1. sydac 23 hozzászólás 18563 olvasás Címkék: tudomány usb PC memória

A hordozható adattárolók evolúciója

Mióta a személyi számítógépek léteznek, mindig is meg volt az igény arra, hogy adatainkat el tudjuk vinni magunkkal és azokat egy másik helyen egy másik PC segítségével újra meg tudjuk nyitni. Manapság legtöbbünk zsebében ott lapul a kulcskarikán egy 8 vagy akár 64 GB-os pendrive rajta a "nélkülözhetetlen" adatainkkal de nem is olyan rég még hátizsákot kellett vinni, hogy elférjenek benne a CD-k, "háromfeles" floppyk de az egyik kollégám mai napig őriz néhány lyukkártyát is. A napi betevő fragvadászat után lazulásképpen olvassátok el e kis képes memoárt :)

Punch Card (1900-1950-es évek)

Lyukkártya

Adattároló kapacitása: 960 bits

Első megjelenésének időpontja nem ismert, annyi biztos, hogy már az 1700-as évek végén használták különböző zenedobozokban és zenélő masinákban. A számítástechnikai hajnalán használatos verzióra, más néven Hollerith-kártyára 1890-es évekig kellett várni. Ezeket a kártyákat már valódi hordozható adattárolókként használták. Ezt a módszert az IBM az 1960-as évekig fejlesztgette és használta digitális adatok tárolására. Az Egyesült Államokban évtizedekig használták elnökválasztások alkalmával adatrögzítésre de a népszámlálások alkalmával i bevetették a módszert. A 60-as években a fejlesztők fokozatosan áttértek a mágnesszalagos adattárolásra.

A Hollerith-féle kártyákon 80 oszlop található, mindegyiken 12 lyukat lehet különböző pozíciókban "lerakni" így egy kártya kapacitása 960 bit volt.

 

Magnetic Tape (1950es évek-Napjainkig)

Mágnesszalag

Adattároló kapacitása: 184 KB-5 TB


Az első kereskedelmi forgalomban is kapható számítógép, az 1951-es UNIVAC I, egyben az első mágnesszalagos adattárolóval ellátott gép is volt. Az adatrögzítő és lejátszó eszközt UNIVSERVO I-nek hívták, 1200 lábnyi szalag fért orsóira. Egy hüvelyk hosszúságú szalagra maximum 128 bit-et rögzített. Egyszerre 8 sorban ment a másolás, a sebesség elérte a 12800 karaktert másodpercenként. Szinte hihetetlen mennyiségű adat tárolására volt képes: akár 184 KB-ot is fel lehetett másolni egyetlen szalagra!

A mágnesszalagok népszerűsége évtizedeken keresztül megmaradt a mai modellek kapacitása 5 TB. A CERN számtech központban is ezt a módszert használják az adatok automatikus mentésére.

Az OTP-bank informatikai központjában dolgoztam 4 évet és ott is mágnesszalagokon tárolják a rendszer visszaállításához elengedhetetlen adatokat. Nagygépes környezetekben máig ez az egyik legbiztonságosabb adattárolási módszer.

 

8" Floppy Disk (1971-1979)

8"-os Floppy lemez

Adattároló kapacitása: 100 KB-1 MB

1971-ben az megjelent az IBM fejlesztése a 8"-os floppy lemez, amin 100 KB adat fért el. A mérete kb. akkora volt mint egy pizza a felépítése pedig évtizedekig követendő példa maradt: egy vékony, kör alakú mágneslemez amit kemény, négyzet alakú műanyag borításba zártak. A 70-es évek végéig nem változtattak a formán, a kapacitását viszont sikerült 1.0 MB-ig növelni.

 

5.25" Floppy Disk (1976-1982)

5.25"-os Floppy lemez

Adattároló kapacitása: 100 KB-1.2 MB

A Shugart Associates-nél készítették el a 8"-os floppy utódát az 5.25"-es floppy lemezt. A felépítése és a működési elve gyakorlatilag megegyezett az elődével a legszembetűnőbb különbség a méretében volt. Nagyon gyorsan ez a lemez lett az otthoni felhasználó elsődleges adattároló eszköze. A kapacitását nem sikerült nagy mértékben növelni de 25%-al így is több adat fért el egy ilyen lemezen, mint nagyobb méretű testvérén.

 

3.5" Floppy Disk (1982-~2005)

3.5"-os Floppy lemez

Adattároló kapacitása: 400 KB-1.44 MB

A 3.5"-os floppyt a Sony mutatta be 1980-ban. A régebbi, 5.25-ös és 8-as floppyktól eltérően ennél a típusnál egy sokkal ellenálóbb, keményebb, fém mechanikával ellátott műanyag váz védte az igen sérülékeny mágneslemezt. A korong kapacitása 1.44 MB-ra nőtt. A "háromfeles" floppy nagyon sokáig uralta a piacot, tartóssága miatt az ipari alkalmazása is gyorsan elterjedt. Hosszú ideig a CD és a Zip-meghajtókkal együtt alapfelszerelésnek számított minden PC-ben.

 

Compact Disc (1980-as évek-Napjainkig)

CD

Adattároló kapacitása: 550 MB-700 MB

A Comapct Disk (CD) eredetileg hanganyagok tárolására lett kifejlesztve, 1982-ben. A PC-k számára kizárólag olvasható (read-only) verzióját a Philips és a Sony közösen fejlesztette ki 1985-ben, majd néhány évvel később ugyanez a páros dobta piacra az írható (CD-R) lemezeket is. Az elődjének számító floppy lemezek koncepcióját teljesen elvetették a fejlesztések során, mágneslemez helyett ugyanis lézert használtak az adatok olvasásához majd később ezek írásához is. Az adattároló kapacitása hihetetlen mértékben, 550MB-ra nőtt de az írható lemezek nagyon magas ára, valamint a tény, hogy egy lemezre csak egyszer lehetett adatokat írni, a felhasználók zömét arra késztette, hogy a 3.5" floppynál maradjon. Néhány évvel később bevezették az újraírható CD-ket de ezek soha nem váltak igazán népszerűvé.

 

Zip Disk (1994-2003)

Zip meghajtó

Adattároló kapacitása: 100 MB-750 MB

Az Iomega 1994-ben visszatért a floppyk alapötletéhez és piacra dobta a Zip Disk-et azzal a koncepcióval, hogy több adatot tudnak rajta tárolni mint a 3.5"-es floppykon viszont jóval alacsonyabb áron adják mint az írható CD-ket. Új fejlesztésű PET film-en tárolta az adatot és ezt, hasonlóan a floppykhoz egy műanyag ház védte. Az első verziók 100 MB-os kapacitással bírtak de ezt rövid időn belül 750MB-ra növelték. Ennek ellenére, a 2000-es évek elején, amikor a CD-R lemezek ára esni kezdett a felhasználók kiszerelték a Zip Drive-okat gépeikből.

 

Jaz Disk (1995-2002)

Jaz meghajtó

Adattároló kapacitása: 1 GB-2 GB

Az Iomega 1995-ben mutatta be az óriási sikernek örvendő Zip Drive nagy kapacitású testvérét a Jaz Disk-et. A merevlemezes alapokra felépített Jaz Disk igen meggyőző 2GB-os kapacitással bírt. Az Iomega balszerencséjére a Jaz Disk sosem lett az átlagos felhasználók kedvence magas ára valamint SCSI-s interfész igénye miatt.

 

DVD (1995-Napjainkig)

DVD

Adattároló kapacitása: 4.7 GB-17.08 GB

A Toshiba 1995-ben kezdte el az új szabvány fejlesztését. A termékfejlesztést a Philips és a Sony is támogatta, és a Digital Versatile Disc (DVD) gyorsan átvette a CD-k helyét az adattárolók piacán. A kapacitása kezdetben 4.7GB (single-layer, single side) volt de ma már létezik 17.08GB-os (double-layer, double-sided) verzió is bár ez az átlag felhasználók között nem terjedt el igazán.

 

SuperDisk (1997-1999)

SuperDisk

Adattároló kapacitása: 120 MB-240 MB

A 3M tulajdonába lévő Imation cég 1997-ben mutatta be az LS-120 Superdisk-et. A SuperDisk egy kombinált, úgynevezett "floptical" technológiát rejtett magában ami a floppy és az optikai meghajtók kombinációját jelentette. A megjelenésekor 120MB-os SuperDisket hamarosan követte az LS-240 nevű verzió ami 240MB-nyi adatot volt képes tárolni. A SuperDisk-ek különlegessége abból eredt, hogy a meghajtó képes volt olvasni a 3.5"-ös floppylemezeket is de ez sem volt elég ahhoz, hogy versenybe szálljon a Zip Drive-okkal vagy a CD lemezekkel.

 

SmartMedia Card (1995-2004)

SmartMedia kártya

Adattároló kapacitása: 2 MB-128 MB

A SmartMedia kártya a Toshiba fejlesztése 1995-ből és eredetileg Solid State Floppy Disk Cards-nak (SSFDC) hívták. NAND memóriamodult használtak a kapacitása pedig 128MB volt. Bár a SmartMedia kártyákat elsősorban digitális kamerákhoz használták és ma már szinte alig használják, fontos megemlékeznünk róla, mint az első NAND modulos adathordozóról.

 

Secure Digital Card (1999-Napjainkig)

SD kártya

Adattároló kapacitása: 1 MB-128 GB

1999-ben a az SD Card Association mutatta be a nagyközönség számára készült Secure Digital (SD) memóriakártyát, amit olyan eszközök számára fejlesztettek ki amikből gyakran kell a memóriamodult kivenni majd visszahelyezni. Eleinte digitális kamerák, játékkonzolok és mobiltelefonok cserélhető memóriamoduljaként funkcionált de hamarosan a PC-t használók is megkedvelték és mai napi sokan SD kártyákon tárolják értékes adataikat. Az első darabok mindössze 1-4 MB-osak voltak de ma már 128GB-os SD kártyát is lehet kapni és vannak olyan hírek amik szerint rövid időn belül kijönnek az 1 TB-os SDXC kártyák amik elméletileg  2 TB-nyi adat tárolására is képesek lesznek.

 

USB Flash Drive (2001-Napjainkig)

USB meghajtó

Adattároló kapacitása: 8 MB-256 GB

Az IBM a Trek Technology-val közösen mutatta be az USB flash drive-ot, melyek nevükhöz méltóan lash-memóriát használnak az adatok tárolására. A 2000-ben debütált kis méretű és rengeteg formában gyártott eszköz nagyon gyorsan elterjedt és ma már az egyik legtöbbet használt mobil adathordozó. Az első példányok 8MB-osak voltak de a legmodernebb "USB-pöckök" 256 GB-osak.

Blu-ray Disc (2006-Napjainkig)

Blu-ray lemez

Adattároló kapacitása: 25 GB-50 GB

A Blu-ray lemez 2006-ban indult hódító útjára, és egy konzorcium, a Blu-ray Disc Associaton tulajdonában van a szabvány. A CD-vel ellentétben egy kék-lila lézert alkalmaznak az adatok írására és olvasására. Jelenleg két féle lemez van a piacon, a 25 GB-os (single layer) és az 50 GB-os (duallayer) verzió és a tervek, valamint az eladások szerint lassan de biztosan átveszi a DVD-k szerepét.

avatar #23
dongdong8 március 16. 08:08 1118 hozzászólás 315.
20183.16wengdongdong
pandora jewelry
coach outlet online
moncler
north face jackets
givenchy handbags
converse shoes
ray ban sunglasses
ray ban
toms shoes
light up shoes
nhl jerseys
ugg outlet
coach outlet
nike huarache
moncler
stussy clothing
nike air max 97
coach outlet
mulberry
birkenstock sandals
mizuno
fitflops
adidas wings
true religion jeans
nike outlet
nike shoes
nike blazer shoes
louboutin
dior handbags
nike revolution
oakley sunglasses cheap
manchester united jersey
adidas shoes
nike blazer
nike presto
michael kors
michael kors outlet
under armour outlet
prada
hermes bags
moncler jassen
oakley sunglasses
coach outlet
coach factory outlet
north face
nfl jerseys
coach outlet
louboutin
polo ralph
ugg boots
north face
pandora charms
red bottom shoes
north face
barcelona jersey
ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
ugg clearance
canada goose jackets
tory burch
true religion
the north face
jordan 6
coach handbags
adidas jeremy scott
nike air max
coach outlet
air jordan
tory burch outlet
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
christian louboutin
coach factory outlet
pandora jewelry
ray ban sunglasses
north face
prada outlet
ugg boots
ugg boots
jimmy choo outlet
balenciaga
burberry outlet
ugg outlet
jordan 12
timberland
ralph lauren
canada goose uk
baseball jerseys
louboutin
true religion outlet
the north face
canada goose
coach outlet online
ugg outlet
ferragamo
ugg
michael kors outlet
ugg outlet
longchamp outlet
longchamp
ugg
longchamp outlet
cartier bracelet
tory burch outlet
nike air max
ugg boots
nike air max 90
louboutin
jordan shoes
uggs
michael kors
air jordan
tommy hilfiger canada
bottega
north face
cheap jerseys
vibram fivefingers
ralph lauren outlet
mont blanc pens
canada goose outlet
moncler
polo shirts
ralph lauren
air jordans
roshe run
nba jerseys
adidas yeezy
nike outlet
canada goose outlet
air jordan pas cher
chicago blackhawks jersey
cheap jerseys
nike kyrie 3
hermes kelly bag
kate spade outlet
rolex watches
adidas shoes
jordan 8
michael kors
kobe 11
nike factory outlet
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
ugg outlet
nike store
michael kors outlet
coach outlet
kate spade handbags
jordans
nike air max
louboutin
uggs outlet
coach factory outlet
coach outlet
coach outlet
mlb jerseys
mishka clothing
dansko
adidas slides
pandora jewelry
fingerlings monkey
ralph lauren
prada
kate spade outlet
alexander mcqueen
jordan 5
ray ban
polo ralph lauren
red bottom shoes
jordan 11
sac longchamp
flops
beats by dre
oakley sunglasses
canada goose jackets
bottes ugg
nike dunks
stephen curry shoes
true religion outlet
ugg boots
nike outlet
burberry scarves
north face
christian louboutin
michael kors outlet
coach bags
coach outlet
manolo blahnik
oakley sunglasses
louboutin
nike air max 2017
adidas yeezy boost
nike air max 2018
michaelkors outlet
canada goose
christian louboutin
lebron 15
converse outlet
nike air
timberland boots
mbt
links of london
ugg outlet store
harden vol 1
michael kors handbags
pandora jewelry
cheap oakley sunglasses
jordan 4
nike free
nike mercurial
nike free run
mac cosmetics
red bottom shoes
polo outlet
nike air max plus
oakley sunglasses
nike tennis
burberry sale
birkenstock sandals
hermes outlet
ugg
ray bans
coach outlet
ray ban
moncler
new balance
jordans
soccer jerseys
jordan
jordan
superdry clothing
north face
ugg boots
uggs outlet
oakley sunglasses
asics
nike tn
pandora outlet
burberry outlet
nike huarache
ralph lauren uk
giuseppe zanotti
adidas football boots
pandora jewelry
oakley
true religion jeans
jordan 1
coach outlet store online
canada goose outlet
coach factory outlet
christian louboutin
ugg outlet
nike air max 1
nike air max
yeezy shoes
cheap jerseys
nike flip-flops
fitflops
polo outlet
michael kors
ralph lauren
moncler jackets
moncler
canada goose
nike trainers
mont blanc pens
michael kors outlet
prada outlet
ray ban sunglasses
nike factory store
moncler
longchamp
canada goose outlet
ugg
michael kors outlet
michael kors outlet
canada goose
timberland outlet
jordans
the north face
juicy couture outlet
baseball bats
goedkope uggs
jordan
jordan shoes
tory burch outlet
cheap jordans
air max
hermes
stuart weitzman
canada goose outlet
ugg australia
running shoes
ralph lauren outlet
north face outlet
nike shox
canada goose jassen
adidas flip flops
basketball shoes
north face
timberland
moncler jacka
nike lunarglide
michael jordan shoes
birkenstock outlet
longchamp
uggs outlet
michael kors
coach outlet
mcm backpack
polo ralph
adidas
swarovski jewelry
miu miu handbags
moncler
wedding shoes
coach outlet
pandora charms
fitflops
ugg outlet
marc jacobs
moncler
uggs outlet
ugg outlet
nike cortez
supreme new york
ralph lauren
nike shoes
nfl jerseys
nike air max
kevin durant shoes
shoe carnival
belstaff outlet
cheap nfl jerseys
michael kors handbags
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
ugg clearance
supreme
mont blanc
canada goose
converse
mlb jerseys
michael kors
nike air force 1
nike air max 270
herve leger dresses
north face outlet
supreme
flops
michael kors handbags
swarovski
tod's shoes
nike football boots
burberry outlet
replica watches
oakley sunglasses
mbt
nike roshe
swarovski
nike sb
mlb jerseys
jordan 3
air max
undefeated clothing
supreme clothing
michael kors
ugg boots clearance
adidas stan smith
timberland
kate spade outlet
coach wallets
supra shoes
true religion
adidas outlet
new balance shoes
canada goose outlet
jordans
oakley sunglasses
nike free
bvlgari jewelry
jordan shoes
north face jackets
north face outlet
asics
kate spade outlet
polo ralph lauren
nike air force 1
doudoune moncler
coach outlet
adidas
nfl jerseys
bcbg
moncler outlet
ferragamo
adidas superstar
salvatore ferragamo
ray ban sunglasses
ugg boots
ugg boots
nike free
cheap nhl jerseys
hermes belt
nike air max 95
jordan
ralph lauren
dolce and gabbana
valentino
ralph lauren
van cleef & arpels jewelry
nike huarache
michael kors outlet
adidas stan smith
kate spade
wholesale snapback hats
jordan shoes
moncler
north face
michael kors outlet
jordan xx9
moncler
fitflops
pandora charms
polo ralph lauren
michael kors outlet
flip flops
20183.16wengdongdong
avatar #22
wanglili 2017. október 16. 353 hozzászólás 1097.
oakley sunglasses wholesale
cheap uggs
christian louboutin shoes
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors handbags
fred perry polo shirts
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin
coach outlet
polo outlet
canada goose jackets
nike shoes
coach outlet
hermes birkin
michael kors handbags clearance
air jordan shoes
ralph lauren shirts
christian louboutin outlet
michael kors outlet
asics running shoes
coach outlet online store
ugg outlet
adidas outlet online
hermes belts outlet
polo ralph lauren outlet
coach outlet
oakley sunglasses
ugg outlet
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
ugg outlet
uggs outlet
ugg outlet
canada goose outlet
mulberry handbags
mbt shoes clearance outlet
valentino outlet
air jordan shoes
cheap ray bans
cheap ray ban sunglasses
polo ralph lauren
ugg outlet online
mont blanc pens
coach factory outlet
coach outlet
nike shoes
coach outlet online
christian louboutin outlet
coach factory outlet
canada goose outlet
canada goose jackets
michael kors outlet clearance
tory burch sandals
michael kors outlet online
coach factory outlet
fitflops clearance
kate spade outlet store
mcm bag
fitflops sale
ugg outlet
cheap ugg boots
coach outlet
giuseppe zanotti shoes
canada goose jackets
canada goose outlet store
michael kors handbags
canada goose jackets
kate spade handbags
christian louboutin sale
pandora rings
ugg boots
canada goose outlet
canada goose outlet
coach outlet store online
cheap jordans
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet
coach factory outlet
canada goose jackets
michael kors handbags
mont blanc
michael kors outlet
michael kors outlet online
ugg outlet store
ray ban sunglasses
coach outlet online
ray ban sunglasses outlet
ugg outlet
uggs outlet
canada goose outlet
ugg boots
coach outlet online
valentino outlet
prada outlet
michael kors outlet
coach outlet
michael kors outlet
mlb jerseys
michael kors outlet
coach outlet
fred perry polo
canada goose outlet
ugg outlet
canada goose outlet store
lacoste clothing
polo ralph lauren
coach outlet online
jordan retro shoes
adidas nmd
coach outlet
pandora charms
cheap jordan shoes
oakley sunglasses
ugg boots outlet
polo shirts
ralph lauren uk
oakley sunglasses wholesale
cheap nfl jerseys
lacoste shirts
polo outlet
michael kors outlet clearance
ray ban sunglasses
pandora jewelry
oakley sunglasses
tory burch handbags
michael kors handbags sale
coach factory outlet
vintage nhl jerseys
michael kors outlet
polo ralph lauren outlet online
jordan shoes
coach outlet online
michael kors outlet online
polo outlet
michael kors outlet
jordan retro
cheap oakley sunglasses
uggs outlet
michael kors outlet online
mlb jerseys
tory burch handbags
ralph lauren shirts
valentino shoes
coach outlet online
coach factory outlet
canada goose outlet
polo outlet
ralph lauren
mulberry uk
michael kors outlet online
coach outlet online
ralph lauren outlet
tory burch shoes
ultra boosts
ugg outlet
coach factory outlet
canada goose
ugg boots
ugg boots
michael kors outlet
nike shoes on sale
cheap uggs
cheap ugg boots
coach outlet store online
adidas yeezy boost
canada goose outlet online
ugg boots
canada goose outlet
pandora outlet
adidas shoes for women
canada goose jackets
oakley sunglasses
uggs outlet
canada goose outlet
nike outlet store
cheap oakley sunglasses
mlb jerseys wholesale
cheap jordans for sale
coach outlet online
coach outlet online
michael kors outlet online
ugg boots clearance
pandora rings
adidas ultra boost
canada goose
ralph lauren
canada goose outlet
ed hardy clothing
nike shoes
coach factory outlet
kate spade handbags
canada goose jackets
nike factory outlet
lunette ray ban
kate spade outlet
christian louboutin shoes
fitflop sale
cheap jordans
uggs outlet
coach factory outlet
adidas outlet
oakley sunglasses wholesale
polo ralph lauren outlet
tory burch outlet
coach factory outlet
michael kors outlet stores
coach outlet store online
michael kors outlet
canada goose outlet store
oakley sunglasses for men
ugg boots australia
ugg boots
polo ralph lauren outlet
coach outlet online
michael kors outlet clearance
true religion
nike outlet
polo ralph lauren
pandora charms
polo ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
air jordan 4
uggs outlet
cheap jordans
ralph lauren uk
uggs outlet
nba jersey
ferragamo shoes
longchamp outlet
kate spade outlet
ralph lauren polo shirts
cheap oakley sunglasses
coach outlet
polo ralph lauren
michael kors outlet online store
uggs outlet
polo outlet
canada goose jackets
fred perry shirts
canada goose parka
nike trainers
canada goose outlet
michael kors outlet clearance
coach factory outlet online
canada goose outlet
polo ralph lauren
canada goose outlet
fitflops sale clearance
mlb jerseys wholesale
polo ralph lauren pas cher
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
christian louboutin uk
coach outlet
uggs outlet
coach outlet
coach outlet online
moncler outlet
ugg boots
cheap mlb jerseys
michael kors outlet
canada goose outlet
pandora charms
ralph lauren outlet
ralph lauren shirts
true religion jeans
michael kors outlet online
ugg outlet
canada goose outlet store
tory burch outlet online
coach outlet
canada goose jackets canada
michael kors outlet online
canada goose outlet
ugg boots
michael kors outlet clearance
polo outlet
pandora rings
kate spade purses
coach factory outlet
mont blanc outlet
coach outlet
ralph lauren outlet
ugg outlet
moncler coats
longchamp
ugg boots outlet
mont blanc
moncler outlet online
ugg outlet
ralph lauren outlet
moncler outlet
coach outlet
uggs outlet
nike shoes outlet
hermes outlet
ralph lauren uk
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
cheap jerseys
adidas shoes for men
lacoste shoes
ugg outlet online
canada goose outlet
coach outlet
asics shoes
nike outlet
canada goose jackets
mont blanc pens
ray ban sunglasses
michael kors outlet
nike shoes outlet
michael kors outlet clearance
ugg outlet
mulberry outlet
nike air jordan 4
lebron shoes
polo outlet
ralph lauren
ugg outlet store
moncler jackets
oakley sunglasses
michael kors outlet store
ray ban
uggs outlet
canada goose outlet
oakley sunglasses wholesale
ed hardy
canada goose jackets canada
adidas outlet online
ralph lauren outlet
uggs outlet
pandora charms
air jordan 4 retro
pandora outlet
canada goose outlet
pandora bracelet
kate spade outlet store
nike outlet store
uggs outlet
canada goose outlet stores
nike factory store
michael kors outlet clearance
nike outlet store
christian louboutin shoes
ralph lauren polo
ralph lauren pas cher
canada goose outlet
longchamp outlet
polo ralph lauren
michael kors handbags
polo ralph lauren
pandora outlet
nike outlet store
canada goose outlet
mulberry outlet
canada goose
ralph lauren
adidas yeezy
christian louboutin shoes
canada goose outlet
kate spade handbags
canada goose parka sale
ugg outlet online
michael kors handbags
fitflops sale clearance
coach outlet store online
canada goose jackets
fred perry shirts
coach outlet online
polo outlet
kate spade bags
ray ban sunglasses
mont blanc pens
cheap ugg boots
kate spade sale
valentino outlet store
pandora jewelry
cheap authentic nba jerseys
coach outlet online
true religion outlet store
polo outlet
canada goose outlet online
canada goose outlet
lacoste outlet
adidas outlet store
fitflops sandals
coach outlet online
mont blanc outlet
moncler outlet
mbt outlet
pandora charms sale clearance
cheap nfl jerseys
ugg outlet
coach factory outlet
cheap uggs
michael kors outlet clearance
kate spade bags
ralph lauren polo
pandora jewelry
uggs outlet
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
moncler outlet
mbt shoes
polo ralph lauren
polo ralph lauren outlet
canada goose jackets
uggs outlet
mont blanc outlet
ray ban pas cher
pandora jewelry
michael kors outlet online
polo ralph lauren
adidas yeezy shoes
ugg outlet
cheap ray ban sunglasses
ugg boots
polo ralph lauren outlet
uggs on sale
michael kors outlet
kate spade outlet
nike outlet
giuseppe zanotti sneakers
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin sale
michael kors outlet store
oakley sunglasses
fitflops outlet
ugg outlet
valentino shoes
polo ralph lauren outlet online
michael kors outlet
pandora jewelry sale
nike shoes for men
kate spade outlet online
coach outlet clearance
mulberry bags
cheap oakley sunglasses
pandora outlet store
air jordan shoes
cheap mlb jerseys
canada goose outlet
ugg boots
coach factory outlet
canada goose jackets sale
ray ban sunglasses on sale
puma outlet
giuseppe zanotti outlet
canada goose sale
adidas outlet store
polo shirts
ralph lauren uk
michael kors official site
yeezy boost
ed hardy outlet
michael kors outlet online
polo ralph lauren outlet online
canada goose outlet store
cheap ray ban sunglasses
cheap uggs
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
pandora outlet
ralph lauren polo
christian louboutin
nike outlet online
snapbacks wholesale
ugg outlet
michael kors outlet
coach outlet
fitflops shoes
tory burch outlet
canada goose outlet
christian louboutin outlet
uggs outlet
ugg outlet
cheap snapbacks
moncler jackets
christian louboutin shoes
true religion outlet
coach outlet
cheap oakley sunglasses
cheap nfl jerseys
fred perry outlet
ralph lauren sale
oakley sunglasses wholesale
ugg boots
ugg outlet
nfl jerseys
pandora jewelry
michael kors outlet
ralph lauren outlet
cheap ray ban sunglasses
polo outlet
lebron james shoes
ugg outlet
canada goose
prada outlet online
michael kors outlet
nhl jerseys
polo ralph lauren
michael kors outlet clearance
ugg outlet
mcm outlet
polo shirts
tory burch outlet
adidas outlet
canada goose outlet
michael kors outlet
pandora bracelet
coach factory outlet
yeezy boost 350
longchamp bags
ugg outlet online
polo ralph lauren
nike shoes
polo shirts men
cheap nike shoes
hermes outlet
uggs outlet online
pandora jewelry outlet
michael kors outlet
cheap uggs
ralph lauren uk
air max 90
michael kors outlet
pandora outlet
pandora bracelet
polo ralph lauren
cheap ugg boots
ray ban sunglasses
polo ralph lauren shirts
michael kors outlet
canada goose jackets
ray ban sunglasses wholesale
michael kors outlet clearance
true religion jeans sale
polo outlet
ugg outlet
polo ralph lauren
coach factory outlet
kate spade sale
ralph lauren uk
michael kors outlet
pandora outlet
pandora jewelry
fitflop sandals
fred perry polo
michael kors outlet
adidas yeezy shoes
cheap ray bans sunglasses
longchamp handbags
prada outlet store
polo outlet stores
puma shoes
polo ralph lauren
ugg outlet store
cheap jordan shoes
christian louboutin outlet
pandora jewelry
ralph lauren outlet
yeezy shoes
canada goose jackets
ray ban sunglasses
canada goose jackets
cheap uggs
mulberry bags
cheap nba jersey
valentino outlet store
oakley sunglasses wholesale
coach factory outlet
fred perry polo shirts
adidas yeezy shoes
moncler jackets
pandora jewelry
coach factory outlet online
ralph lauren
coach outlet online coach factory outlet
mont blanc pens
yeezy boost
ferragamo outlet
kate spade outlet
michael kors outlet online
coach outlet canada
true religion outlet
nike shoes
pandora jewelry
oakley sunglasses
fred perry
adidas yeezy boost
canada goose
polo outlet
michael kors
canada goose outlet
ugg boots outlet
ralph lauren outlet
air jordan retro
uggs outlet
canada goose jackets
fred perry clothing
polo outlet
michael kors outlet
christian louboutin sale
uggs outlet online
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
adidas superstar shoes
fitflops sale clearance
lacoste polo
ralph lauren
canada goose outlet
adidas superstar
oakley sunglasses
ralph lauren
coach outlet online
pandora charms
cheap mlb jerseys
cheap ugg boots
ugg outlet online
michael kors outlet online
polo ralph lauren
cheap ugg boots
coach outlet online
coach factory outlet
canada goose outlet
canada goose outlet store
mcm backpack
mont blanc pens for sale
ralph lauren sale clearance
moncler sale
pandora jewelry
polo ralph lauren sale
coach factory outlet
yeezy boost 350 v2
ray ban sunglasses
ralph lauren uk
michael kors outlet online
coach outlet online
ugg boots
coach outlet
fred perry clothing
cheap uggs
michael kors outlet store
pandora charms
ralph lauren polo
avatar #21
dongdong8 2017. július 19. 1118 hozzászólás 315.
cheap jordan shoes
vans shoes
pandora jewelry
kate spade outlet
ecco shoes
burberry handbags
coach factory outlet
michael kors handbags
christian louboutin shoes
christian louboutin uk
louboutin shoes
hermes bags
gucci shoes
salvatore ferragamo outlet
nike outlet
coach purses
nfl jerseys
polo ralph lauren outlet
occhiali ray ban
polo ralph lauren
nfl jerseys cheap
michael kors outlet
coach outlet
michael kors uk
montre rolex pas cher
oakley sunglasses
nike trainers
kobe 12 shoes
canada goose sale
michael kors handbags
mizuno running shoes
polo ralph lauren
ralph lauren
new balance sneakers
prada outlet
polo ralph lauren outlet
michael kors handbags outlet
yeezy boost 350
tory burch
longchamp outlet
adidas outlet
fitflops uk
polo outlet
oakley sunglasses wholesale
cheap nfl jerseys
longchamp sac
coach factory outlet
fitflop sandals
nike air max uk
north face outlet
coach outlet
cat boots
valentino sandals
coach outlet online
adidas football boots
under armour
ed hardy
michael kors canada
manchester united jersey
christian louboutin shoes
prada shoes
mcm bags
fred perry polo
hermes belt outlet
yeezy boost 350 v2
oakley sunglasses
coach outlet
coach factory outlet
hermes birkin bag
new balance outlet
lebron 14 shoes
cheap jordans
ray ban eyeglasses
longchamp handbags
nike roshe
coach handbags
michael kors outlet
tory burch outlet
cheap jerseys
kate spade sale
oakley sunglasses wholesale
christian louboutin shoes
christian louboutin shoes
nike tiempo legend
michael kors handbags outlet
coach outlet
adidas outlet
adidas stan smith sneakers
michael kors outlet online
michael jordan shoes
cheap oakley sunglasses
michael kors
cheap jordan shoes
oakley sunglasses
oakley sunglasses
le coq sportif chaussures
pandora rings
vibram fivefingers
michael kors outlet
adidas yeezy boost 350 v2
michael kors tote handbags
nike outlet
michael kors handbags
clarks shoes
coach outlet online
adidas nmd
christian louboutin outlet online
reebok shoes
ysl handbags
michael kors handbags
coach factory outlet
coach factory
oakley vault
birkenstock sandals
rolex datejust
nike running shoes
columbia sportswear outlet
pandora charms
ralph lauren outlet
ray ban sunglasses outlet
michael kors plånbok
cheap oakley sunglasses
ugg boots
adidas yeezy boost 350
rolex datejust
ray ban uk
yeezy boost 350
coach outlet
mbt shoes
ray ban zonnebril
burberry outlet
fitflops
true religion sale
coach factory outlet
ray ban sunglasses outlet
burberry outlet
north face
michael kors taschen
fitflops outlet
ferragamo shoes
ray ban wayfarer
ray ban sunglasses uk
adidas yeezy
michael kors handbags
cheap jordans
fitflops sale clearance
ray ban sunglasses
nba jerseys
red bottom shoes
rolex watch
nike outlet
kate spade
mlb jerseys
air jordan 14
cheap oakley sunglasses
adidas outlet
mont blanc pens
vans store
adidas shoes
air jordan shoes
nike outlet
kd 10
yeezy adidas
nike blazer shoes
michael kors handbags
oakley vault
yeezy boost 350
louboutin paris
coach factory online
ralph lauren polo
pandora bracelet
nike sb
adidas ultra boost
ralph lauren polo shirts
tory burch outlet
prada outlet
nike outlet
converse shoes
mcm outlet
nike mercurial victory
adidas originals
ralph lauren polo
cheap jordans
nike roshe run
true religion
jordan retro 11
burberry sale
oakley sunglasses outlet
air jordan
nike huarache
polo ralph lauren
christian louboutin
le coq sportif
adidas stan smith
chaussures christian louboutin
cheap pandora jewelry
louis vuitton outlet
true religion
kate spade handbags
kobe shoes
kobe bryant shoes
christian louboutin sale
lebron james shoes
true religion outlet
clarks shoes
michael kors väska
nike air max uk
coach outlet
the north face outlet
michael kors
kate spade outlet
longchamp outlet
cheap jordans
cheap nfl jerseys
the north face
adidas yeezy boost 350
cheap nhl jerseys
vans shoes
nhl jerseys
jordan retro
michael kors outlet clearance
yeezy boost 350 kaufen
jordan shoes
red bottom shoes
pandora outlet
salomon shoes
polo ralph lauren
true religion
adidas trainers uk
mlb jerseys wholesale
nike air max
hermes outlet
longchamp handbags
mlb jerseys cheap
nike roshe run
salvatore ferragamo
new balance
cheap nfl jerseys
pandora uk
nike air max
supra shoes
under armour outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet
coach factory outlet online
pandora jewelry
coach outlet
polo ralph lauren outlet
nike air max
michael kors bags
true religion jeans
lebron 13
valentino boots
moncler jacke
air jordan shoes
yeezy boost 350 v2
coach factory outlet online
michael kors taschen
michael kors outlet online
michael kors outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
adidas originals
tory burch flats
ray ban solglasögon
prada handbags
converse outlet
polo ralph lauren uk
mlb jerseys
replica watches
asics shoes
mont blanc pens
mac cosmetics
adidas nmd
coach canada
adidas soccer shoes
fitflop shoes
ferragamo belt
fitflops sale clearance
yves saint laurent handbags
jordans
mont blanc pens
adidas yeezy
michael kors taschen
christian louboutin outlet
tory burch outlet
coach outlet store online
air max
ray ban sunglasses
coach wallets
michael kors
chelsea jersey
michael kors handbags
columbia shoes
coach factory outlet
michael kors outlet online
adidas superstar
prada bags
ralph lauren outlet
nike air force 1
michael kors handbags
michael kors outlet
polo ralph lauren
reebok shoes
polo ralph lauren
coach outlet
christian louboutin
nike air max 2017
true religion
columbia outlet
coach factory outlet
oakley sunglasses
michael kors handbags
adidas trainers
oakley vault
levi's jeans
adidas nmd xr1
michael kors outlet
converse outlet
ralph lauren polo shirts
michael kors handbags
polo ralph lauren outlet
coach handbags
michael kors outlet clearance
michael kors taschen sale
ray ban sunglasses outlet
adidas zx flux
true religion uk
adidas nmd
ed hardy clothing
michael kors taschen
polo ralph lauren
oakley sunglasses outlet
nike free run
oakley sunglasses
coach factory outlet
prada handbags
adidas yeezy 350 v2
ray-ban sunglasses
polo ralph lauren
ralph lauren sale
mbt shoes
oakley sunglasses wholesale
nike roshe
christian louboutin outlet
cheap ray ban sunglasses
ray ban canada
ralph lauren outlet
kate spade handbags
christian louboutin shoes
polo ralph lauren
ralph lauren shirts
adidas shoes
adidas yeezy 350 boost
nike huarache
columbia sportswear outlet
birkenstock outlet
ralph lauren outlet
burberry outlet online
the north face
polo ralph lauren
fitflops
pandora jewelry
coach outlet store online
nike running trainers
true religion jeans
rolex submariner
adidas yeezy boost
michael kors canada
michael kors handbags
gafas ray ban
adidas nmd r1
ray ban sunglasses outlet
manolo blahnik shoes
nfl jerseys wholesale
polo ralph lauren
vans shoes
christian louboutin sale
ray ban sunglasses outlet
salvatore ferragamo shoes
coach outlet
snapbacks hats wholesale
birkenstock sandals
michael kors bags
clarks outlet
christian louboutin sale
nike air max 2017
calvin klein
nike air max 2016
tory burch handbags
michael kors outlet
coach outlet
christian louboutin pumps
supra shoes
hermes handbags
coach outlet online
ray ban sunglasses cheap
ralph lauren pas cher
adidas neo
fitflop sale
adidas originals superstar
louis vuitton
ray-ban sunglasses
ugg boots
michael kors handbags
birkenstock outlet
michael kors handbags
nike cortez
coach factory outlet
ray ban sunglasses
ralph lauren uk
20177.19wengdongdong
avatar #20
dongbei 2017. június 6. 75 hozzászólás 3359.
Office to wear nike air max 90 undefeated law:Michael Kors Outlet Online In fact, Cheap Jerseys every time and Christian Louboutin Shoes the girls cheap oakley sungalsses in the office Nike Shoes when discussing Jordan Shoes the clothes,Michael Kors Online are stressed true religion outlet that all can not Tory Burch Outlet Store step on the minefield Converse Shoes Outlet and must Coach Outlet Official try the style.Michael Kors Bags Bluntly is the office Michael Kors Outletdress is a adidas yeezy boost lot of rules Ed Hardy Clothing, although you may not michael kors outlet like the fashion Nike Outlet Store bloggers as fashion Under Armour Shoes has a very true religion high sensitivity,Ray Ban Sunglasses but more to see cheap Jordan shoes more than ray-ban sunglasses canada always listen toBurberry Outlet Store twenty-three it.Fitflop Sandals Master the North Face Outlet rules after Michael Kors Outlet you know where the Swarovski Jewelry Outletoffice dress North Face Outlet in the end Coach Factory Outlet where the way!Coach Outlet Lace is definitely Michael Kors Bags Outlet the taboo Michael Kors Outletof the office!Tory Burch Outlet Store Especially for the Asics Running Shoes rookie level kate spade outlet in terms of,Prada Handbags if you wear a lace Timberland Outlet really will harm you Michael Kors handbags a hundred harm,Tommy Hilfiger Shirts because the Christian Louboutin Shoes lace really Ray Ban Outlet will appear not senior,Ray Ban Sunglasses although Kate Spade Outlet the lace is Cheap Jordan Shoes the girl exclusive,Kate Spade Handbags Outlet but still carefully ah!Coach Outlet Online Because it is really naive.Michael Kors Outlet Online Please change to a simple style.Jackets Outlet Put all the clothes Michael Kor Factory Outlet in your Oakley Outlet Store closet with lace,Coach Outlet Do not feel bad. Polo Outlet Replaced Timberland Boots Outlet by some Coach Factory Outlet simple styleSalomon Outlet, such as the Coach Outlet texture of Converse Shoes the pure Salvatore Ferragamo Outlet color system.Coach Outlet Or some of Adidas Outlet the design of Coach Factory Outlet a single product,Ray Ban Sunglasses Outlet absolutely more than Coach Factory Outlet your lace to make you Coach Outlet Online more fashionable.longchamp handbags Because the Swarovski Crystal Bohemian style Michael Kors Handbags Outlet and retro style Oakley Sunglasses Outlet is really pick people,Cheap NFL Jerseys so you do not Polo Ralph Lauren Outlet put themselves michael kors canada in the office of Oakley Sunglasses Outlet this predicament,oakley canada Although I said Cheap Ray Ban Sunglasses before you and polo outlet many of oakley sungalsses the retro elements Michael Kors Outlet are slowly Tory Burch Outlet resurgence,oakley sunglasses such as velvet Class,Coach Factory Outlet but really ralph lauren outlet want to find michael kors outlet canada suitable for their own,Ray Ban Eyeglasses otherwise it is easy Michael Kors outlet to jump into the trap.oakley sunglasses store Please replace it Polo Outlet with a nice style.Under Armour Outlet Store Here is a practical Michael Kors Factory Outlet Online way to wear is actually Michael Kors Outlet more basic models of Michael Kors Handbags a single product,Coach Outlet online such as a nice Pandora Jewelry Outlet white shirt to take,Michael Kors Outlet Online a suitable suit pants,Coach Outlet Clearance a modified body true religion wrapped skirt,Coach Factory Outlet a fit coat.the north face outlet These are worth Louboutin Shoes your money Polo Outletto choose a good,ray ban sunglasses this can actually wear coach factory outlet for a long time Coach Outlet Store Online will not be outdated,Michael Kors Outlet Online and out of time Cheap Ray Ban or can become coach outlet online the focus Coach Outlet Store Online of the eyes Michael Kors Outlet Stores of others.cheap jerseys from china Speaking of Polo Outlet cartoon patterns New Balance Shoes Outlet I really want to Coach Outlet Online remind you Ray Ban Sunglasses Outlet the girls,Giuseppe Zanotti Outlet or put it up,Christian Louboutin Shoes do not put any Fitflop Sale cartoon patterns into Ray-Ban Sunglasses your shopping cart,north face jackets because it is not Ray-Ban Sunglasses Outlet enough texture,Coach Outlet if you are in the Tory Burch Shoes face of their Coach factory Outlet customers Of the time,Michael Kors Outlet wearing a big nba jerseys cartoon pattern Michael Kors Outlet of clothes,kate spade handbags really not as good as coach outlet a neat suit to the right,Longchamp although the Oakley Sunglasses working Coach Outlet Online environment for cheap Jordan people wearing no special Oakley Sunglasses Outlet stringent requirements,Ed Hardy Clothing Outlet but also please the north face put away your Michael Kors Bags cartoon Clothes it,Air Jordans Shoes it is notkate spade handbags the weekend Christian Louboutin Outlet when you wear it! Nike Factory Outlet Please change the color quiet true religion jeans and restrainedCheap Oakley Outlet design details of the clothes.New Balance Shoes It is better to collect more Giuseppe Zanotti Design wild point Michael Kors Outlet Online of the wild,oakley sunglasses outlet this is true religion absolutely harmless.Coach Outlet Online A lot of girls Michael Kors Outlet Online for the bow Michael Kors Outlet Online ah like the shoes michael kors online particularly attracted,Coach Outlet Store but this is Cheap Jordans the office wear Coach Outlet Store in the trap Oh!Coach Outlet Store Online Too cute or Kate Spade Handbags too complicated true religion jeans outlet shoes, really cut Salomon Shoes your temperament,Moncler Jackets Outlet there are longchamp handbags outlet some not suitable Polo Ralph Lauren Outlet for office the north face outlet exaggerated straps,retro jordan shoes some inexplicable Ray Ban Outlet Online thick shoes,nike outlet such shoes oakley outlet online you should be abandoned!Tory Burch salePlease change Ray Ban Sunglasses the material tory burch outlet simple and nike shoes simple style shoes ray ban sunglasses outlet in fact a lot of time Coach Outlet Store Online to see a person Moncler Outlet wearing and taste,Oakley Outlet shoes is also Cheap Nike Shoes a very important one,Adidas Shoes Outlet because the shoesPrada Handbags Outlet and give their own wear Timberland Outlet Online the overall reduction Michael Kors Handbags is really not Pandora Jewelry a cost-effective thing.coach handbags For a lot of girls,oakley outlet a pair of shoes Polo Outlet suitable for ray ban sungalsses their own size,Jordan Shoes a pair of colors fromMichael Kors Outlet the style are classic Polo Ralph Lauren Outlet and engaging shoes,Oakley Sunglasses is definitely coach outlet a long-term investment ray ban outlet online in one of the single product.Louboutin Outlet The last thing to say Coach Outlet is the most frightening nba jerseys wholesale is blingblling all oakley vault the single product,tommy Hilfiger here refers to the accessories,adidas nmd R1 because many girls Coach Factory Outlet Online still obsessed with tory burch sale glittering things Jordan shoes can not extricate themselves, nike shoes but that really out of it?Coach Outlet Please do not cheap ray ban sunglasses put yourself dressed Coach Outlet Online as a feeling of tory burch outlet festivals every day,Coach Factory Outlet Online low on a word, Coach Outlet Store Online it seems better than Ralph Lauren Outlet those who seem to shine Longchamp Outlet but no texture into Asics Shoes the popular this year,Polo Ralph Lauren Outlet very simple models,Ray Ban Sunglasses is not the effect looks comfortable Pandora Bracelets and more advanced.Air Jordans Remember that Kate Spade Handbags Anne HathawayTimberland did not look like Burberry Outlet before and after North Face transfiguration in the Queen of Prada?Ray Ban Outlet Wilde said,Coach Outlet only shallow people,Oakley Sunglasses Outlet not to take people.kate spade outlet Although we are not a pure North Face Jackets appearance of the Association,Ferragamo Shoes but wearing Coach Outlet Store Online a good look Pandora Jewelry is every girl every day Christian Louboutin Outlet in the study of homework,adidas nmd we wear the United States,Red Bottom Shoes why not Michael Kors Factory Outlet a good way for yourself yeezy boost 350 After all, Polo Ralph Lauren Outlet Store the young Coach Outlet time on so few years,Cheap Ray-Ban Sunglasses really want to get to cheap jerseys the United States Polo Ralph Lauren Shirts every day to live up to Cheap Ray Ban Sunglasses a good time!
avatar #19
4-mmc 2012. április 30. 109 hozzászólás 2688.
Válasz EG.Beck #18. hozzászólására
hmm . Komoly. örülök ,hogy ezt is össze irtátok :) hajaj még emlékszem flopyra töltöttem rá zenét. 2 zenétől már megis telt .. :DD azok a régi szép idők :wtf::siros: :D
Mostmeg egy zene 20-30mega:P És akkor még holvagyok a losslesstől !! :FFD
avatar #18
EG.Beck 2012. április 26. 153 hozzászólás 2118.
hmm . Komoly. örülök ,hogy ezt is össze irtátok :) hajaj még emlékszem flopyra töltöttem rá zenét. 2 zenétől már megis telt .. :DD azok a régi szép idők :wtf::siros: :D
Beck @ so many times
avatar #17
BananaJoe 2012. április 26. 1107 hozzászólás 319.
A jófajta mobile-rack-ben hurcolt 3.5-es volt az igazi hordozható adattároló :D
avatar #16
SIN 2012. április 24. 2161 hozzászólás 127.
Válasz shaddam #11. hozzászólására
Ja. Akár egy könyvet is lehetne írni micsoda harc során döglött ki a hd-dvd.A pornó és a blu ray győzött
nem a verseny a lényeg, csak hogy volt ilyen is. :kacsint:
avatar #15
sydac 2012. április 24. 104 hozzászólás 2775.
Válasz Sz0ke #14. hozzászólására
Ezt úgy értik hogy a technológia használatával eleinte csak 1 TB körüli értékeket tudnak elérni de később a technika finomításával elérhető lesz a 2TB is
pontosan :)
avatar #14
Sz0ke 2012. április 24. 282 hozzászólás 1334.
Válasz SE7EN #13. hozzászólására
"[...]vannak olyan hírek amik szerint rövid időn belül kijönnek az 1 TB-os SDXC kártyák amik elméletileg 2 TB-nyi adat tárolására is képesek lesznek." ezt akkor most értsem úgy ahogy le van írva hogy 1tb kártány 2tb hely van (ami valljuk be nagyon nehezen elképzelhető, de ettől függetlenül, mivel nem vagyok otthon a témában még elképzelhető hogy lehetséges) vagy ez elírás? :D
Ezt úgy értik hogy a technológia használatával eleinte csak 1 TB körüli értékeket tudnak elérni de később a technika finomításával elérhető lesz a 2TB is
avatar #13
SE7EN 2012. április 24. 322 hozzászólás 1188.
"[...]vannak olyan hírek amik szerint rövid időn belül kijönnek az 1 TB-os SDXC kártyák amik elméletileg 2 TB-nyi adat tárolására is képesek lesznek." ezt akkor most értsem úgy ahogy le van írva hogy 1tb kártány 2tb hely van (ami valljuk be nagyon nehezen elképzelhető, de ettől függetlenül, mivel nem vagyok otthon a témában még elképzelhető hogy lehetséges) vagy ez elírás? :D
avatar #12
-IQ 2012. április 24. 862 hozzászólás 429.
Nem teljes a lista sajnos, egy külső házzal ellátott merevlemez is ugyan úgy hordozható adattárroló. 2,5" os eseteiben még külön tápellátásra sincs szükség.
Nincs tökéletes ember csak tökéletes szándék
avatar #11
shaddam 2012. április 24. 906 hozzászólás 409.
Válasz SIN #8. hozzászólására
Jóindulatból: ha már a Jaz disk-et megemlíted, akkor igazán érdemes lett volna említést tenni a blu ray versenytársáról a HD DVD-ről is, ami tudomásom szerint még létezik, habár nem sokáig...
Ja. Akár egy könyvet is lehetne írni micsoda harc során döglött ki a hd-dvd.A pornó és a blu ray győzött
"When the battlefield is under total control, war becomes routine." Solid Snake
avatar #10
CsavarGoo 2012. április 24. 49 hozzászólás 4238.
Ha jól tudom a 3,5" Floppy lemez egy magyar találmány következménye. Annak idején sorban álltak érte nagy nyugati IT cégek. De itt egy ide vonatkozó link: http://informatikatortenet.network.hu/blog/informatika_tortenet_klub_hirei/janosi-marcell-a-floppy-atyja
avatar #9
khraig 2012. április 24. 14 hozzászólás 7811.
Fejlődünk , érdekes :)
avatar #8
SIN 2012. április 24. 2161 hozzászólás 127.
Jóindulatból: ha már a Jaz disk-et megemlíted, akkor igazán érdemes lett volna említést tenni a blu ray versenytársáról a HD DVD-ről is, ami tudomásom szerint még létezik, habár nem sokáig...
avatar #7
csak erdekessegkepp: a 3.5"-os floppy azert akkora amekkora mert pont ingzseb mereture akartak csinalni hogy konnyen lehessen hurcolaszni
avatar #6
k1ngxD 2012. április 16. 2643 hozzászólás 89.
hm, érdekes.:]
avatar #5
jó-jó, érdekes poszt
CSELES
avatar #4
Pene 2012. április 16. 7054 hozzászólás 10.
pont tegnapelőtt mondta egy fotós ismerősöm, hogy nem tudok-e neki elfekvőben szalagos meghajtót, mert csak tavaly 6 terányi anyagot lőtt, s archiválnia kéne :) mind a mai napig a legolcsóbb és legmegbízhatóbb tárolási módszer (egyben).
http://techno.org/electronic-music-guide/music.swf
avatar #3
nuqu 2012. április 16. 27 hozzászólás 5725.
remek cikk lett grat.
avatar #2
Skyress.. 2012. április 16. 5165 hozzászólás 20.
Válasz Teddiii #1. hozzászólására
érettségizőknek tökéletes a perifériákhoz :)
++++
avatar #1
Teddiii 2012. április 16. 2349 hozzászólás 112.
érettségizőknek tökéletes a perifériákhoz :)
-XXI-