Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Hét replayeTovább

minimap

Infi vs Fly

Barátok közt a WCG-n

Cikkek/Interjúk 2012. május 4. Pene 36 hozzászólás 6880 olvasás Címkék: Counter-Strike WCG Kína bulvár Starcraft 2

6421.

Lassan odáig süllyed egykor patinás világversenyünk, hogy az RTL csúcsprodukciójának heti forgatókönyvét a WCG illetékeseinek sajtóközleményeiből fogják összerakni, miközben sokan kezdik elveszteni a fonalat. Nem véletlen...

Tavaly szeptemberben jelent meg a hír, hogy az egyesült államokbeli WCG selejtező büdzséjét erősen megnyirbálták. Két hónapra rá ennél sokkal pozitívabb információnak örülhettünk: a 2012-es versenyszámok eldöntését befolyásulhattuk szavazatainkkal, majd decemberben a lengyelek harmadszorra is hazavitték az aranyérmet, emellett Mvp pedig lealázta a Starcraft 2-es mezőnyt.

Sorban jöttek ki a különféle highlight videók, összefoglalók, verseny utáni elemzések, majd alig egy hónapja robbant a bomba: kiszivárgott egy levél, ami alapján az esport társadalom megtudta, hogy vége a PC-nek, s beköszöntött a mobilkorszak. Ennek okán bazsowicz tollából született is egy elgondolkodtató írás a miértekről, majd a napokban megint újabb fordulat következett be.

A WCG egyik hivatalos partnere, a neotv.cn közleménye szerint: "日前,部分媒体报道了wcg2012比赛项目由手机游戏取代PC游戏,然而目前为止,经过NEOTV与WCG总部的沟通和协商世界总决赛将会保留部分PC项目,具体形式稍后公布。NEOTV作为WCG中国区运营商将会在第一时间告知相关事宜。"

Ha ez nem lenne világos mindenkinek: nagyvonalakban arról van szó, hogy elmondják: a kiszivárgott leveleket eddig senki sem erősítette vagy cáfolta meg hivatalosan. Helyette viszont megbeszéléseket folytattak a WCG jövőjéről, s végül a PC-s korszak megtartása mellett döntöttek. Egyes híresztelések szerint az 1.6, az SC2, a Warcraft 3 és a FIFA biztosan maradni fog. Reményeim szerint a lista - a kínai piacot ismerve - mind DotA 2-vel, mind LoL-lal bővülni fog.

Habár a fentiek sem vehetők készpénznek, arról eddig is folytak találgatások, hogy a kínaiak erőteljes esport nyomulása akár megmentheti a WCG-t is (ti. 2012-ben és 2013-ban is egy Kunshan nevű kínai város rendezi a versenyt).

 

6422.

És ha már WCG, mi sem szeretnénk kimaradni a jóból és belecsapunk a lecsóba. Ezúton ragadnám meg az alkalmat, hogy egy talált(!) cikkben megemlékezzünk a magyar WCG kvali körüli helyzetről (Starcraft 2-es szemszögből). Az írás elkövetője Hero, kedvenc sc2hu-s szerkesztőnk, akit talán nem is oly véletlen nem látunk eleget publikálni. Én is zokon venném, ha pofátlanul cenzúráznák az írásomat... Komoly kis wall-of-text következik (a CS-sek pedig "lapozhatnak").

Hero: Fantomválság

Nem bírom az igazságtalanságot és a képmutatást sem, és vagyok elég naiv ahhoz, hogy ennek mindig hangot is adjak. Igaz, mostani témánk sokkal inkább a pofátlanság kategóriája, de ha kinagyítjuk a képet, akkor láthatjuk, hogy egy igazságtalan, rozsdás gépezet az, ami ezt a pofátlanságot szülte. Ez nem egy szép írás, és még csak nem is humoros. Ez egy csúnya, nyers írás. A nyugalom megzavarására alkalmas szótenger következik.

„Van egy ország, ahol álmomban jártam…”

Itt élünk Európa gettójában, és nagyon sokat gondolunk magunkról. Csak Kossuthra emlékezünk, azt elfelejtjük hány pökhendi, kapzsi, buta, gyáva honfitársával kellett hadakoznia. Mohács igazságtalanságát siratjuk, de azt elfelejtjük, hogy annak idején rohadtul lesz*rták a veszélyt. Bátor, forradalmi nemzet vagyunk, kivéve persze akkor, amikor egyesek az utolsó pillanatban kést döftek társaik hátába, és széles vállal, vastapssal, új pozícióban üdvözölték az elnyomó rendszert, miközben a kivégzések zajlottak. Hát igen, érdekes egy dolog ez, amiről cikkeken át lehetne elmélkedni, de sok köze nem lenne a Starcraft 2 Hungary-hez.

Egy ilyen közösség azért jó, mert mentes a nagyvilág eme fertőitől.  Itt nem akarnak megvezetni, itt nem hazudnak az arcodba, és az áltatás sincs képbemászóan idegesítő szinteken. Itt mind polgárok és politikusok vagyunk egyben. Tudjuk, hogy mit szeretnénk, és ezért tehetünk is. Nem vagyunk tehetetlenek, hiszen legrosszabb esetben is ott a ”hangunk”. A nagyvilágban a felső réteg pont lesz*rja, hogy neked mik a vágyaid, mik a problémáid, és hogy épp melyik politikust anyázod. A TV-ből ugyanúgy fognak visszamosolyogni rád, mint eddig. De itt érzed, hogy belenyúlhatsz a dolgokba, és ha sokan vagyunk, akkor magunkhoz képest nagy dolgokat is létrehozhatunk. Például kéthavonta erre téved egy egyetemista lány, aki látja, hogy itt sok a kocka, ír pár szép sort, és mi meg kitöltjük a kérdőívét, aztán soha többé nem hallunk felőle. Jó, ennél azért többre is képesek vagyunk!

Vannak, akik például a magyar e-sportért munkálkodnak, és láss csodát, ennek meg is van az eredménye. Elég, ha körülnézünk: tele van olyan hírrel az oldal, aminek van valami köze a magyar e-sporthoz. Jó-jó, ne ragadtassuk el magunkat, ez főképp amatőr, félprofi-scene, de hé, ez nem a nagyvilág! Itt nem kell mohónak lenni, csak azért, mert mondjuk 1000 évvel ezelőtt volt pár k*rvajó e-sportolónk, és ezért egyértelmű, hogy most is mindenkinek k*rva pronak kell lennie. Nem. Persze, vannak elvárásaink, és ez egyénenként különbözhet: van, aki már ennek is tökre örül, és van, aki lecsiszolja a szemhártyáját, akárhányszor azt olvassa, hogy „magyar e-sport”. De mindkettő kell, nem? Hisz mi lenne, ha nem lenne semmi támogatás? Egy idő után belefáradnának azok, akik sok mindent beleadva próbálnak tenni az ügyért. Ugyanakkor kellenek azok is, akik majd akkor veszik komolyan ezt a dolgot, ha valami igazán-igazán komolyat tesznek le a magyar fiúk – vagy lányok. A lényeg, hogy vagyunk, ahol vagyunk, de mindenki számára látható, hogy mind amatőr szinten, mind profibb szinten vannak, akik próbálnak tenni az ügyért.

Remélem nem az jött le az eddig leírtakból, hogy én is egy zászlóvivő vagyok ebben az ügyben. Ha mégis, akkor töröljétek is ki ezt a gondolatot a fejetekből, mert egyáltalán nincs így. Nekem sohasem volt szándékom belefolyni ezekbe a dolgokba. Én többször is elmondtam, vagy legalábbis utaltam rá, hogy a nemzetközi történéseket falom, ugyanakkor azt is mondtam már, hogy örülnék, ha ez a kettő majd valamikor a jövőben nem zárná ki egymást.

Semlegesek az érzéseim a hazai történésekkel kapcsolatban, de szó sincs arról, hogy nem érdekelne. Örülök, ha látom, hogy hazai kupákat rendeznek, hogy pénzes kupákat rendeznek, hogy vannak, akik magyar streameket néznek, hogy vannak international warok, jól szereplő magyar játékosok, meg ilyenek.

„Aki így nyer, az ne mondja nekem, hogy korrekt a rendszer”

Azt már tudtuk egy ideje, hogy nem lesz magyar WCG selejtező, mert… nem lesz. Biztos sokszor elhangzott, hogy pénz, én már nem emlékszem. A lényeg, hogy Gorky kint volt, és remélem senkiben sem lángoltak fel a nemzeti érzések, és senki sem érezte úgy, hogy szurkolnia kell.

De ez mégis hogyan jöhetett össze? Ki az a Gorky? Ó, igen, a srác, aki az egyik első béta kupán (szak?)kommentátorként tudta meg, hogy mire jó a warpgate fejlesztés, és akin egy darabig nevethettünk, mert megpróbált a magyar Idra lenni, aztán mindenkinek tele lett vele a f*sza, és olyan konszenzus született, miszerint tolja máshova a biciklijét. Aztán ennyi, nem is hallottunk felőle azóta. De persze a neve szent, mert „Tudtad, hogy Gorky régen…”, igen, igen, igen, kit érdekel? Ő a magyar Boxer? Nem? Akkor meg? Essünk már túl a felvilágosodáson. Itt van ő, aki az SC2-ben még magyar viszonylatban sem tett le semmit az asztalra, de kimegy wcg-zni. Vagy mindenki elakadt ott, hogy saját zsebből megy, ezért tárgytalan az ügy? Mi volt itt? Ez hogy történhetett meg?

Had meséljek el egy kis történetet. Annak idején többször is szemet szúrt a chaten a Kallma által szervezett magyar kupák gerjesztette hozzászólások. Mikor lesz a verseny, meddig lehet check-inelni, meg ilyenek. Gondoltam is magamban, hogy wow, a playerek saját maguk megszervezik a versenyeket? Nahát! Jó nekik. Körülbelül ennyi időt szántam rá, aztán már megszoktam, hogy bronz, meg silver, meg master kupákról beszélgetnek néha a chaten. Egy idő után viszont kezdte szúrni a szememet, hogy ezeket nekik tényleg a chaten kell összehozniuk, mikor elvégre is mi vagyunk a starcraft 2 hungary. Habár nem szeretek mainstreamkedni, jobban mondva szeretem a magam útját járni, egy nap mégis arra jutottam, hogy esetleg hírezhetnék a versenyről.  Ekkorra már nem bírtam nézni azt a vergődést, amint szegény Kallma a chatboxban próbálja versenyről-versenyre összehozni a bandát: mindenki értetlenkedett, az emberek közben chateltek persze; kész káosz volt. Egy darabig még kivártam, míg végül felvettem a kapcsolatot Kallmával. Felajánlottam, hogy posztolok a versenyeiről, hogy egyrészt több emberhez eljusson, másrészt ne a chaten szerencsétlenkedjen mindenki, és ezért cserébe csak azt kértem, hogy picit tegyük összeszedettebbé a dolgot. Szóval át lett struktúrálva a verseny, kapott hírverést, és közben Darcin is feltűnt a színen, aki vállalta a streamet, na meg alkalmi kommentátorok is akadtak. Máris lett egy állandó rendszerességgel megtartott kupasorozat, aminek a főtornáját (mert ilyen is volt, wow!) nem más, mint az nfteam támogatta. Eléggé meglepődtem és kellemeset csalódtam az nfteamben, mert akörül jelenthették be, hogy lesz egy saját kupájuk, és hát mi sem lett volna jobb – nem kimondott – reklám, minthogy ott van pénznyeremény, itt meg nincs. Ja, meg sajátkészítésű sálat is kaptunk. Ennyi. A tanulság egyrészről az, hogy k*rvajó fej vagyok, másrészről pedig prímán szemlélteti, hogy miket lehet elérni a communityn belül némi akarattal. A némin a hangsúly, hiszen egyikünk sem dolgozta ki a belét, ez csak olyan casual dolog volt, amolyan kis hógolyócska a lejtőn, aminek a testesebbé tételéhez egy lökést mindenki beleadott, de nem többet. Akkor vajon mire lehetnének képesek azok, akik nem ötezer forintokkal gurigáznak?

De említhetném még Gépzsír Magyar Klánok projektjét is, ami énhozzám a legközelebb áll, mert az én idilli képzeletemben valahogy ilyen dolgok is képezik a közösségépítést, ráadásul ezek sokkal üdítőbbek, mint mondjuk a hirdetések, vagy versenyek, versenyhirdetések. Igen, utóbbiak nélkül nehezen alakulhatna ki itt bármi is, de ha csak ezek lennének, akkor az egész olyan nyomasztó és komor lenne. Még így is hihetetlen túlsúlyban van az az oldal, ezért is örülök annak a cikksorozatnak. Az olyan… személyes, családias… közösségies? Igen!

„Gyanús nekem ez a rendszer. Feji, mint jó paraszt a tehenét, de zabálni nem ad, máshova tolja megrakott szekerét.”

Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ez tény, ez vitathatatlan, és nem is ebben látom a dolog abszurdumát. De mi az már, hogy itt vannak, akik tényleg tesznek valamit ezért az ügyért, teljesen egyedül, teljesen magukra utaltan, és közben a StarCraft 2 Hungary perkása kiutazik gorkyval wcgzni. A szerbeknek, horvátoknak, osztrákoknak, kazahsztánoknak, bolgároknak például összejött egy selejtező megrendezése. Az a híres kazahsztáni SC2 community… Hagyjuk már. Akkora arcon brunyálás ez, hogy csak na. Megy a siránkozás, hogy hát a pénz, a pénz, meg próbálunk, tényleg, teremtsük meg a magyar e-sport lehetőségét, blabla, aztán közben két középső ujj villan mindenki arcába. Ó, ti szeretnétek elérni valamit? Tök jó, kár, hogy nincs annyi feles pénzetek, mint nekem és gsan barátomnak. Ciki.

Tényleg nem lehetett volna összeverbuválni egy tetves minitornát meg egy (EGY) játékos kiküldését? Lehetetlen? Impásszibül? Vagy inkább tegyem fel azt a költői kérdést, hogy itt azok, akiknek lett volna erre lehetőségük, k*rvára lesz*rták az egészet? És nekem senki se mondja, hogy nem lett volna értelme, mert igen, nem beszélhetünk semmiféle magyar e-sportról , de ettől még van egy community, ebben a communityben pedig vannak (nem csak a hazai felhozatalhoz képest) jó játékosok, akiket bátran ki lehetett volna küldeni.

Gorky pedig csak úgy kirepül, mert miért ne? Persze, ez a wcg gyökérsége is, na de kérem…

Nekünk pedig mi jutott tavaly? Egyetlen egy hazai szervezésű lan verseny, ahol a győztes sc2-es versenyző majdnem visszakapta a nevezési díját. Hát igen. Az álszentség magas foka, de úgy tűnik itt is mindent meglehet csinálni. Lesz*rja mindenki.

[…]Megkérdezte már valaki a wcg magyarország felelősét, aki ennek az oldalnak is a tulajdonosa? vagy a bolgárok 2 embere is saját pénzböl repül ki ? nem teljesen értem mi folyik itt gyöngyösön, de nekem rohadtul ugy tunik hogy azok az emberek akik képesek lennének vmit tenni magyar esportért azok magasról sz*rnak rá. Én leginkább azokat a magyar játékosokat sajnálom akik még próbálnak elérni vmit
– Damnosaurus

Azt hiszem, ezzel le is zárhatjuk azt a témát, hogy kikben bízhatunk a magyar sc2 színvonalasabbá és elismertebbé tételében. De még mielőtt bevinnénk a Fatality-t…

Én ismerem őt és biztosíthatlak róla, hogy ő is nagyon sokat szenvedett azért, hogy egyáltalán legyen bármi is. […]
– Darc1n

Még jó, hogy végül semmi sem lett. (Nem kételkedem Darcin szavában, de a szemem fényében sem). A lényeg, hogy azért ő is kinézett, mert ugye nem viccből van abban a pozícióban, hanem hogy jól megnézze, hogy mi az a verseny, amit magyar szempontból épp rohadtul lesz*r. És mielőtt megszólalna 30 bennfentes, hogy „neeeeeeeeem, ő igenis…”, had forduljak a pórnép felé, és most értem ez alatt az összes gyökeret, aki épp nem tudta kifizetni a wcg-re az utat, ergo n00b. Ti mit tudtok pl. g-san, vagy bármilyen más személy, szervezet tevékenykedéséről, törekvéseiről a magyar Starcraft 2 világában? Léteznek egyáltalán ilyenek? Mi van a Nemzeti StarCraft 2 hivatal ajtaja mögött? Tényleg lázasan dolgoznak odabent az emberek, vagy csak egy ürességtől kongó iroda van ott, ahol az élet egyetlen jelét egy-egy örömlány által ottfelejtett harisnya jelzi? Egy biztos, nekünk fogalmunk sincs róla, ugyanis egy szem olyan hír nem volt, ami erről beszámolt volna. Nem kell részletezni, hogy miért hiúsult meg egy esetleges próbálkozás, de könyörgöm, valami infót. Azt se tudjuk, hogy léteznek-e ezek az emberek, szervezetek. Nevetséges. A pénzről meg annyit, hogy még csak próba szintjén sem történt semmi, hogy legalább elmondhassa valaki, hogy ő beleölt X (valami komolyabb összeg) forintot a magyar sc2-be és rohadtul nem térült meg neki és nem volt semmi visszhangja. Most elsősorban versenyekre gondolok. Ez a válság pedig azért is egy vicces dolog, mert úgy tűnik a dübörgő román gazdaságot elkerülte, hiszen ott már több szezonnyi ligát is meg tudtak szervezni. Biztos az aranybányák miatt.

Ezek után remélem senki sem veszi ezeket a halandzsákat komolyan. Majd ha valaki kiáll a pódiumra és beszélni kezd konkrét dolgokról, na, akkor oldódhat a kétely. Hírvivőkből nem kérünk, mert ennyi erővel én is kegyetlen lázasan dolgoztam pl. azért, hogy legyen magyar wcg selejtező, de véletlenül kiutaztam oda a spanommal. Bocsi, legközelebb majd jobban fogok igyekezni!

es g-sannak miert is kell vele menni? es o mibol megy? neki is ingyen lesz a szallas? akkor o befizette sc2nek a nevezest es igy o a csapatkapitany es sajat penzbol allja az utazast? nagyon jo lenne tudni hogy ha volt valamennyi szponzori penz a wcgre, barmennyi az hova ment el. pontos adatokkal. mert ez a “befizette a sajatat mert azt hitte, de elfogyott, meg valsag van” sztori nagyon buzlik. miert jo az hogy a community teljesen ki van zarva abbol ami erte van? vagy lehet egybol meg kene kerdezni a microsoftot vagy a magyar samsungot, hogy is volt ez az egesz. nem mintha lehet tudni, hogy kik ezert a felelos, magyar WCG oldal nincs.
felporogtem, mert nem hiszem el, hogy mi van itt.
- breach

Ez, és hogy semmilyen válasz nem érkezett a feltett kérdésekre, dióhéjban mindaz, ami itt zajlik.

„Köszönöm a tapsot, elbasztuk”

Sziasztok!

Sajnos a nickemet nem sikerult regisztralnom, nehany hiba uzenet miatt, ezert most ezen a neven fogok irni par szot. (Gorky)
Sajnos szinte minden evben eljon az a nap mikor be kell irjak egy commentet. Szeretnem a felreerteseket tisztazni, mert egyesek nem nagyon vannak tisztaban a jelenlegi helyettel, ezalatt ertem a wcg szervest illetve a wcg n valo reszvetelt.
A magyar wcg-nek, de kb minden orszagb wcg-jenek fo szponzora a samsung, iden sajnos a valsag miatt a samsung nem adott penzt a rendezveny leszervezesere. Itt termeszetesen a valsagon kivul az is szerepet jatszik hogy az elmult 10 evben nem sikerult sajnos produkalnunk semmilyen kezzel foghato eredmenyt.
Ezen lehet felhaborodni es hozongeni, de nem hiszem, hogy ez elore vinne a jelenlegi helyetett ahogy ezt tobben irtak mar feljebb.
Damnosaurus kijelentesevel csak annyi a problema, hogy mint mar feljebb skyless is irta, fel lett ajalva es ezt breach se ertem miert tagadja le… jelen voltam mikor megtortent, hogy sajat penzbol barmelyik jatekos fizetheti maganak, akar 3 jatekos is johetett volna, ha kifizetik az utat es a nevest.
Az hogy ki grand master es ki master, meg dobalozni szavakkal, hogy ilyen meg olyan jok vagyunk, ezt szerintem nem kene… tobb ervet is fel tudnek hozni, de felesleges veszekedni ezen.
Valaszolva sokakban felmerulo kerdesre, miert en megyek? A valasz egyerubb, mint egyesek gondolna, semmifele osszeeskuvesrol vagy egyeb dologrol nincs szo, csak arrol hogy szerettem volna megnezni milyen koreaban a cyber sport es az ottani feeling, ezert kifizettem az utat, de ez senkit nem akadalyozott meg abban, hogy ezt mas is megtegye, ha igy lett volna rogton lemondok a kimenetrol.

Ahogy emlitettek feljebb nincs sok idom practicelni mert, sok a munka, iskola, es egyeb elfoglaltsag, igy nem allitom hogy en vagyok a legjobb jatekos jelenleg magyarorszagon, sot szinte biztos vagyok hogy iden nem jutnek ki…
Viszont jatszottam eleg sok fele jatekkal mar wcg n es ecg n is, es ezt a tapasztalatott probalom a leheto legjobban kihasznalni, persze az is lehet hogy mindenkitol kikapok… ez az ev igy sikerult.

A jatekrol annyit hogy valoban unalmasnak talalom, mert kevesebb skillt erzek a mostani jatekban mint a regiben, illetve felgyorsitottak a jatekot a 6 dolgozos kezdessel es a turboval, emiatt sokkal tobb lett benne a szerencse szerepe. Nyilvan sokaig fogjak patchelni es jonnek a kiegek.. es egyre jobb lesz ahogy a starcraft 1 el is tortent. ez csak egy velemeny… de en igy elem meg.

Osszegezve csak annyit szeretnek mondani, hogy szokas szerint csak a hozongest latom, es nem a nagy osszetartast… en mar ezt megszoktam azert az evek soran…. viszont osszesegeben ez nem vissz elore

GL HF HUNGARY FIGHTING!

az ekezetert elnezest, de sajnos olyan geprol irok amin nem tudtam megoldani a hasznalatat.

Udv
Gorky

Egészen konkrétan senki sincs tisztában semmivel, mert az illetékesek lesza… khm, jaj, elfelejtették tájékoztatni a jónépet. Egyébként jó dolog, hogy így kiderül, hogy ez amúgy fel lett ajánlva, még jó, hogy mindenki tudott róla! Ezt most nem azért mondom, mert esetleg valaki más utazott volna ki saját zsebből, csak az információ közlés totális hiányára szerettem volna ismételten felhívni a figyelmet. A feelinget pedig nézőként is élvezhette volna a kolléga szerény véleményem szerint, de lehet, csak akkor jön át igazán a koreai cyber sport, ha 5-0-znak. Trollface.

A GL HF HUNGARY FIGTHING pedig egyértelmű jele annak, hogy Gorky sokat Dio 2-zött barbárral, mert ez bizony egy über-skilles taunt volt.

1. Szánj rá te is több mint fél millió forintot, és hajrá, mutasd meg hogy kell ezt csinálni.
2. Sz*rrá az az ország égeti magát, amelyik nem tudott a WCG-n részt venni.
3. Savanyú a szőlő barátom… Irígy vagy, de nem csodálkozom.
- Gorky

Gorky válasza arra, hogy sz*rrá égette magát odakint. Hát nem gyönyörű? Ez a sz*rrá égett ország, amelyik nem tudott nevezni? Mert Gorky aztán rohadt tehetséges volt, hogy kiment szétveretni magát.  Könyörgöm, itthon ha beférne a top 20-ba az már meglepő volna. De na, Gorky mester fején találta a szöget: irigy g*cik vagyunk.

A valóság viszont az, hogy a szó szoros értelmében Gorky egyáltalán nem hibás, rajta csak azért csattan az ostor, mert ezzel a WCG-s mutatványával ő lett ennek az egész ügynek az anti-hőse. De ki mást is hibáztathatnánk? Nincsenek nevek, információk, konkrétumok. Csak pár kérdőjeles bábú ebben a társasjátékban, akik az utóbbi majd két évben egy szót nem szoltak még a közösséghez (vagy ha mégis, akkor az olyan jelentéktelen volt, hogy már a kutya sem emlékszik rá), csak különböző csatornákon keresztül hallunk a létezésükről, és hogy keményen dolgoznak a fiúk a bányában, csak sajnos válság van. Fantomválság.

„Áldott legyen az, aki mindig velünk, és átkozott az, aki keresztbe tesz nekünk; mert aki nem velünk, az ellenünk. Mi vagyunk a vihar, aki elnyelünk.”

Egy ügy, amiben egyet értek Damnosaurusszal. Már ez mutatja a dolog súlyosságát. Az univerzum azért teremti az ilyen szélsőségesen ellentétes figurákat, hogy mindig meglegyen az egyensúly, a balansz, de ezúttal ez is kevés volt. A saját kérdéseimet láttam a kérdéseiben és a saját cinizmusomat az övében.

De van itt még valaki, akire dühös vagyok ebben az ügyben. Ez pedig nem más, mint te. Igen, rólad van szó. Rólad van szó, aki nem ragadtál billentyűzetet, és nem csaptál (képletesen) az asztalra. Utóbbi mindenkinél mást jelent. Van, aki rögtön hőzöng, de van, aki csak egy szimpla megjegyzést ejt, esetleg más módon tüntet. Te viszont, kedves olvasó, végignézted az egészet egy szó nélkül, és mára már el is felejtetted a történteket. Ez picit elszomorító, mert ha tényleg ennyire lesz*rja mindenki, akkor persze, hogy ezt csinálják velünk. De ha mindenki kardot ragad, akkor kikényszeríthettetek volna valamit, még ha lettek is volna átmeneti áldozatok a csatában. És most nézzetek körül: itt ez a hasztalan cikk, ami úgy sem fog elérni már semmit, hiszen túl távoli az ügy, amit boncolgat, a talaj pedig túlságosan is sekélyes. Ez is épp úgy lesz lesöpörve az asztalról, mint az érdekeitek. Hogy is lenne itt összetartás és bizalom, ha valójában mindenki a sötétben tapogatózik, és ha néha-néha valaki a villanykapcsoló felé nyúlna, akkor megszólal egy sejtelmes hang a szürke masszából: „Huss, ne tedd! Hisz világos van, te bolond!”.

Kapcsolódó linkek

avatar #36
lcklck16 2017. július 25. 301 hozzászólás 1255.
20170725lck
kate spade
coach outlet store online
canada goose jackets
ralph lauren
oakley sunglasses wholesale
nike shoes for women
michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
polo ralph lauren
longchamp outlet online
yeezy boost 350
supra shoes sale
michael kors outlet
rolex watches for sale
oakley sunglasses wholesale
kate spade uk
air max trainers
burberry outlet store
pandora charms
rolex uk
christian louboutin shoes
michael kors uk
snapbacks wholesale
cheap jordans
coach factory outlet
pandora jewelry
ralph lauren outlet
tory burch outlet online
michael kors canada
cheap jordans for sale
michael kors uk
coach outlet
chrome hearts online store
polo ralph lauren outlet
prada outlet
ugg boots,ugg boots outlet,cheap uggs boots,ugg boots for women,ugg boots on sale,ugg boots clearance,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet,ugg boots for men,ugg boots for kids
michael kors outlet clearance
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
sac louis vuitton pas cher
Basketball Shoes
michael kors handbags
birkenstock shoes
pandora outlet
ferragamo shoes
tory burch outlet online
nike outlet online
gucci outlet online
bottega veneta outlet online
louis vuitton outlet
mulberry outlet
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
michael kors outlet
michael kors outlet
adidas shoes
nfl jersey wholesale
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
oakley sunglasses wholesale
ralph?lauren
lacoste pas cher
ralph lauren outlet
omega outlet
louis vuitton
michael kors outlet online
coach outlet store
michael kors outlet clearance
swarovski jewelry
cheap jerseys wholesale
ralph lauren uk
cheap oakley sunglasses
adidas nmd
true religion outlet
converse shoes sale
michael kors outlet clearance
cheap ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
michael kors outlet clearance
coach outlet online
fitflops sale clearance
ray ban sunglasses wholesale
oakley sunglasses
coach outlet
polo ralph lauren outlet
coach outlet
gucci bags
snapbacks wholesale
ray ban sunglasses
ysl outlet online
michael kors outlet online
longchamp handbags
louis vuitton outlet online
michael kors outlet clearance
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
nike uk store
coach outlet
michael kors uk
louis vuitton outlet
canada goose jackets
mcm backpacks
gucci outlet online
coach outlet online
ralph lauren outlet
cheap nfl jerseys
lacoste polo
ferragamo outlet
ugg boots clearance,ugg boots,ugg boots outlet,ugg boots for women,ugg boots on sale,ugg boots for men,ugg boots for kids,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet
canada goose outlet
michael kors outlet online
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
mulberry handbags
christian louboutin shoes
chrome hearts outlet
true religion uk
canada goose outlet
burberry outlet sale
cartier outlet
christian louboutin shoes
pandora outlet
michael kors outlet online
coach outlet
louis vuitton
true religion outlet store
cartier watches for sale
ralph lauren outlet
coach factory outlet
louis vuitton outlet stores
coach outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet clearance
mulberry handbags
canada goose coats
prada sunglasses for women
true religion jeans sale
ugg boots,ugg boots outlet,ugg boots for women,ugg boots on sale,ugg boots clearance,ugg boots for men,ugg boots for kids,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet
canada goose outlet
snapback hats
nike outlet store online
ugg outlet,ugg outlet sale,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet store,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
ugg outlet
gucci outlet online
tory burch handbags
instyler
air max 90
coach outlet online
michael kors outlet online
michael kors handbags
swarovski jewellery
coach factory outlet
louis vuitton outlet
tory burch sandals
ralph lauren polo
prada outlet online
longchamp outlet
asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano
louis vuitton outlet online
jordan 4
coach outlet online
air force 1 shoes
coach outlet online
michael kors outlet stores
michael kors outlet clearance
nike air huarache
nike shoes outlet
cheap nba jerseys
coach outlet store online
louis vuitton
gucci outlet online
cheap jordan shoes
michael kors handbags
swarovski crystal
ralph lauren outlet
ray bans
canada goose outlet online
ralph lauren uk
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet store
coach outlet store online
cheap jordans
cheap oakley sunglasses
christian louboutin sale
kate spade handbags
oakley sunglasses wholesale
polo outlet stores
max 90
louis vuitton
ecco outlet
nike trainers uk
louis vuitton outlet stores
cheap ray ban sunglasses
hollister clothing store
louis vuitton
coach outlet online
nike roshe run
kobe bryants shoes
canada goose jackets
mulberry handbags sale
Nike Free shoes
coach outlet online coach factory outlet
coach outlet store online
coach outlet online
pandora bracelet
burberry canada
louis vuitton handbags
coach outlet
true religion outlet
nike air max
longchamp handbags
mac cosmetics sale
louis vuitton bags
coach outlet clearance
ray-ban sunglasses
coach factory outlet
pandora outlet
cheap oakley sunglasses
los angeles lakers
michael kors outlet online
polo ralph lauren
mizuno shoes
ralph lauren outlet
coach outlet store online
louis vuitton outlet
salomon outlet
michael kors wallets for women
fitflops uk
polo ralph lauren outlet
ferragamo shoes
cheap ray ban sunglasses
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton
louis vuitton uk
michael kors outlet online
polo outlet
cheap soccer jerseys
christian louboutin sale
louis vuitton
coach outlet online
canada goose
hermes outlet
coach outlet store online
oakley sunglasses wholesale
ray ban wayfarer
herve leger dresses
oakley sunglasses
swarovski crystal
christian louboutin sale
coach handbags outlet
coach outlet
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes
nike air max 90
nike roshe run
nike store uk
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
juicy couture tracksuit
louis vuitton borse
canada goose outlet
kd shoes
rolex watches,rolex replica watches,replica rolex watches,replica watches
michael kors outlet store
louis vuitton outlet
michael kors outlet clearance
tods outlet online
kate spade handbags
ralph lauren shirts
michael kors outlet clearance
nhl jerseys
true religion outlet
michael kors outlet
cazal outlet
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton outlet
fitflops
cheap oakley sunglasses
hermes birkin bag
canada goose uk
polo outlet online
michael kors outlet clearance
true religion outlet
canada goose outlet store
cheap ray ban sunglasses
uggs outlet
polo outlet
gucci borse
kate spade uk
vans outlet
cheap oakley sunglasses
true religion canada
reebok shoes
ferragamo outlet
tory burch outlet stores
polo ralph lauren
lebron shoes
true religion outlet
rolex watches
swarovski outlet
mlb jerseys
nike trainers
nike air max 1
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren
ray ban sunglasses
christian louboutin outlet
fitflops sale clearance
christian louboutin
cheap jerseys wholesale
hermes outlet store
christian louboutin outlet
ralph lauren outlet
coach outlet store online
michael kors outlet clearance
kate spade outlet online
ray ban sunglasses outlet
michael kors outlet clearance
nba jerseys
cheap ray ban sunglasses
pandora jewellery
louis vuitton outlet
polo outlet
adidas shoes
oakley sunglasses
fitflops
mlb jerseys
swarovski jewelry
michael kors handbags
coach outlet online coach factory outlet
mbt shoes outlet
mbt shoes outlet
coach factory outlet
foamposite shoes
new balance outlet
rolex watches
mulberry handbags sale
coach outlet online
michael kors outlet clearance
mulberry uk
polo ralph lauren
nike shoes
coach factory outlet
canada goose jackets
louis vuitton outlet
ferragamo outlet
cheap football shirts
adidas nmd runner
oakley sunglasses wholesale
nfl jersey
christian louboutin shoes
camisetas futbol baratas
louis vuitton
coach outlet
nike outlet
thomas sabo charms
birkenstock shoes
coach outlet online
polo ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
coach outlet
pandora charms sale clearance
cheap jordan shoes
coach outlet online
christian louboutin sale
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
nike outle
prada outlet
cheap ray bans
nike shoes uk
valentino shoes
ugg boots for women,ugg boots,ugg boots outlet,ugg boots on sale,ugg boots clearance,ugg boots for men,ugg boots for kids,ugg boots clearance sale women,ugg boots clearance outlet
coach outlet online
nba jerseys wholesale
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren
nfl jersey wholesale
louis vuitton outlet online
air max shoes
true religion jeans outlet
ugg outlet,ugg outlet clearance,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet store,ugg outlet online store,ugg outlet sale,ugg outlet coupons,ugg outlet boots
nfl jerseys
polo ralph lauren
cheap jordan shoes
cheap uggs outlet,cheap uggs for sale,cheap ugg boots,cheap uggs for kids,cheap uggs for women,cheap uggs bailey bow,cheap uggs china,cheap uggs for men,cheap uggs for girls,cheap uggs boots for women
cheap jordans free shipping
coach outlet store online
ralph?lauren?polo?shirts
oakley sunglasses wholesale
longchamp outlet
ralph lauren polo
true religion outlet uk
ralph lauren polo
oakley sunglasses wholesale
jordan shoes
gucci outlet store
cheap replica watches
cheap jordan shoes
cheap oakley sunglasses
hermes belts
cheap oakley sunglasses
swarovski uk
oakley sunglasses sale
air max 90
tory burch outlet online
cartier watches
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses uk
links of london jewellery
canada goose jackets
coach outlet online
fitflops
true religion jeans
louis vuitton outlet
oakley sunglasses wholesale
rolex outlet
coach outlet clearance
coach outlet
michael kors outlet
adidas uk store
michael kors outlet clearance
cartier watches
polo outlet
mulberry handbags
ferragamo shoes sale
michael kors uk
ralph lauren
cheap mlb jerseys
polo ralph lauren
ferragamo shoes
canada goose outlet store
polo outlet stores
giuseppe zanotti shoes
oakley sunglasses
coach factory outlet
michael kors outlet online
soccer cleats
michael kors outlet online
cheap oakley sunglasses
ray ban sunglasses outlet
puma shoes
nike air huarache
coach factory outlet
marc jacobs sale
jerseys wholesale
nhl jerseys wholesale
michael kors outlet
coach outlet
ray ban sunglasses
mont blanc pens
mbt shoes
cheap nike shoes
cheap ray bans
fred perry polo
michael kors outlet online
christian louboutin uk
longchamp
nfl jerseys
polo ralph lauren outlet
roshe run
polo ralph lauren
adidas wings shoes
lacoste shirts
air max 2015
michael kors outlet clearance
true religion jeans sale
nike air max 90
canada goose outlet
oakley sunglasses wholesale
pandora outlet
coach outlet clearance
coach outlet
fitflops sale clearance
true religion jeans
cheap oakley sunglasses
cheap ray ban sunglasses
rolex watches outlet
oakley sunglasses sale
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
mulberry outlet
louis vuitton handbags
mulberry bags
michael kors outlet clearance
michael kors outlet
louis vuitton outlet stores
coach outlet store online
michael kors outlet
michael kors outlet clearance
nike shoes
adidas outlet
ralph lauren outlet stores
fitflops sale clearance
longchamp handbags
coach outlet online
oakley sunglasses sale
coach outlet clearance
kobe shoes
polo outlet store
ralph lauren
cartier watches for women
air max 90
ralph lauren outlet
cleveland cavaliers jerseys
coach outlet
true religion jeans
tory burch outlet
max 1
ray ban sunglasses uk
michael kors outlet
coach factory outlet
ugg outlet clearance,ugg outlet online clearance,ugg outlet,uggs outlet,ugg outlet store,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store,ugg outlet sale
rolex orologi
reebok shoes
louis vuitton outlet store
kobe 9 elite
ugg outlet,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet store,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store,ugg outlet sale
coach outlet online
adidas shoes
nike blazer pas cher
coach outlet
ray-ban sunglasses
louis vuitton
polo pas cher
burberry outlet store
ralph lauren?uk
nike trainers
fitflops uk
cheap oakley sunglasses
coach outlet online
louis vuitton outlet online
oakley sunglasses sale
coach outlet
tory burch outlet online
michael kors outlet online
coach outlet
ed hardy outlet
christian louboutin
nike outlet store online
mont blanc outlet
cheap ray ban sunglasses
longchamp
true religion jeans
michael kors factory outlet
michael kors handbags
michael kors outlet online
adidas shoes
coach outlet
uggs outlet
michael kors outlet clearance
yeezy boost
gucci outlet
pandora jewelery
michael kors outlet clearance
michael kors outlet clearance
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
coach factory outlet
louis vuitton outlet online
lacoste outlet
michael kors outlet online
coach factory outlet
michael kors outlet online
michael kors outlet
coach outlet online
ralph lauren uk
air max 90
coach factory outlet
adidas outlet
coach outlet store online
ugg outlet,ugg outlet store,uggs outlet,ugg outlet online clearance,ugg outlet coupons,ugg outlet boots,ugg outlet online store,ugg outlet sale
soccer jerseys wholesale
cheap oakley sunglasses
lebron shoes
canada goose jackets
ralph lauren outlet
louis vuitton
coach outlet
nike free running
20170725lck
avatar #35
happynn123 2017. július 12. 94 hozzászólás 2949.
nike air force
fitflops clearance
adidas nmd r1
longchamp le pliage
ferragamo belt
van cleef
tom ford sunglasses
cartier bracelet
lebron 14
kobe shoes
hogan outlet
curry 3
longchamp bags
nike roshe run
adidas tubular
Kanye West shoes
true religion jeans
retro jordans
ultra boost
yeezy boost 350
cheap jordans
longchamp
nike air zoom
adidas superstar
cheap basketball shoes
nmd
led shoes for kids
asics running shoes
michael kors outlet online
michael kors outlet store
pandora charms
tory burch shoes
lebron james shoes
vibram fivefingers
michael kors uk
stephen curry shoes
kyrie 3 shoes
roshe shoes
kobe 9
nike air force 1
yeezy shoes
longchamp
longchamp bags
jordan shoes
louboutin shoes uk
cheap jordans
cheap jordans
chrome hearts online
retro jordans
kobe 11
air max 2016
falcons jersey
air jordan
jordan shoes
adidas yeezy boost
links of london
chrome hearts
lacoste outlet
james harden shoes
yeezy boost 350
fitflops
kobe 11
adidas superstar shoes
nike air max 2017
adidas neo
longchamp sale
yeezy boost 350
michael kors outlet
yeezy boost 350 v2
adidas stan smith
michael kors handbags
air force 1
adidas tubular shadow
michael kors factory outlet
nike huarache
pandora charms sale
michael kors outlet online
dior sunglasses
adidas nmd
longchamp
michael kors handbags outlet
kobe basketball shoes
nike air max
hermes belt
kyrie 3
curry 3 shoes
adidas ultra
kyrie irving shoes
tory burch outlet
longchamp handbags
pandora charms
air yeezy
lebron 14 shoes
adidas nmd
nike dunks shoes
chrome hearts online store
yeezy boost 350
five finger shoes
adidas nmd
adidas ultra boost
tom ford eyewear
adidas superstar shoes
nike air force 1
fitflops sale clearance
jordan shoes
pandora jewelry
michael kors handbags
nike polo
jordan retro
michael kors outlet store
timberland boots
kobe sneakers
adidas nmd
yeezy
atlanta falcons jersey
lacoste outlet
led shoes
links of london
adidas stan smith shoes
http://www.kobeshoes.uk
patriots jersey
adidas stan smith sneakers
michael kors purses
nike air huarache
basketball shoes
michael kors outlet
longchamp bags
led shoes
links of london outlet store
roshe run
louboutin shoes
michael kors handbags
adidas tubular shadow
reebok outlet
prada sunglasses
ferragamo belts
longchamps
dior glasses
michael kors outlet
jordans for cheap
reebok shoes
pandora bracelet
chrome hearts
adidas ultra boost
lebron 13 shoes
michael kors outlet online
air jordan shoes
light up shoes
kobe 9
true religion jeans
cheap jordans
nike air max
nike zoom
nike polo shirts
yeezy boost
michael kors
adidas superstar
michael kors factory outlet
lacoste online shop
new england patriots jersey
nike air zoom
air jordans
yeezy boost
nmd
hermes belts for men
nmd
nike huarache
yeezys
adidas ultra boost uncaged
air max
longchamp outlet
kyrie shoes
tory burch shoes
brady jersey
adidas nmd runner
adidas gazelle
yeezy shoes
jordan shoes
nike zoom
harden shoes
michael kors outlet
nike roshe one
yeezys
pandora jewelry
chrome hearts online
nike roshe run
curry shoes
adidas tubular
michael kors outlet
yeezy boost 350 v2
cheap jordans
yeezy shoes
authentic jordans
nike huarache
yeezy boost 350
adidas online shop
chrome hearts online
nike roshe uk
cheap jordans
air jordan
yeezy boost
lebron 13
nike football boots
links of london sale
prada glasses
af1
lacoste polo
michael jordan shoes
timberland outlet
michael kors outlet online
yeezy shoes
kobe basketball shoes
yeezy boost 350 v2
adidas ultra boost
true religion
yeezy boost
hermes belts
nike zoom running shoe
kobe shoes
yeezy boost 350
true religion outlet
cheap jordans
adidas nmd
burberry scarf
nike mercurial
michael kors outlet store
air max 2017
longchamp outlet
nike dunks
yeezy boost
jordan shoes
yeezy boost 350
lebron shoes
van cleef arpels
nike air force
air jordan shoes
michael kors handbags
kobe shoes
cheap jordans
longchamp bags
michael kors outlet
hogan outlet online
michael kors outlet
true religion outlet
michael jordan shoes
kobe bryant shoes
retro jordans
http://www.kobebasketballshoes.us.com
nike air huarache
fitflops
hermes belt
adidas yeezy
asics shoes
air force 1
longchamp handbags
adidas stan smith
yeezy boost 350 v2
avatar #34
lcklck16 2017. június 15. 301 hozzászólás 1255.
20170615lck
giuseppe zanotti shoes
polo ralph lauren
foamposite shoes
jordan shoes
hermes birkin bag
cheap jerseys wholesale
ralph lauren uk
michael kors handbags
coach outlet
michael kors outlet online
nike outlet online
adidas outlet
louis vuitton bags
cheap oakley sunglasses
pandora outlet
michael kors outlet online
true religion canada
ralph lauren outlet
tory burch outlet
michael kors outlet store
mlb jerseys
cartier watches
michael kors uk
coach factory outlet
oakley sunglasses wholesale
rolex uk
ralph lauren outlet
juicy couture tracksuit
michael kors outlet clearance
adidas nmd
michael kors outlet online
true religion outlet uk
cheap ray bans
ralph lauren
michael kors outlet
michael kors outlet
coach outlet store
ray bans
coach factory outlet
polo ralph lauren
los angeles lakers
coach factory outlet
oakley sunglasses sale
michael kors outlet online
michael kors handbags
michael kors outlet online
coach outlet online
louis vuitton
kate spade outlet online
mont blanc outlet
coach factory outlet
cheap jordans free shipping
cheap oakley sunglasses
true religion jeans
oakley sunglasses
coach factory outlet
nfl jersey
chrome hearts
michael kors outlet
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet
cheap oakley sunglasses
nike air max
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses uk
fitflops
michael kors wallets for women
coach outlet online coach factory outlet
cheap ray bans
ferragamo shoes
michael kors outlet clearance
longchamp handbags
louis vuitton outlet
herve leger dresses
coach outlet
coach outlet
kobe 9 elite
coach outlet
louis vuitton outlet online
michael kors outlet online
vans outlet
jordan 4
oakley sunglasses sale
nhl jerseys
cheap ray ban sunglasses
cheap soccer jerseys
nike air huarache
louis vuitton
michael kors uk
prada outlet
reebok shoes
coach outlet online
christian louboutin outlet
christian louboutin uk
mizuno shoes
louis vuitton
coach outlet
michael kors outlet clearance
louis vuitton outlet online
ed hardy outlet
longchamp
coach outlet online
cheap jordan shoes
true religion outlet
longchamp
coach outlet store online
mlb jerseys
michael kors outlet clearance
mac cosmetics sale
nike roshe run
ray ban sunglasses outlet
nike air max 90
ray-ban sunglasses
nhl jerseys wholesale
cazal outlet
nba jerseys wholesale
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
burberry canada
reebok shoes
michael kors outlet clearance
cheap jordans
coach outlet
snapbacks wholesale
polo ralph lauren
ralph lauren
mbt shoes outlet
polo shirts
michael kors outlet
adidas uk store
ray ban sunglasses
michael kors outlet clearance
coach outlet store online
true religion jeans sale
adidas shoes
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
coach outlet online
louis vuitton handbags
polo outlet
nike outlet store online
fitflops sale clearance
ecco outlet
christian louboutin shoes
nike trainers
Basketball Shoes
ralph lauren outlet
kobe bryants shoes
canada goose coats
cheap nba jerseys
oakley sunglasses wholesale
coach outlet
oakley sunglasses wholesale
rolex watches
michael kors outlet
burberry outlet store
michael kors outlet clearance
swarovski jewelry
louis vuitton
michael kors canada
cheap oakley sunglasses
adidas shoes
true religion outlet
coach outlet online
nike blazer pas cher
thomas sabo charms
michael kors outlet
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton outlet online
cheap oakley sunglasses
christian louboutin sale
ferragamo shoes
jerseys wholesale
louis vuitton outlet
michael kors outlet stores
swarovski outlet
michael kors outlet clearance
michael kors factory outlet
louis vuitton outlet stores
ralph lauren
polo ralph lauren outlet
tory burch outlet online
cheap jerseys wholesale
cheap ray ban sunglasses
rolex watches
cheap oakley sunglasses
nike shoes
cheap oakley sunglasses
air max 90
mulberry outlet,mulberry handbags outlet
coach factory outlet
coach outlet online
coach outlet
tory burch outlet online
oakley sunglasses wholesale
coach factory outlet
christian louboutin shoes
mcm backpacks
coach outlet clearance
coach outlet clearance
louis vuitton outlet stores
nfl jerseys
coach outlet clearance
nike air max 1
polo outlet
christian louboutin
canada goose outlet online
soccer cleats
louis vuitton outlet online
polo ralph lauren
hermes outlet store
pandora charms
coach outlet online
birkenstock shoes
nike roshe run
gucci outlet
prada sunglasses for women
nike trainers
ralph lauren
nike store uk
coach outlet online
michael kors outlet clearance
fitflops
louis vuitton handbags
tory burch outlet online store
bottega veneta outlet online
lacoste outlet
valentino shoes
coach factory outlet
christian louboutin outlet
louis vuitton
nike air max 90
ray ban sunglasses outlet
louis vuitton uk
chrome hearts outlet
kate spade handbags
louis vuitton outlet online
coach outlet
coach outlet online
sac louis vuitton pas cher
true religion jeans
coach outlet online
louis vuitton
nike shoes uk
cheap jordan shoes
burberry outlet store
cheap ray ban sunglasses
yeezy boost
rolex orologi
max 90
ray ban wayfarer
air max 2015
michael kors outlet store
gucci bags
ralph lauren outlet stores
coach outlet store online
hollister clothing store
true religion outlet
oakley sunglasses sale
nfl jerseys
longchamp handbags
cheap jordan shoes
ralph lauren outlet
fitflops uk
cheap football shirts
cheap oakley sunglasses
polo outlet
coach outlet online coach factory outlet
michael kors outlet clearance
polo ralph lauren outlet
polo pas cher
coach outlet
fitflops sale clearance
coach outlet
ralph lauren uk
michael kors uk
christian louboutin
nike trainers uk
coach outlet online
oakley sunglasses
cartier watches for women
ysl outlet online
coach outlet
ralph lauren?uk
cheap mlb jerseys
louis vuitton outlet
hermes outlet
Nike Free shoes
basketball shoes,basketball sneakers,lebron james shoes,sports shoes,kobe bryant shoes,kobe sneakers,nike basketball shoes,running shoes,mens sport shoes,nike shoes
pandora outlet
michael kors handbags
cheap ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
coach outlet online
ray ban sunglasses wholesale
coach outlet store online
prada outlet
ugg outlet
rolex watches,rolex watches,swiss watches,watches for men,watches for women,omega watches,replica watches,rolex watches for sale,rolex replica,rolex watch,cartier watches,rolex submariner,fake rolex,rolex replica watches,replica rolex
true religion uk
supra shoes sale
louis vuitton outlet
polo outlet
pandora jewellery
pandora charms sale clearance
ray-ban sunglasses
true religion jeans
cheap oakley sunglasses
oakley sunglasses wholesale
oakley sunglasses wholesale
ralph lauren shirts
gucci outlet online
air max 90
fitflops
mont blanc pens
rolex watches for sale
oakley sunglasses wholesale
ferragamo outlet
nike free running
louis vuitton borse
cheap ray ban sunglasses
cheap nfl jerseys
nike uk store
michael kors outlet
instyler
coach outlet online
michael kors outlet clearance
roshe run
kobe shoes
cheap oakley sunglasses
coach outlet
hermes belts
polo ralph lauren
michael kors outlet clearance
tods outlet online
ralph lauren polo
kate spade uk
louis vuitton outlet
polo outlet online
cheap oakley sunglasses
mulberry handbags
mulberry handbags sale
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
louis vuitton outlet stores
michael kors handbags outlet
coach outlet
hollister shirts
converse shoes sale
polo ralph lauren
coach factory outlet
true religion jeans
louis vuitton outlet
burberry outlet sale
mbt shoes
swarovski crystal
cheap oakley sunglasses
ralph lauren outlet
swarovski jewellery
true religion jeans outlet
cheap oakley sunglasses
asics,asics israel,asics shoes,asics running shoes,asics israel,asics gel,asics running,asics gel nimbus,asics gel kayano
cheap jordans
rolex watches outlet
ralph lauren outlet
michael kors outlet online
coach outlet
birkenstock shoes
nba jerseys
ralph lauren polo
michael kors outlet clearance
prada outlet online
cheap nfl jerseys
cheap nike shoes
longchamp outlet online
marc jacobs sale
louis vuitton outlet
yeezy boost 350
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton outlet
louis vuitton handbags
christian louboutin sale
ralph?lauren?polo?shirts
ferragamo shoes
air max 90
ferragamo outlet
nike shoes
cartier watches
coach outlet
mulberry handbags sale
ralph lauren uk
salomon outlet
michael kors outlet clearance
lebron shoes
ferragamo outlet
coach outlet online
nike outlet store
cheap ray ban sunglasses
cheap ray ban sunglasses
fitflops sale clearance
mulberry outlet
michael kors handbags clearance
michael kors outlet
coach outlet clearance
air force 1 shoes
coach outlet online
oakley sunglasses sale
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses uk
outletkatespade.us
omega outlet
coach factory outlet
canada goose jackets
rolex outlet
coach outlet store online
polo ralph lauren
nfl jersey wholesale
true religion outlet
coach outlet
polo outlet stores
michael kors outlet
cheap ray ban sunglasses
nfl jersey wholesale
mbt shoes outlet
coach handbags outlet
adidas nmd runner
cartier watches for sale
cheap oakley sunglasses
uggs outlet
michael kors outlet
longchamp outlet
pandora outlet
coach outlet online
ferragamo shoes sale
max 1
nike shoes for women
coach outlet store online
polo ralph lauren
swarovski uk
michael kors uk
gucci outlet online
adidas shoes
coach outlet
gucci outlet online
coach outlet online
oakley sunglasses wholesale
louis vuitton outlet
michael kors outlet online
ralph lauren outlet
air max 90
adidas shoes
lacoste shirts
louis vuitton
canada goose uk
michael kors outlet online
polo outlet store
tory burch outlet online
coach outlet clearance
canada goose
fitflops uk
tory burch outlet online
polo ralph lauren
cheap oakley sunglasses
kd shoes
polo outlet stores
tory burch outlet stores
coach outlet store online
cleveland cavaliers jerseys
longchamp handbags
coach outlet store online
longchamp outlet
adidas outlet
pandora jewelry
cheap ray ban sunglasses
ralph?lauren
adidas wings shoes
coach outlet online
rolex watches,rolex replica watches,replica rolex watches,replica watches
tory burch outlet online
cheap replica watches
michael kors outlet clearance
kate spade uk
kate spade
links of london jewellery
christian louboutin shoes
lebron shoes
coach outlet
polo ralph lauren outlet
mulberry uk
mulberry handbags
oakley sunglasses
louis vuitton
gucci outlet online
new balance outlet
fred perry polo
louis vuitton
michael kors handbags
louis vuitton outlet store
soccer jerseys wholesale
christian louboutin shoes
cheap jordans for sale
oakley sunglasses wholesale
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
christian louboutin shoes
mulberry bags
ralph lauren polo
polo ralph lauren outlet
swarovski crystal
fitflops sale clearance
coach factory outlet
michael kors outlet online
pandora outlet
cartier outlet
gucci borse
uggs outlet
nike air huarache
louis vuitton
gucci outlet store
true religion jeans
christian louboutin outlet
camisetas futbol baratas
kate spade handbags
cheap jordan shoes
cheap oakley sunglasses
canada goose outlet
ralph lauren outlet
puma shoes
louis vuitton uk
20170615lck
avatar #33
v9oo 2013. augusztus 3. 723 hozzászólás 527.
Milyen játékok lesznek telefonnal wcg-én? :D
Impossible
avatar #32
:DDDDDDDDDDDD
avatar #31
Aki igazán progamer akar lenni, annak nem magyar viszonlyatokban kell gondolkodnia.
Ahogy látni lehet, se pénz, se segítség.
külföldi csapatokkal/játékosokkal kell tartani a kapcsolatot. sokat kell gyakorolni.

Nem vagyok képben a ligákkal, kupákkal stb. de biztos vannak ilyen hetente induló 100 eurós összdíjazású versenyek mint régen. Emellett, ha egy külföldi klánban jól teljesítesz, akkor náluk is játszhatsz cw-ken. persze a liga amiben toljátok legyen minél értelmesebb.

Itt van példának DNA wc3 játékos, aki természetsen magyar klánban játszott, kurvajól tolta, majd egy külföldi klán megtalálta, "elcsábította". Én úgy emléxem, hogy jószívvel mondtuk neki hogy menjen csak (hiányozni fog a csapatból, de az ő érdekei fontosabbak voltak), mert kurvajó lesz neki. Azóta azthiszem 3x volt wcg-n war3-zni, és szép utat járt be.(vagy 2x?)

gsan meg társai már 3-4-5 éve is lefostak mindenkit, úgy látom a helyzet változatlan.
avatar #30
Bármennyire szerettem nevetni a dst-t bohóc képen, annyira meglepődtem hogy 99%ban ugyanigy latom a dolgokat mint a jóöreg pawa. Cikkhez visszatérve akik még motiváltak tolják ezerrel, Breachen látom hogy küzd csak szegény poorterran:( Mate meg gondolom lusta, tolhatna többet ha már protoss:xD:... SC2-ben szerencsére megvan az hogy szponzor nélkül berobbanj, CS-be már nehezebb 5 értelmes motivált embert találni, akik nem olyan egomajmok hogy első lossnál kirűgjak a legszarabbul tejlesitő játékost.
avatar #29
esfrost 2012. május 8. 48 hozzászólás 4307.
Válasz -DSt- #6. hozzászólására
Én alapvetően nem az összetartás-bizalomban látom a problémát, mert ez ember evolúciósan nem ilyen (Darwin), szoktam hallani gyakran ezt az idilli képet, ha nem lenne pénz, ha nem lenne egyenlőtlenség, ha nem lenne ez, ha nem lenne az, akkor ez a világ milyen jól működne. Sajnos ez alapjában véve téves, mert az ember egyénileg fejlődni és növekedni akar. Egyszerűen szólva az ember evolúciósan önző lény. Ugyanakkor ne felejtsük el azt a közhelyet se: "az ember társas lény" - Társas persze. Fajfenntartás, célok elérése, sokszor együtt könnyebb, mint egyedül, de a hangsúly nem azon van, hogy mi, hanem miért? Azért mert az önérdek a kooperációt kívánja meg bizonyos dolgok eléréséhez, amit nem tudsz megvalósítani egyedül, vagy csak sokkal nehezebben megy. Mindenesetre visszakanyarodva a kiindulóponthoz, a hangsúly azon van, hogy bármilyen idillt, egyenlőséget teremtünk, mindig lesznek emberek, akik majd többet akarnak és egyenlőbb az egyenlőek közt lesznek, mert az ember fejlődni akar, de ezért tartunk itt, ezért járunk két lábon, ezért eszünk kézzel és használunk, illetve készítünk tárgyakat. Ezért halad előre a társadalom, ez rendben van.

Ugorjunk egy nagyobbat.. XXI. század: A valós probléma - Sajnos a mai fogyasztói társadalmat egyértelműen jellemzi valami, ami az ókort, középkort, vagy akár a XX. századot még nem jellemezte. Az pedig a gondolkodás hiánya. Ma az emberek nem szeretnek gondolkozni (tisztelet a kivételnek). Én azt látom, hogy ma mindenki csak csinál valamit, csak úgy vásárol valamit, csak úgy sportol, csak úgy tanul, csak úgy dolgozik. Sokkal fontosabb a Mi/Mit kérdéskör, mint a Miért. Bemegyek a boltba veszek ezt, veszek azt, bele se gondolva abba, hogy valójában miért. Hallok egy történetet xyz ezt csinálta: úúú de király vagy úúú de szánalmas, az már nem érdekes, hogy miért. Pedig sokkal komplexebb a kép, ha látjuk az okokat, mögé látunk a dolgoknak, de az már gondolkodást igényel, ennyi időnk nincs, se energiánk. Előző topicban beszéltük éppen, hogy régen (nem is olyan régen) 5-6 éve mennyivel másabb volt a fórum. Voltak egyéniségek, voltak még karakterek. Ezek azért alakultak ki, mert akkor még jóval többet gondolkoztak az emberek. Volt saját vélemény, volt saját (szabad akarat, bár a filozófia szerint ez nem létezett soha). Ma nem érdekel senkit, hogy valaki lant nyer, ha valaki lant nyer, miért nyer, mert xyz nyan-nyan jól játszott. Csak nyert és kész, két hét múlva meg elejtjük, mert nem fontos, majd nyer más, holott nagyon is fontos tisztában lenni a múlttal, ahhoz hogy a jelenben tisztán lássunk és a jövőben sikeresek lehessünk. Én hiszek abban, hogy minden egy folyamat része.
Mindenki csak úgy csinál valamit, csak úgy sportol, csak úgy dolgozik, csak úgy van és kész. Napi rutinok.

Ez ebben a cyber társadalomban ahová a fokozottan rizikós réteg kerül, hatványozottan igazzá válik. A mai fiatalok teljesen egyéniség nélkül léteznek. Hiányzik belőlük a céltudatosság, a kitartás és az, hogy küzdejenek valamiért. Sokan azt sem tudják mik akarnak lenni, azt meg hogy miért.. azt aztán pláne nem. Hallanak valamit, oké, utána nézünk, legyünk kicsit szkeptikusak, ááh minek, kinek van arra ideje. Jól van az, biztos úgy van, ha meg nincs, az se baj nekem, meghallgattam és tetszik, elfogadom aztán cső. Nem véletlen, hogy nincs egyénsiég, nem véletlen, hogy a személyiségzavarok a mai társadalomban gomba módjára szaporodnak.

Magyarországon további gátló tényező a depresszió. És most nem a szó klinikai értelmére gondolok, hanem a szimpla pesszimizmusra, ami folyamatosan jellemzi ezt a társadalmat. Ha valaki rendelkezik kellő önbizalommal, vagy netán egoista, az elítélendő, megvetendő. Ne mond, hogy jó vagy, mert ellenszenves leszel. Ezért mindenki mindenkinek csak panaszkodik. Mindenki lehúz mindenkit. Szar az élet? Iszok két pohárral, máris jobb lesz. Alkoholizmusban is elsők vagyunk, nem a problémát akarjuk megoldani, tenni érte, inkább besöpörjük a szőnyeg alá, könnyebb felbontani 2 üveggel és meginni, mint változni, változtatni. A mai generáció pedig ebbe nő bele. Igazából a média nem csinál mást, minthogy csak kihasználja ezeket a lehetőségeket. Ó persze, ez egy ördögi kör.. a média butít vagy csak kihasználja a butaságot. Valószínűleg mindkettő, ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg. Mégis vegyük alapul a nőket (jó persze, más faj.. :DD) állandóan céltudatlanul csak úgy vásárolnak. Férfiakra ez a vásárlási szokások tekintetében kevésbé igaz, de stílus tekintetében annál inkább. Nincsenek egyéniségek, karakterek, célok, kitartás. Persze, hogy nehéz így alkotni, elérni célokat, sikeresnek lenni.

/A stílus az a luxus amit mindenki megengedhet magának, attól függetlenül, hogy mennyi pénze van. Persze tanulható, ha megvan az emberben a kellő intelligencia/ Giorgio Armani

Kissé kétélű penge ez az idézet, elnézve az urat akinek a tollából származik, mégis azt mondom na azt nézzük, hogy ki ő ma.. nézzük azt, hogy miért lett ő ma a Giorgio Armani. Hát ezért. 9/10 ember ezt az idézetet értelmezni se tudja. Vannak rendszerek, amikben működünk, a rendszerek sokszor nem jók alapjában véve, de ahhoz, hogy változtassunk nem elég a rendszeren belül változásokat hozni, sokszor ki kell lépni a rendszerből és a rendszert magát megváltoztatni, azonban ezt nem látjuk, ezért nem is tudunk kilépni a rendszerből, nincs hozzá gondolkodási keret (9 pont problémája feladat). Így nincs érdemi változtatás se.

Én azt mondom a sikerhez és a változáshoz nem kell más, csak te magad és ebben benne vannak a megfelelő eszközök. Nem hiszek a szerencsében. Nem hiszek a sorsban és Istenben se. Én magamban hiszek. Ezzel nem azt akarom elmondani, hogy egyedül kell a világ ellen, és mindenkin átgázolni a céljaid elérése érdekében, mert a korrektség szintén az egyik legfontosabb dolog szerintem (és hasznos is, bárki-bármit mond) de kellő önismerettel, lehet úgy is növekedni, hogy nem ártassz senkinek, csak te lépdelsz előre, sőt mások is általad. Ez az igazi növekedés. A hit is csak egy hárítás szerintem, mint az alkohol, hinni istenben, hinni a sorsban a szerencsében, a sikertelenséget másra fogni, külső dolgokra, mennyivel könnyebb, mint hinni magadban és ha valamit elcseszel, akkor magadat okolni és keresni a hibákat, változtatni, fejldőni.. Könnyebb ezt másra hárítani, bár talán még mindig jobb elhárítás, mint az alkoholizmus.

Itt ez a cikk, ha igazán jól meg lenne írva és tényleg lenne rendes mondanivalója, akkor megmozdítana valamit, lenne hatása, de nem lesz, mert nagyon rossz időzítés, nagyon rossz a cikk, maga a szerző is leírja, hogy egy sz_r (legalább nem hazudik). Viszont azt látni kell, hogy ez a cikk nem szól többről, mint egy próféta jelmezbe bújt birkáról, aki arról prédikál, hogy rajta kívül mindenki birka és ezt azért tudja megtenni, mert a birka nem elég intelligens állat ahhoz, hogy felismerje a saját tükörképét.

Summa summarum: Egyetértünk abban, hogy az emberek nem néznek az orruknál tovább és nem szeretnek gondolkodni, csak kicsit részletesebben kifejtettem, hogy ez miért is alakul így.
Egy alapos elemző önvizsgálat rádférne. Meglepődnél.
\\\\
avatar #28
tomek. 2012. május 6. 2762 hozzászólás 83.
Válasz -DSt- #6. hozzászólására
Én alapvetően nem az összetartás-bizalomban látom a problémát, mert ez ember evolúciósan nem ilyen (Darwin), szoktam hallani gyakran ezt az idilli képet, ha nem lenne pénz, ha nem lenne egyenlőtlenség, ha nem lenne ez, ha nem lenne az, akkor ez a világ milyen jól működne. Sajnos ez alapjában véve téves, mert az ember egyénileg fejlődni és növekedni akar. Egyszerűen szólva az ember evolúciósan önző lény. Ugyanakkor ne felejtsük el azt a közhelyet se: "az ember társas lény" - Társas persze. Fajfenntartás, célok elérése, sokszor együtt könnyebb, mint egyedül, de a hangsúly nem azon van, hogy mi, hanem miért? Azért mert az önérdek a kooperációt kívánja meg bizonyos dolgok eléréséhez, amit nem tudsz megvalósítani egyedül, vagy csak sokkal nehezebben megy. Mindenesetre visszakanyarodva a kiindulóponthoz, a hangsúly azon van, hogy bármilyen idillt, egyenlőséget teremtünk, mindig lesznek emberek, akik majd többet akarnak és egyenlőbb az egyenlőek közt lesznek, mert az ember fejlődni akar, de ezért tartunk itt, ezért járunk két lábon, ezért eszünk kézzel és használunk, illetve készítünk tárgyakat. Ezért halad előre a társadalom, ez rendben van.

Ugorjunk egy nagyobbat.. XXI. század: A valós probléma - Sajnos a mai fogyasztói társadalmat egyértelműen jellemzi valami, ami az ókort, középkort, vagy akár a XX. századot még nem jellemezte. Az pedig a gondolkodás hiánya. Ma az emberek nem szeretnek gondolkozni (tisztelet a kivételnek). Én azt látom, hogy ma mindenki csak csinál valamit, csak úgy vásárol valamit, csak úgy sportol, csak úgy tanul, csak úgy dolgozik. Sokkal fontosabb a Mi/Mit kérdéskör, mint a Miért. Bemegyek a boltba veszek ezt, veszek azt, bele se gondolva abba, hogy valójában miért. Hallok egy történetet xyz ezt csinálta: úúú de király vagy úúú de szánalmas, az már nem érdekes, hogy miért. Pedig sokkal komplexebb a kép, ha látjuk az okokat, mögé látunk a dolgoknak, de az már gondolkodást igényel, ennyi időnk nincs, se energiánk. Előző topicban beszéltük éppen, hogy régen (nem is olyan régen) 5-6 éve mennyivel másabb volt a fórum. Voltak egyéniségek, voltak még karakterek. Ezek azért alakultak ki, mert akkor még jóval többet gondolkoztak az emberek. Volt saját vélemény, volt saját (szabad akarat, bár a filozófia szerint ez nem létezett soha). Ma nem érdekel senkit, hogy valaki lant nyer, ha valaki lant nyer, miért nyer, mert xyz nyan-nyan jól játszott. Csak nyert és kész, két hét múlva meg elejtjük, mert nem fontos, majd nyer más, holott nagyon is fontos tisztában lenni a múlttal, ahhoz hogy a jelenben tisztán lássunk és a jövőben sikeresek lehessünk. Én hiszek abban, hogy minden egy folyamat része.
Mindenki csak úgy csinál valamit, csak úgy sportol, csak úgy dolgozik, csak úgy van és kész. Napi rutinok.

Ez ebben a cyber társadalomban ahová a fokozottan rizikós réteg kerül, hatványozottan igazzá válik. A mai fiatalok teljesen egyéniség nélkül léteznek. Hiányzik belőlük a céltudatosság, a kitartás és az, hogy küzdejenek valamiért. Sokan azt sem tudják mik akarnak lenni, azt meg hogy miért.. azt aztán pláne nem. Hallanak valamit, oké, utána nézünk, legyünk kicsit szkeptikusak, ááh minek, kinek van arra ideje. Jól van az, biztos úgy van, ha meg nincs, az se baj nekem, meghallgattam és tetszik, elfogadom aztán cső. Nem véletlen, hogy nincs egyénsiég, nem véletlen, hogy a személyiségzavarok a mai társadalomban gomba módjára szaporodnak.

Magyarországon további gátló tényező a depresszió. És most nem a szó klinikai értelmére gondolok, hanem a szimpla pesszimizmusra, ami folyamatosan jellemzi ezt a társadalmat. Ha valaki rendelkezik kellő önbizalommal, vagy netán egoista, az elítélendő, megvetendő. Ne mond, hogy jó vagy, mert ellenszenves leszel. Ezért mindenki mindenkinek csak panaszkodik. Mindenki lehúz mindenkit. Szar az élet? Iszok két pohárral, máris jobb lesz. Alkoholizmusban is elsők vagyunk, nem a problémát akarjuk megoldani, tenni érte, inkább besöpörjük a szőnyeg alá, könnyebb felbontani 2 üveggel és meginni, mint változni, változtatni. A mai generáció pedig ebbe nő bele. Igazából a média nem csinál mást, minthogy csak kihasználja ezeket a lehetőségeket. Ó persze, ez egy ördögi kör.. a média butít vagy csak kihasználja a butaságot. Valószínűleg mindkettő, ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg. Mégis vegyük alapul a nőket (jó persze, más faj.. :DD) állandóan céltudatlanul csak úgy vásárolnak. Férfiakra ez a vásárlási szokások tekintetében kevésbé igaz, de stílus tekintetében annál inkább. Nincsenek egyéniségek, karakterek, célok, kitartás. Persze, hogy nehéz így alkotni, elérni célokat, sikeresnek lenni.

/A stílus az a luxus amit mindenki megengedhet magának, attól függetlenül, hogy mennyi pénze van. Persze tanulható, ha megvan az emberben a kellő intelligencia/ Giorgio Armani

Kissé kétélű penge ez az idézet, elnézve az urat akinek a tollából származik, mégis azt mondom na azt nézzük, hogy ki ő ma.. nézzük azt, hogy miért lett ő ma a Giorgio Armani. Hát ezért. 9/10 ember ezt az idézetet értelmezni se tudja. Vannak rendszerek, amikben működünk, a rendszerek sokszor nem jók alapjában véve, de ahhoz, hogy változtassunk nem elég a rendszeren belül változásokat hozni, sokszor ki kell lépni a rendszerből és a rendszert magát megváltoztatni, azonban ezt nem látjuk, ezért nem is tudunk kilépni a rendszerből, nincs hozzá gondolkodási keret (9 pont problémája feladat). Így nincs érdemi változtatás se.

Én azt mondom a sikerhez és a változáshoz nem kell más, csak te magad és ebben benne vannak a megfelelő eszközök. Nem hiszek a szerencsében. Nem hiszek a sorsban és Istenben se. Én magamban hiszek. Ezzel nem azt akarom elmondani, hogy egyedül kell a világ ellen, és mindenkin átgázolni a céljaid elérése érdekében, mert a korrektség szintén az egyik legfontosabb dolog szerintem (és hasznos is, bárki-bármit mond) de kellő önismerettel, lehet úgy is növekedni, hogy nem ártassz senkinek, csak te lépdelsz előre, sőt mások is általad. Ez az igazi növekedés. A hit is csak egy hárítás szerintem, mint az alkohol, hinni istenben, hinni a sorsban a szerencsében, a sikertelenséget másra fogni, külső dolgokra, mennyivel könnyebb, mint hinni magadban és ha valamit elcseszel, akkor magadat okolni és keresni a hibákat, változtatni, fejldőni.. Könnyebb ezt másra hárítani, bár talán még mindig jobb elhárítás, mint az alkoholizmus.

Itt ez a cikk, ha igazán jól meg lenne írva és tényleg lenne rendes mondanivalója, akkor megmozdítana valamit, lenne hatása, de nem lesz, mert nagyon rossz időzítés, nagyon rossz a cikk, maga a szerző is leírja, hogy egy sz_r (legalább nem hazudik). Viszont azt látni kell, hogy ez a cikk nem szól többről, mint egy próféta jelmezbe bújt birkáról, aki arról prédikál, hogy rajta kívül mindenki birka és ezt azért tudja megtenni, mert a birka nem elég intelligens állat ahhoz, hogy felismerje a saját tükörképét.

Summa summarum: Egyetértünk abban, hogy az emberek nem néznek az orruknál tovább és nem szeretnek gondolkodni, csak kicsit részletesebben kifejtettem, hogy ez miért is alakul így.
akik most emiatt a kommented miatt elkezdenek fikázni, a 9/10-ből a 9-be tartoznak..
Credere Obbedire Combattere !
avatar #27
Grifter 2012. május 6. 1609 hozzászólás 203.
Válasz -DSt- #21. hozzászólására
"ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg."

Egyébként az ominózus rész amibe belekötöttél: teljesen másra vonatkozik. Ezt céltudatos fogyasztásnak hívják és teljesen mindegy, hogy épp armanit veszel, vagy nem armanit, ha tudod hogy miért veszed és neked az miért jó. Amiről én beszéltem az a buta, céltudatlan vásárolgatás. (Kicsivel boldogabb lennék, ha nem nekem kéne levezetnem és értelmező olvasásra képes lennél, úgy a 3. x körül járván)

Iskolai tananyaghoz egyik bekezdésemhez sincs köze. Kivéve Darwint, de azt se az egyetem kapcsán ismerem, hanem már sokkal előtte is tisztában voltam vele. Mindenestre ez szubjektív világszemlélet, amit leírtam nem objektív tudomány.

Különben semmi probléma. Elolvassák mások is ezt a pár kommentet és szépen mindenki eldönti, hogy melyikre ad többet ;) Én pont lenyan-nyanom, hogy te épp mit gondolsz, ezzel le is zárom, csak tisztázni akartam az alaptalan állítást, miszerint, én x éve abba a körbe tartoztam volna, amit leírtam. Vagy most is oda tartozok (ha neked lenne igazad) vagy soha se, ha nekem. Én pedig ezzel elégedett is vagyok :)

Mégegyszer köszönöm, hogy felnyújtottad a kezed.
A feltételezés, hogy szerinted ezek után is elolvasom az ömlengésedet, nah az sértő.
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #26
nyihah 2012. május 5. 1147 hozzászólás 308.
olvassa fel valaki!
avatar #25
-DSt- 2012. május 5. 6632 hozzászólás 12.
Válasz pedalgep #24. hozzászólására
Kognitív disszonancia, racionalizáció, megideologizálás, ugyanazt mondjuk. Nem érveltem amúgy semmi mellett / ellen, csak hozzá akartam ennyit tenni a vitához.

Maradva a fixis példánál; azzal objektív szempontból az a baj, hogy többnyire nincs rajta fék, ami egy kerékpárnál elég nagy probléma. Az ideológia meg az lenne, hogy tekerj annyit, amennyit a kerék is megy, mert ez így trendi és "igazságos" :D

Na de nem offolom szét szegény cikket.

EDIT: Compulsive buying disorder vagy shopaholic behavior ha úgy jobban tetszik. Megrögzött vásárlási hajlam a magyar neve talán. Az lesz a női példa, de az meg betegségnek is felfogható, a stílushoz nem sok köze van.
öÖÖ azért mindhárom fogalom, ha ragaszkodunk a precizitáshoz, akkor különbözőek. Bár valóban hasonló tevékenységre vonatkoznak, de mind mást jelent :)) (Ebbe viszont kár belemenni, értelek).

Fixis példát egyébként nem ismertem, hipszteresből indultam ki az okfejtésemmel. Ja, amúgy túlragoztuk ezt már. Btw a cikket azt nem féltem, mert az se így, se úgy nem érne egy forintot se.
NOMEN EST OMEN
avatar #24
pedalgep 2012. május 5. 969 hozzászólás 376.
Válasz -DSt- #23. hozzászólására
Teljesen mindegy. A hangsúly nem azon van, hogy a termék nyan-nyan vagy sem. A hangsúly a szubjektív értéken és tudatosságon van. Neked jó, vagy neked nem, neked kell, vagy neked nem.

Ha te neked nem kell iphone, mert nem használod ki, vagy csak mert túl nagy és nehéz, akkor nem veszed meg, mert neked nem arra van szükséged. Veszel mást. Ez 1 jó döntés a szubjektív értelemben.
Ha neked nem kell iphone, mert nagynak és nehéznek találod, de megveszed, mert mindenkinek az van, vagy mert megláttad a kirakatban és nem bírsz ellenállni, stb. (az akkor az adott pillanatban 1 rossz döntés). Ez persze később lehet változik, felértékelődik. Ezt kognitív disszonanciának hívják. (Na ez már szociálpszichológiai fogalom)

Egyébként én próbálok objektív lenni a műszaki, stb. cikkek esetében (olvasok teszteket, és hasonlók). Bár nyílván abban sem tudok teljesen, ugyanis azt is stílusra szabom kicsit, ha van rá lehetőség. Ruhák, stb. tekintetében pedig lehetetlen teljesen objektívnak lenni. Mivel szubjektív a stílus. Minőségre persze van jobb/rosszabb ugyanúgy, de, hogy ott valaki kisakkozza, hogy x ezer forinttal jobb minőségű-e a termék az lehetetlen. Neki megéri a felárat vagy sem.

És még mindig nem erről beszéltem.. Hanem azokról a vásárlókról (tipikusan nők) akik elmennek venni maguknak egy ruhát és vesznek 2 cipőt, meg egy táskát, pedig van otthon 80 mind2-ből, de megtetszett. :D Vagy azokról a nőkről, akiknek a bnőjük vett vmit, ezért ők is, vagy akik a tvben látták azt, de épp nincs szükség rá, de megveszik, vagy akik elmennek a kirakat mellett és megtetszik valami és megveszik. Én ebben a bekezdésben főként erről beszéltem. Ennek ellenére, ha már eltértünk, akkor gondoltam logikailag rendbe rakom az érvelésed (egyébként értem, hogy mire irányult). Nyílván nem jó megideologziálni a tipikusan sz_rt, csak ez most nem ehhez a kérdéskörhöz tartozik (az én logikám szerint).
Kognitív disszonancia, racionalizáció, megideologizálás, ugyanazt mondjuk. Nem érveltem amúgy semmi mellett / ellen, csak hozzá akartam ennyit tenni a vitához.

Maradva a fixis példánál; azzal objektív szempontból az a baj, hogy többnyire nincs rajta fék, ami egy kerékpárnál elég nagy probléma. Az ideológia meg az lenne, hogy tekerj annyit, amennyit a kerék is megy, mert ez így trendi és "igazságos" :D

Na de nem offolom szét szegény cikket.

EDIT: Compulsive buying disorder vagy shopaholic behavior ha úgy jobban tetszik. Megrögzött vásárlási hajlam a magyar neve talán. Az lesz a női példa, de az meg betegségnek is felfogható, a stílushoz nem sok köze van.
avatar #23
-DSt- 2012. május 5. 6632 hozzászólás 12.
Válasz pedalgep #22. hozzászólására
A tudatos vásárló is megideologizálhatja saját magának, hogy miért kell a sz4r termék, ld. a fixi és a hipster tipikus esete.
Teljesen mindegy. A hangsúly nem azon van, hogy a termék nyan-nyan vagy sem. A hangsúly a szubjektív értéken és tudatosságon van. Neked jó, vagy neked nem, neked kell, vagy neked nem.

Ha te neked nem kell iphone, mert nem használod ki, vagy csak mert túl nagy és nehéz, akkor nem veszed meg, mert neked nem arra van szükséged. Veszel mást. Ez 1 jó döntés a szubjektív értelemben.
Ha neked nem kell iphone, mert nagynak és nehéznek találod, de megveszed, mert mindenkinek az van, vagy mert megláttad a kirakatban és nem bírsz ellenállni, stb. (az akkor az adott pillanatban 1 rossz döntés). Ez persze később lehet változik, felértékelődik. Ezt kognitív disszonanciának hívják. (Na ez már szociálpszichológiai fogalom)

Egyébként én próbálok objektív lenni a műszaki, stb. cikkek esetében (olvasok teszteket, és hasonlók). Bár nyílván abban sem tudok teljesen, ugyanis azt is stílusra szabom kicsit, ha van rá lehetőség. Ruhák, stb. tekintetében pedig lehetetlen teljesen objektívnak lenni. Mivel szubjektív a stílus. Minőségre persze van jobb/rosszabb ugyanúgy, de, hogy ott valaki kisakkozza, hogy x ezer forinttal jobb minőségű-e a termék az lehetetlen. Neki megéri a felárat vagy sem.

És még mindig nem erről beszéltem.. Hanem azokról a vásárlókról (tipikusan nők) akik elmennek venni maguknak egy ruhát és vesznek 2 cipőt, meg egy táskát, pedig van otthon 80 mind2-ből, de megtetszett. :D Vagy azokról a nőkről, akiknek a bnőjük vett vmit, ezért ők is, vagy akik a tvben látták azt, de épp nincs szükség rá, de megveszik, vagy akik elmennek a kirakat mellett és megtetszik valami és megveszik. Én ebben a bekezdésben főként erről beszéltem. Ennek ellenére, ha már eltértünk, akkor gondoltam logikailag rendbe rakom az érvelésed (egyébként értem, hogy mire irányult). Nyílván nem jó megideologziálni a tipikusan sz_rt, csak ez most nem ehhez a kérdéskörhöz tartozik (az én logikám szerint).
NOMEN EST OMEN
avatar #22
pedalgep 2012. május 5. 969 hozzászólás 376.
Válasz -DSt- #21. hozzászólására
"ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg."

Egyébként az ominózus rész amibe belekötöttél: teljesen másra vonatkozik. Ezt céltudatos fogyasztásnak hívják és teljesen mindegy, hogy épp armanit veszel, vagy nem armanit, ha tudod hogy miért veszed és neked az miért jó. Amiről én beszéltem az a buta, céltudatlan vásárolgatás. (Kicsivel boldogabb lennék, ha nem nekem kéne levezetnem és értelmező olvasásra képes lennél, úgy a 3. x körül járván)

Iskolai tananyaghoz egyik bekezdésemhez sincs köze. Kivéve Darwint, de azt se az egyetem kapcsán ismerem, hanem már sokkal előtte is tisztában voltam vele. Mindenestre ez szubjektív világszemlélet, amit leírtam nem objektív tudomány.

Különben semmi probléma. Elolvassák mások is ezt a pár kommentet és szépen mindenki eldönti, hogy melyikre ad többet ;) Én pont lenyan-nyanom, hogy te épp mit gondolsz, ezzel le is zárom, csak tisztázni akartam az alaptalan állítást, miszerint, én x éve abba a körbe tartoztam volna, amit leírtam. Vagy most is oda tartozok (ha neked lenne igazad) vagy soha se, ha nekem. Én pedig ezzel elégedett is vagyok :)

Mégegyszer köszönöm, hogy felnyújtottad a kezed.
A tudatos vásárló is megideologizálhatja saját magának, hogy miért kell a sz4r termék, ld. a fixi és a hipster tipikus esete.
avatar #21
-DSt- 2012. május 5. 6632 hozzászólás 12.
Válasz Grifter #20. hozzászólására
Visszatérve arra, amiről nyan-nyan sokat beszélsz, de nem érted: Magadat oltod azzal, hogy kifejted mindenki más hülye azért, amit te is csinálsz - csak te nem, mert te meg tudod magyarázni. Amíg egy ilyen egyszerű összefüggést nem fogsz fel, ne akard megmagyarázni a világ nagy dolgait, vagy legalábbis eladni az óriási tudásodat olyanoknak, akik láttak már nálad kisebb hülyét is.
(Úgyis látszik, hogy mástól halott-olvasott, meg az iskolában frissen tanult nyan-nyant böfögsz vissza.)

"ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg."

Egyébként az ominózus rész amibe belekötöttél: teljesen másra vonatkozik. Ezt céltudatos fogyasztásnak hívják és teljesen mindegy, hogy épp armanit veszel, vagy nem armanit, ha tudod hogy miért veszed és neked az miért jó. Amiről én beszéltem az a buta, céltudatlan vásárolgatás. (Kicsivel boldogabb lennék, ha nem nekem kéne levezetnem és értelmező olvasásra képes lennél, úgy a 3. x körül járván)

Iskolai tananyaghoz egyik bekezdésemhez sincs köze. Kivéve Darwint, de azt se az egyetem kapcsán ismerem, hanem már sokkal előtte is tisztában voltam vele. Mindenestre ez szubjektív világszemlélet, amit leírtam nem objektív tudomány.

Különben semmi probléma. Elolvassák mások is ezt a pár kommentet és szépen mindenki eldönti, hogy melyikre ad többet ;) Én pont lenyan-nyanom, hogy te épp mit gondolsz, ezzel le is zárom, csak tisztázni akartam az alaptalan állítást, miszerint, én x éve abba a körbe tartoztam volna, amit leírtam. Vagy most is oda tartozok (ha neked lenne igazad) vagy soha se, ha nekem. Én pedig ezzel elégedett is vagyok :)

Mégegyszer köszönöm, hogy felnyújtottad a kezed.
NOMEN EST OMEN
avatar #20
Grifter 2012. május 5. 1609 hozzászólás 203.
Válasz -DSt- #19. hozzászólására
Meglehetősen kevered a szezont a fazonnal, ami nem baj, mert egyértelműen egy birka vagy a sok közül, csak te a kerítés másik oldalán állsz.

1. Iphoneal nem fotóztam magam (még nem). Legalábbis ilyen képet biztosan nem láttál rólam, max. amit más csinált.
2. Valóban iphoneom van.
3. Mai napig megvan a DG szemcsim, sőt van Armani is, sőt több is. És meg fogsz lepődni, használom is őket. Szeretem is őket. Meglehetősen sok márkás ruhám van, de sose a márka miatt vettem, hanem a stílus és a minőség miatt.

Visszatérve a kommentem legelső 1,5 sorára. Nem attól lesz valaki idióta, mert Dolcet vagy Armanit vesz, nem attól lesz valaki bohóc, mert többet költ erre-arra, ha azt tudatosan csinálja és tudja, hogy miért veszi pont azt a terméket. Ez inkább stílus. Azokkal van a probléma, akik csak vásárolgatnak össze-vissza, mert xy ezt mondta, mert xy reklám ezt mutatta, mert az armani az armani. Én nem azért veszek iphonet, mert apple, hanem azért, mert funkcionálisan ezt tartom a legjobbnak, ha ez épp ma egy samsung lenne, akkor samsungot használnék. Én nekem nem azért van armani szemcsim, mert armani logó van rajta, hanem azért, mert ez állt a legjobban és ez tetszett a legjobban. Hozzám, a stílusomhoz és az öltözködésemhez ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Ugyanúgy van sok zara cuccom is, pedig az nem ez a kategória, de vannak igazán stílusos ruhadarabjaik, és miért fizessek többet armaniért, ha van zara olcsóbban. Viszont van olyan, ami nincs - azonos minőségben / azonos stílusban - zaraba és ki kell fizetni a felárat, szemcsik pl. tipikus példái ennek.

Mindenesetre ha jól sejtem, márpedig ritkán tévedek, te tipikus igénytelen és stílus nélküli arcként ezt nem fogod megérteni, ahogy a giorgio armani idézetet se. Örülök, hogy jelentkeztél és feltetted a kezed, hogy gyakorlatban is igazold a kommentemet.
Visszatérve arra, amiről nyan-nyan sokat beszélsz, de nem érted: Magadat oltod azzal, hogy kifejted mindenki más hülye azért, amit te is csinálsz - csak te nem, mert te meg tudod magyarázni. Amíg egy ilyen egyszerű összefüggést nem fogsz fel, ne akard megmagyarázni a világ nagy dolgait, vagy legalábbis eladni az óriási tudásodat olyanoknak, akik láttak már nálad kisebb hülyét is.
(Úgyis látszik, hogy mástól halott-olvasott, meg az iskolában frissen tanult nyan-nyant böfögsz vissza.)

"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #19
-DSt- 2012. május 5. 6632 hozzászólás 12.
Válasz Grifter #18. hozzászólására
Ezt meg csak most látom... ahogy a konzumidióta kiosztja a teljes fogyasztói társadalmat, soháról beszél azoknak, akik ha nem szívták hülyére az agyukat, még tisztán emlékeznek a D&G* napszemüvegben saját magát ájfonnalal fotozó előző(?) énjére... a nyűszítve-fekve röhögésnek van megfelelő angol rövidítése?

Mind1, legyen rotflmao.

*Ha igazi, azért ciki, ha meg kamu, akkor azért. Nincs rajtad sapka.
Meglehetősen kevered a szezont a fazonnal, ami nem baj, mert egyértelműen egy birka vagy a sok közül, csak te a kerítés másik oldalán állsz.

1. Iphoneal nem fotóztam magam (még nem). Legalábbis ilyen képet biztosan nem láttál rólam, max. amit más csinált.
2. Valóban iphoneom van.
3. Mai napig megvan a DG szemcsim, sőt van Armani is, sőt több is. És meg fogsz lepődni, használom is őket. Szeretem is őket. Meglehetősen sok márkás ruhám van, de sose a márka miatt vettem, hanem a stílus és a minőség miatt.

Visszatérve a kommentem legelső 1,5 sorára. Nem attól lesz valaki idióta, mert Dolcet vagy Armanit vesz, nem attól lesz valaki bohóc, mert többet költ erre-arra, ha azt tudatosan csinálja és tudja, hogy miért veszi pont azt a terméket. Ez inkább stílus. Azokkal van a probléma, akik csak vásárolgatnak össze-vissza, mert xy ezt mondta, mert xy reklám ezt mutatta, mert az armani az armani. Én nem azért veszek iphonet, mert apple, hanem azért, mert funkcionálisan ezt tartom a legjobbnak, ha ez épp ma egy samsung lenne, akkor samsungot használnék. Én nekem nem azért van armani szemcsim, mert armani logó van rajta, hanem azért, mert ez állt a legjobban és ez tetszett a legjobban. Hozzám, a stílusomhoz és az öltözködésemhez ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Ugyanúgy van sok zara cuccom is, pedig az nem ez a kategória, de vannak igazán stílusos ruhadarabjaik, és miért fizessek többet armaniért, ha van zara olcsóbban. Viszont van olyan, ami nincs - azonos minőségben / azonos stílusban - zaraba és ki kell fizetni a felárat, szemcsik pl. tipikus példái ennek.

Mindenesetre ha jól sejtem, márpedig ritkán tévedek, te tipikus igénytelen és stílus nélküli arcként ezt nem fogod megérteni, ahogy a giorgio armani idézetet se. Örülök, hogy jelentkeztél és feltetted a kezed, hogy gyakorlatban is igazold a kommentemet.
NOMEN EST OMEN
avatar #18
Grifter 2012. május 5. 1609 hozzászólás 203.
Válasz -DSt- #6. hozzászólására
Én alapvetően nem az összetartás-bizalomban látom a problémát, mert ez ember evolúciósan nem ilyen (Darwin), szoktam hallani gyakran ezt az idilli képet, ha nem lenne pénz, ha nem lenne egyenlőtlenség, ha nem lenne ez, ha nem lenne az, akkor ez a világ milyen jól működne. Sajnos ez alapjában véve téves, mert az ember egyénileg fejlődni és növekedni akar. Egyszerűen szólva az ember evolúciósan önző lény. Ugyanakkor ne felejtsük el azt a közhelyet se: "az ember társas lény" - Társas persze. Fajfenntartás, célok elérése, sokszor együtt könnyebb, mint egyedül, de a hangsúly nem azon van, hogy mi, hanem miért? Azért mert az önérdek a kooperációt kívánja meg bizonyos dolgok eléréséhez, amit nem tudsz megvalósítani egyedül, vagy csak sokkal nehezebben megy. Mindenesetre visszakanyarodva a kiindulóponthoz, a hangsúly azon van, hogy bármilyen idillt, egyenlőséget teremtünk, mindig lesznek emberek, akik majd többet akarnak és egyenlőbb az egyenlőek közt lesznek, mert az ember fejlődni akar, de ezért tartunk itt, ezért járunk két lábon, ezért eszünk kézzel és használunk, illetve készítünk tárgyakat. Ezért halad előre a társadalom, ez rendben van.

Ugorjunk egy nagyobbat.. XXI. század: A valós probléma - Sajnos a mai fogyasztói társadalmat egyértelműen jellemzi valami, ami az ókort, középkort, vagy akár a XX. századot még nem jellemezte. Az pedig a gondolkodás hiánya. Ma az emberek nem szeretnek gondolkozni (tisztelet a kivételnek). Én azt látom, hogy ma mindenki csak csinál valamit, csak úgy vásárol valamit, csak úgy sportol, csak úgy tanul, csak úgy dolgozik. Sokkal fontosabb a Mi/Mit kérdéskör, mint a Miért. Bemegyek a boltba veszek ezt, veszek azt, bele se gondolva abba, hogy valójában miért. Hallok egy történetet xyz ezt csinálta: úúú de király vagy úúú de szánalmas, az már nem érdekes, hogy miért. Pedig sokkal komplexebb a kép, ha látjuk az okokat, mögé látunk a dolgoknak, de az már gondolkodást igényel, ennyi időnk nincs, se energiánk. Előző topicban beszéltük éppen, hogy régen (nem is olyan régen) 5-6 éve mennyivel másabb volt a fórum. Voltak egyéniségek, voltak még karakterek. Ezek azért alakultak ki, mert akkor még jóval többet gondolkoztak az emberek. Volt saját vélemény, volt saját (szabad akarat, bár a filozófia szerint ez nem létezett soha). Ma nem érdekel senkit, hogy valaki lant nyer, ha valaki lant nyer, miért nyer, mert xyz nyan-nyan jól játszott. Csak nyert és kész, két hét múlva meg elejtjük, mert nem fontos, majd nyer más, holott nagyon is fontos tisztában lenni a múlttal, ahhoz hogy a jelenben tisztán lássunk és a jövőben sikeresek lehessünk. Én hiszek abban, hogy minden egy folyamat része.
Mindenki csak úgy csinál valamit, csak úgy sportol, csak úgy dolgozik, csak úgy van és kész. Napi rutinok.

Ez ebben a cyber társadalomban ahová a fokozottan rizikós réteg kerül, hatványozottan igazzá válik. A mai fiatalok teljesen egyéniség nélkül léteznek. Hiányzik belőlük a céltudatosság, a kitartás és az, hogy küzdejenek valamiért. Sokan azt sem tudják mik akarnak lenni, azt meg hogy miért.. azt aztán pláne nem. Hallanak valamit, oké, utána nézünk, legyünk kicsit szkeptikusak, ááh minek, kinek van arra ideje. Jól van az, biztos úgy van, ha meg nincs, az se baj nekem, meghallgattam és tetszik, elfogadom aztán cső. Nem véletlen, hogy nincs egyénsiég, nem véletlen, hogy a személyiségzavarok a mai társadalomban gomba módjára szaporodnak.

Magyarországon további gátló tényező a depresszió. És most nem a szó klinikai értelmére gondolok, hanem a szimpla pesszimizmusra, ami folyamatosan jellemzi ezt a társadalmat. Ha valaki rendelkezik kellő önbizalommal, vagy netán egoista, az elítélendő, megvetendő. Ne mond, hogy jó vagy, mert ellenszenves leszel. Ezért mindenki mindenkinek csak panaszkodik. Mindenki lehúz mindenkit. Szar az élet? Iszok két pohárral, máris jobb lesz. Alkoholizmusban is elsők vagyunk, nem a problémát akarjuk megoldani, tenni érte, inkább besöpörjük a szőnyeg alá, könnyebb felbontani 2 üveggel és meginni, mint változni, változtatni. A mai generáció pedig ebbe nő bele. Igazából a média nem csinál mást, minthogy csak kihasználja ezeket a lehetőségeket. Ó persze, ez egy ördögi kör.. a média butít vagy csak kihasználja a butaságot. Valószínűleg mindkettő, ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg. Mégis vegyük alapul a nőket (jó persze, más faj.. :DD) állandóan céltudatlanul csak úgy vásárolnak. Férfiakra ez a vásárlási szokások tekintetében kevésbé igaz, de stílus tekintetében annál inkább. Nincsenek egyéniségek, karakterek, célok, kitartás. Persze, hogy nehéz így alkotni, elérni célokat, sikeresnek lenni.

/A stílus az a luxus amit mindenki megengedhet magának, attól függetlenül, hogy mennyi pénze van. Persze tanulható, ha megvan az emberben a kellő intelligencia/ Giorgio Armani

Kissé kétélű penge ez az idézet, elnézve az urat akinek a tollából származik, mégis azt mondom na azt nézzük, hogy ki ő ma.. nézzük azt, hogy miért lett ő ma a Giorgio Armani. Hát ezért. 9/10 ember ezt az idézetet értelmezni se tudja. Vannak rendszerek, amikben működünk, a rendszerek sokszor nem jók alapjában véve, de ahhoz, hogy változtassunk nem elég a rendszeren belül változásokat hozni, sokszor ki kell lépni a rendszerből és a rendszert magát megváltoztatni, azonban ezt nem látjuk, ezért nem is tudunk kilépni a rendszerből, nincs hozzá gondolkodási keret (9 pont problémája feladat). Így nincs érdemi változtatás se.

Én azt mondom a sikerhez és a változáshoz nem kell más, csak te magad és ebben benne vannak a megfelelő eszközök. Nem hiszek a szerencsében. Nem hiszek a sorsban és Istenben se. Én magamban hiszek. Ezzel nem azt akarom elmondani, hogy egyedül kell a világ ellen, és mindenkin átgázolni a céljaid elérése érdekében, mert a korrektség szintén az egyik legfontosabb dolog szerintem (és hasznos is, bárki-bármit mond) de kellő önismerettel, lehet úgy is növekedni, hogy nem ártassz senkinek, csak te lépdelsz előre, sőt mások is általad. Ez az igazi növekedés. A hit is csak egy hárítás szerintem, mint az alkohol, hinni istenben, hinni a sorsban a szerencsében, a sikertelenséget másra fogni, külső dolgokra, mennyivel könnyebb, mint hinni magadban és ha valamit elcseszel, akkor magadat okolni és keresni a hibákat, változtatni, fejldőni.. Könnyebb ezt másra hárítani, bár talán még mindig jobb elhárítás, mint az alkoholizmus.

Itt ez a cikk, ha igazán jól meg lenne írva és tényleg lenne rendes mondanivalója, akkor megmozdítana valamit, lenne hatása, de nem lesz, mert nagyon rossz időzítés, nagyon rossz a cikk, maga a szerző is leírja, hogy egy sz_r (legalább nem hazudik). Viszont azt látni kell, hogy ez a cikk nem szól többről, mint egy próféta jelmezbe bújt birkáról, aki arról prédikál, hogy rajta kívül mindenki birka és ezt azért tudja megtenni, mert a birka nem elég intelligens állat ahhoz, hogy felismerje a saját tükörképét.

Summa summarum: Egyetértünk abban, hogy az emberek nem néznek az orruknál tovább és nem szeretnek gondolkodni, csak kicsit részletesebben kifejtettem, hogy ez miért is alakul így.
Ezt meg csak most látom... ahogy a konzumidióta kiosztja a teljes fogyasztói társadalmat, soháról beszél azoknak, akik ha nem szívták hülyére az agyukat, még tisztán emlékeznek a D&G* napszemüvegben saját magát ájfonnalal fotozó előző(?) énjére... a nyűszítve-fekve röhögésnek van megfelelő angol rövidítése?

Mind1, legyen rotflmao.

*Ha igazi, azért ciki, ha meg kamu, akkor azért. Nincs rajtad sapka.
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #17
Grifter 2012. május 5. 1609 hozzászólás 203.
Válasz bazsowicz #9. hozzászólására
A hazai SC2 közösség egy bizonyos része komolyan gondolja, hogy egy olyan téma kapcsán forrong és nyan-nyanskodik teljesen feleslegesen, mellyel a legtöbb cyber kommuna már több éve megküzdött és letudott?

Különben is, az önérzetes nyan-nyan életbe, valaki a saját költségén (hiányoltam a "vajon honnan szerzett ennyi pénzt" kérdéskörből készült kisregényt) megméretteti magát és egy olyan közösségre, urambocsá' országra (hogy mi van?) hoz szégyent, mely magasról nyan-nyanik mindenre és mindenkire? Ugye.

Afrikában meg még mindig a vízzel van a gond, pedig nálunk sose volt ...
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #16
tarhaka 2012. május 5. 115 hozzászólás 2596.
Válasz pedalgep #15. hozzászólására
Azt a részét fel tudom fogni. Akkor inkább az zavar, hogy egy helyesírási hibákkal teletűzdelt, igénytelen, személyeskedéssel teli, indulattól fűtött és kb. tartalom nélküli cikk jelenik meg egy magára valamit azért adó játékportál főoldalán. Abba már beleköthetek?
persze így korrekt :vigyor:
avatar #15
pedalgep 2012. május 5. 969 hozzászólás 376.
Válasz tarhaka #13. hozzászólására
sok évbe telik megemészteni hogy az ogc nem cs-s oldal?
Azt a részét fel tudom fogni. Akkor inkább az zavar, hogy egy helyesírási hibákkal teletűzdelt, igénytelen, személyeskedéssel teli, indulattól fűtött és kb. tartalom nélküli cikk jelenik meg egy magára valamit azért adó játékportál főoldalán. Abba már beleköthetek?
avatar #14
Darc1n 2012. május 5. 21 hozzászólás 6494.
Válasz tarhaka #13. hozzászólására
sok évbe telik megemészteni hogy az ogc nem cs-s oldal?
Nem érted Mate, ez a cikk nem csak az sc.rts.hu-n jelenik meg, hanem a counter-strike.hu-n is kikerült hírbe, amit ráadásul sokkal többen is olvasnak (még).
avatar #13
tarhaka 2012. május 4. 115 hozzászólás 2596.
Válasz pedalgep #11. hozzászólására
Most bennem van a hiba, hogy nem értem, vagy tényleg hírértéke van egy cs-s oldalon annak, hogy a starcraftosok marják egymást?
sok évbe telik megemészteni hogy az ogc nem cs-s oldal?
avatar #12
EL-Tigre 2012. május 4. 3881 hozzászólás 41.
Válasz -DSt- #4. hozzászólására
Ez a cikk ez brutális. Én értetlenül állok a helyzet előtt, hogy ahogy telnek-múlnak az évek, hónapok és megjelentetsz 1-1 cikket, egyre inkább rosszabbak. Már az első cikkjeidnél is mondtam, hogy ez nem a te pályád lesz - pedig ehhez képest azok díjnyertesek voltak - de most, ez már a no comment kategóriát súrolgatja. Nem tartom magam egy gyenge intellektuális képességekkel rendelkező egyénnek, de komolyan el kellett közben gondolkoznom, hogy te tulajdonképpen mi a fészkes fenét is akarsz.

Cikkhez vázlatosan:
- Félelmetesen rosszul struktúrált
- Inkoherens
- Semmi sincs normálisan vázolva, kifejtve
- Logikailag 0
- A hasonlatok néhol már fájtak.
(Én nekem az volt az érzésem, hogy egy bipoláris hangulatzavarral küzdő egyént "hallgatok végig" aki épp a hipomániás-mániás epizódját éli. Egyszerűen fárasztó volt, néhol már fájt is kicsit.)

Igazán sajnálom ezt a 10 percet amit rászántam. Pedig szeretek olvasni..

Tartalmilag (ezzel kapcsolatban rövid leszek, hiszen nem érdemel sok karaktert):
Én már évek óta figyelemmel követem az itteni tevékenységed, akár a moderálási szokásaid, akár a kommentjeid, akár a cikkjeid. Főként az utolsó idézethez szeretnék hozzászólni.

Mesélek én is egy történetet, a tiedre építve:
Van egy kis lépcsőház. A lépcsőház végén egy ajtó. Az ajtó mellett két kapcsoló (csengő, lámpa). Tudod, világos van. Nagyon szeretnél bejutni azon az ajtón, hiszen a túloldalon a megvilágosodás vár, de ehhez az kell, hogy csengess és beengedjenek. Csengetsz is serényen, nyomkodod azt a kapcsolót, néha kicsit elfáradsz, de nyomkodod tovább, de csak nem nyílik azaz ajtó. Közben a szomszéd néni elindul a boltba, és halkan odaszól: "az a lámpa maga bolond".
mint egy falat kenyér :kacsint:
Huzzal mar vissza a rockkocsmaba 10/20-azni te bohoc.. Az valo neked.
avatar #11
pedalgep 2012. május 4. 969 hozzászólás 376.
Most bennem van a hiba, hogy nem értem, vagy tényleg hírértéke van egy cs-s oldalon annak, hogy a starcraftosok marják egymást?
avatar #10
deekin 2012. május 4. 337 hozzászólás 1142.
tl dr
gorky 8 éve lóg nekem egy pizzával mert kikapott kaméleontól a döntőben
a ropogós pfefferónit nagyon szeretem
life is balanced L2P @];-Ð
avatar #9
A hazai SC2 közösség egy bizonyos része komolyan gondolja, hogy egy olyan téma kapcsán forrong és nyan-nyanskodik teljesen feleslegesen, mellyel a legtöbb cyber kommuna már több éve megküzdött és letudott?

Különben is, az önérzetes nyan-nyan életbe, valaki a saját költségén (hiányoltam a "vajon honnan szerzett ennyi pénzt" kérdéskörből készült kisregényt) megméretteti magát és egy olyan közösségre, urambocsá' országra (hogy mi van?) hoz szégyent, mely magasról nyan-nyanik mindenre és mindenkire? Ugye.

Death is the road to awe.
avatar #8
Grifter 2012. május 4. 1609 hozzászólás 203.
Ö... majdnem jó, de legalább közel volt.
"The power of accurate observation is often called cynicism by those who have not got it." - G. B. Shaw
avatar #7
quick 2012. május 4. 1914 hozzászólás 152.
Válasz -DSt- #6. hozzászólására
Én alapvetően nem az összetartás-bizalomban látom a problémát, mert ez ember evolúciósan nem ilyen (Darwin), szoktam hallani gyakran ezt az idilli képet, ha nem lenne pénz, ha nem lenne egyenlőtlenség, ha nem lenne ez, ha nem lenne az, akkor ez a világ milyen jól működne. Sajnos ez alapjában véve téves, mert az ember egyénileg fejlődni és növekedni akar. Egyszerűen szólva az ember evolúciósan önző lény. Ugyanakkor ne felejtsük el azt a közhelyet se: "az ember társas lény" - Társas persze. Fajfenntartás, célok elérése, sokszor együtt könnyebb, mint egyedül, de a hangsúly nem azon van, hogy mi, hanem miért? Azért mert az önérdek a kooperációt kívánja meg bizonyos dolgok eléréséhez, amit nem tudsz megvalósítani egyedül, vagy csak sokkal nehezebben megy. Mindenesetre visszakanyarodva a kiindulóponthoz, a hangsúly azon van, hogy bármilyen idillt, egyenlőséget teremtünk, mindig lesznek emberek, akik majd többet akarnak és egyenlőbb az egyenlőek közt lesznek, mert az ember fejlődni akar, de ezért tartunk itt, ezért járunk két lábon, ezért eszünk kézzel és használunk, illetve készítünk tárgyakat. Ezért halad előre a társadalom, ez rendben van.

Ugorjunk egy nagyobbat.. XXI. század: A valós probléma - Sajnos a mai fogyasztói társadalmat egyértelműen jellemzi valami, ami az ókort, középkort, vagy akár a XX. századot még nem jellemezte. Az pedig a gondolkodás hiánya. Ma az emberek nem szeretnek gondolkozni (tisztelet a kivételnek). Én azt látom, hogy ma mindenki csak csinál valamit, csak úgy vásárol valamit, csak úgy sportol, csak úgy tanul, csak úgy dolgozik. Sokkal fontosabb a Mi/Mit kérdéskör, mint a Miért. Bemegyek a boltba veszek ezt, veszek azt, bele se gondolva abba, hogy valójában miért. Hallok egy történetet xyz ezt csinálta: úúú de király vagy úúú de szánalmas, az már nem érdekes, hogy miért. Pedig sokkal komplexebb a kép, ha látjuk az okokat, mögé látunk a dolgoknak, de az már gondolkodást igényel, ennyi időnk nincs, se energiánk. Előző topicban beszéltük éppen, hogy régen (nem is olyan régen) 5-6 éve mennyivel másabb volt a fórum. Voltak egyéniségek, voltak még karakterek. Ezek azért alakultak ki, mert akkor még jóval többet gondolkoztak az emberek. Volt saját vélemény, volt saját (szabad akarat, bár a filozófia szerint ez nem létezett soha). Ma nem érdekel senkit, hogy valaki lant nyer, ha valaki lant nyer, miért nyer, mert xyz nyan-nyan jól játszott. Csak nyert és kész, két hét múlva meg elejtjük, mert nem fontos, majd nyer más, holott nagyon is fontos tisztában lenni a múlttal, ahhoz hogy a jelenben tisztán lássunk és a jövőben sikeresek lehessünk. Én hiszek abban, hogy minden egy folyamat része.
Mindenki csak úgy csinál valamit, csak úgy sportol, csak úgy dolgozik, csak úgy van és kész. Napi rutinok.

Ez ebben a cyber társadalomban ahová a fokozottan rizikós réteg kerül, hatványozottan igazzá válik. A mai fiatalok teljesen egyéniség nélkül léteznek. Hiányzik belőlük a céltudatosság, a kitartás és az, hogy küzdejenek valamiért. Sokan azt sem tudják mik akarnak lenni, azt meg hogy miért.. azt aztán pláne nem. Hallanak valamit, oké, utána nézünk, legyünk kicsit szkeptikusak, ááh minek, kinek van arra ideje. Jól van az, biztos úgy van, ha meg nincs, az se baj nekem, meghallgattam és tetszik, elfogadom aztán cső. Nem véletlen, hogy nincs egyénsiég, nem véletlen, hogy a személyiségzavarok a mai társadalomban gomba módjára szaporodnak.

Magyarországon további gátló tényező a depresszió. És most nem a szó klinikai értelmére gondolok, hanem a szimpla pesszimizmusra, ami folyamatosan jellemzi ezt a társadalmat. Ha valaki rendelkezik kellő önbizalommal, vagy netán egoista, az elítélendő, megvetendő. Ne mond, hogy jó vagy, mert ellenszenves leszel. Ezért mindenki mindenkinek csak panaszkodik. Mindenki lehúz mindenkit. Szar az élet? Iszok két pohárral, máris jobb lesz. Alkoholizmusban is elsők vagyunk, nem a problémát akarjuk megoldani, tenni érte, inkább besöpörjük a szőnyeg alá, könnyebb felbontani 2 üveggel és meginni, mint változni, változtatni. A mai generáció pedig ebbe nő bele. Igazából a média nem csinál mást, minthogy csak kihasználja ezeket a lehetőségeket. Ó persze, ez egy ördögi kör.. a média butít vagy csak kihasználja a butaságot. Valószínűleg mindkettő, ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg. Mégis vegyük alapul a nőket (jó persze, más faj.. :DD) állandóan céltudatlanul csak úgy vásárolnak. Férfiakra ez a vásárlási szokások tekintetében kevésbé igaz, de stílus tekintetében annál inkább. Nincsenek egyéniségek, karakterek, célok, kitartás. Persze, hogy nehéz így alkotni, elérni célokat, sikeresnek lenni.

/A stílus az a luxus amit mindenki megengedhet magának, attól függetlenül, hogy mennyi pénze van. Persze tanulható, ha megvan az emberben a kellő intelligencia/ Giorgio Armani

Kissé kétélű penge ez az idézet, elnézve az urat akinek a tollából származik, mégis azt mondom na azt nézzük, hogy ki ő ma.. nézzük azt, hogy miért lett ő ma a Giorgio Armani. Hát ezért. 9/10 ember ezt az idézetet értelmezni se tudja. Vannak rendszerek, amikben működünk, a rendszerek sokszor nem jók alapjában véve, de ahhoz, hogy változtassunk nem elég a rendszeren belül változásokat hozni, sokszor ki kell lépni a rendszerből és a rendszert magát megváltoztatni, azonban ezt nem látjuk, ezért nem is tudunk kilépni a rendszerből, nincs hozzá gondolkodási keret (9 pont problémája feladat). Így nincs érdemi változtatás se.

Én azt mondom a sikerhez és a változáshoz nem kell más, csak te magad és ebben benne vannak a megfelelő eszközök. Nem hiszek a szerencsében. Nem hiszek a sorsban és Istenben se. Én magamban hiszek. Ezzel nem azt akarom elmondani, hogy egyedül kell a világ ellen, és mindenkin átgázolni a céljaid elérése érdekében, mert a korrektség szintén az egyik legfontosabb dolog szerintem (és hasznos is, bárki-bármit mond) de kellő önismerettel, lehet úgy is növekedni, hogy nem ártassz senkinek, csak te lépdelsz előre, sőt mások is általad. Ez az igazi növekedés. A hit is csak egy hárítás szerintem, mint az alkohol, hinni istenben, hinni a sorsban a szerencsében, a sikertelenséget másra fogni, külső dolgokra, mennyivel könnyebb, mint hinni magadban és ha valamit elcseszel, akkor magadat okolni és keresni a hibákat, változtatni, fejldőni.. Könnyebb ezt másra hárítani, bár talán még mindig jobb elhárítás, mint az alkoholizmus.

Itt ez a cikk, ha igazán jól meg lenne írva és tényleg lenne rendes mondanivalója, akkor megmozdítana valamit, lenne hatása, de nem lesz, mert nagyon rossz időzítés, nagyon rossz a cikk, maga a szerző is leírja, hogy egy sz_r (legalább nem hazudik). Viszont azt látni kell, hogy ez a cikk nem szól többről, mint egy próféta jelmezbe bújt birkáról, aki arról prédikál, hogy rajta kívül mindenki birka és ezt azért tudja megtenni, mert a birka nem elég intelligens állat ahhoz, hogy felismerje a saját tükörképét.

Summa summarum: Egyetértünk abban, hogy az emberek nem néznek az orruknál tovább és nem szeretnek gondolkodni, csak kicsit részletesebben kifejtettem, hogy ez miért is alakul így.
"Ezzel nem azt akarom elmondani, hogy egyedül kell a világ ellen, és mindenkin átgázolni a céljaid elérése érdekében, mert a korrektség szintén az egyik legfontosabb dolog szerintem (és hasznos is, bárki-bármit mond) de kellő önismerettel, lehet úgy is növekedni, hogy nem ártassz senkinek, csak te lépdelsz előre, sőt mások is általad. Ez az igazi növekedés. "

+1
"... és végül az a körülmény, hogy aki nem használja az agyát, az nem jobb annál, mint akinek nincs is agya. "
avatar #6
-DSt- 2012. május 4. 6632 hozzászólás 12.
Válasz lszr_ #1. hozzászólására
nos igazából a meglátásoddal csak annyi gond van, hogy csak az sc2-re vetítetted ki.
gyakorlatilag ma az egész országot ez jellemzi, hogy "Hogy is lenne itt összetartás és bizalom, ha valójában mindenki a sötétben tapogatózik, és ha néha-néha valaki a villanykapcsoló felé nyúlna, akkor megszólal egy sejtelmes hang a szürke masszából: „Huss, ne tedd! Hisz világos van, te bolond!”.

az igazság az, hogy sokan nem néznek az orruknál tovább egyesek meg, ha néznek is akkor nem mernek csinálni semmit így marad az a pár ember aki képes a átlátni a dolgokon és verni az asztalt a többi meg, min a birka megy a vágóhídra
Én alapvetően nem az összetartás-bizalomban látom a problémát, mert ez ember evolúciósan nem ilyen (Darwin), szoktam hallani gyakran ezt az idilli képet, ha nem lenne pénz, ha nem lenne egyenlőtlenség, ha nem lenne ez, ha nem lenne az, akkor ez a világ milyen jól működne. Sajnos ez alapjában véve téves, mert az ember egyénileg fejlődni és növekedni akar. Egyszerűen szólva az ember evolúciósan önző lény. Ugyanakkor ne felejtsük el azt a közhelyet se: "az ember társas lény" - Társas persze. Fajfenntartás, célok elérése, sokszor együtt könnyebb, mint egyedül, de a hangsúly nem azon van, hogy mi, hanem miért? Azért mert az önérdek a kooperációt kívánja meg bizonyos dolgok eléréséhez, amit nem tudsz megvalósítani egyedül, vagy csak sokkal nehezebben megy. Mindenesetre visszakanyarodva a kiindulóponthoz, a hangsúly azon van, hogy bármilyen idillt, egyenlőséget teremtünk, mindig lesznek emberek, akik majd többet akarnak és egyenlőbb az egyenlőek közt lesznek, mert az ember fejlődni akar, de ezért tartunk itt, ezért járunk két lábon, ezért eszünk kézzel és használunk, illetve készítünk tárgyakat. Ezért halad előre a társadalom, ez rendben van.

Ugorjunk egy nagyobbat.. XXI. század: A valós probléma - Sajnos a mai fogyasztói társadalmat egyértelműen jellemzi valami, ami az ókort, középkort, vagy akár a XX. századot még nem jellemezte. Az pedig a gondolkodás hiánya. Ma az emberek nem szeretnek gondolkozni (tisztelet a kivételnek). Én azt látom, hogy ma mindenki csak csinál valamit, csak úgy vásárol valamit, csak úgy sportol, csak úgy tanul, csak úgy dolgozik. Sokkal fontosabb a Mi/Mit kérdéskör, mint a Miért. Bemegyek a boltba veszek ezt, veszek azt, bele se gondolva abba, hogy valójában miért. Hallok egy történetet xyz ezt csinálta: úúú de király vagy úúú de szánalmas, az már nem érdekes, hogy miért. Pedig sokkal komplexebb a kép, ha látjuk az okokat, mögé látunk a dolgoknak, de az már gondolkodást igényel, ennyi időnk nincs, se energiánk. Előző topicban beszéltük éppen, hogy régen (nem is olyan régen) 5-6 éve mennyivel másabb volt a fórum. Voltak egyéniségek, voltak még karakterek. Ezek azért alakultak ki, mert akkor még jóval többet gondolkoztak az emberek. Volt saját vélemény, volt saját (szabad akarat, bár a filozófia szerint ez nem létezett soha). Ma nem érdekel senkit, hogy valaki lant nyer, ha valaki lant nyer, miért nyer, mert xyz nyan-nyan jól játszott. Csak nyert és kész, két hét múlva meg elejtjük, mert nem fontos, majd nyer más, holott nagyon is fontos tisztában lenni a múlttal, ahhoz hogy a jelenben tisztán lássunk és a jövőben sikeresek lehessünk. Én hiszek abban, hogy minden egy folyamat része.
Mindenki csak úgy csinál valamit, csak úgy sportol, csak úgy dolgozik, csak úgy van és kész. Napi rutinok.

Ez ebben a cyber társadalomban ahová a fokozottan rizikós réteg kerül, hatványozottan igazzá válik. A mai fiatalok teljesen egyéniség nélkül léteznek. Hiányzik belőlük a céltudatosság, a kitartás és az, hogy küzdejenek valamiért. Sokan azt sem tudják mik akarnak lenni, azt meg hogy miért.. azt aztán pláne nem. Hallanak valamit, oké, utána nézünk, legyünk kicsit szkeptikusak, ááh minek, kinek van arra ideje. Jól van az, biztos úgy van, ha meg nincs, az se baj nekem, meghallgattam és tetszik, elfogadom aztán cső. Nem véletlen, hogy nincs egyénsiég, nem véletlen, hogy a személyiségzavarok a mai társadalomban gomba módjára szaporodnak.

Magyarországon további gátló tényező a depresszió. És most nem a szó klinikai értelmére gondolok, hanem a szimpla pesszimizmusra, ami folyamatosan jellemzi ezt a társadalmat. Ha valaki rendelkezik kellő önbizalommal, vagy netán egoista, az elítélendő, megvetendő. Ne mond, hogy jó vagy, mert ellenszenves leszel. Ezért mindenki mindenkinek csak panaszkodik. Mindenki lehúz mindenkit. Szar az élet? Iszok két pohárral, máris jobb lesz. Alkoholizmusban is elsők vagyunk, nem a problémát akarjuk megoldani, tenni érte, inkább besöpörjük a szőnyeg alá, könnyebb felbontani 2 üveggel és meginni, mint változni, változtatni. A mai generáció pedig ebbe nő bele. Igazából a média nem csinál mást, minthogy csak kihasználja ezeket a lehetőségeket. Ó persze, ez egy ördögi kör.. a média butít vagy csak kihasználja a butaságot. Valószínűleg mindkettő, ugyanakkor én magamból kiindulva: életemben nem vettem még meg azért egy sampont, ruhát, műszaki cikket, mert láttam a tvben, hogy az mennyire király. Igaz, jó 6-7 éve nem is nagyon nézek tvt. Soha nem mentem még úgy be boltba (se élelmiszer, se ruha, se semmi) hogy ne tudtam volna előre mit fogok venni és miért, ezt a miértet pedig az esetek többségében gondos utánaolvasás előzte meg. Mégis vegyük alapul a nőket (jó persze, más faj.. :DD) állandóan céltudatlanul csak úgy vásárolnak. Férfiakra ez a vásárlási szokások tekintetében kevésbé igaz, de stílus tekintetében annál inkább. Nincsenek egyéniségek, karakterek, célok, kitartás. Persze, hogy nehéz így alkotni, elérni célokat, sikeresnek lenni.

/A stílus az a luxus amit mindenki megengedhet magának, attól függetlenül, hogy mennyi pénze van. Persze tanulható, ha megvan az emberben a kellő intelligencia/ Giorgio Armani

Kissé kétélű penge ez az idézet, elnézve az urat akinek a tollából származik, mégis azt mondom na azt nézzük, hogy ki ő ma.. nézzük azt, hogy miért lett ő ma a Giorgio Armani. Hát ezért. 9/10 ember ezt az idézetet értelmezni se tudja. Vannak rendszerek, amikben működünk, a rendszerek sokszor nem jók alapjában véve, de ahhoz, hogy változtassunk nem elég a rendszeren belül változásokat hozni, sokszor ki kell lépni a rendszerből és a rendszert magát megváltoztatni, azonban ezt nem látjuk, ezért nem is tudunk kilépni a rendszerből, nincs hozzá gondolkodási keret (9 pont problémája feladat). Így nincs érdemi változtatás se.

Én azt mondom a sikerhez és a változáshoz nem kell más, csak te magad és ebben benne vannak a megfelelő eszközök. Nem hiszek a szerencsében. Nem hiszek a sorsban és Istenben se. Én magamban hiszek. Ezzel nem azt akarom elmondani, hogy egyedül kell a világ ellen, és mindenkin átgázolni a céljaid elérése érdekében, mert a korrektség szintén az egyik legfontosabb dolog szerintem (és hasznos is, bárki-bármit mond) de kellő önismerettel, lehet úgy is növekedni, hogy nem ártassz senkinek, csak te lépdelsz előre, sőt mások is általad. Ez az igazi növekedés. A hit is csak egy hárítás szerintem, mint az alkohol, hinni istenben, hinni a sorsban a szerencsében, a sikertelenséget másra fogni, külső dolgokra, mennyivel könnyebb, mint hinni magadban és ha valamit elcseszel, akkor magadat okolni és keresni a hibákat, változtatni, fejldőni.. Könnyebb ezt másra hárítani, bár talán még mindig jobb elhárítás, mint az alkoholizmus.

Itt ez a cikk, ha igazán jól meg lenne írva és tényleg lenne rendes mondanivalója, akkor megmozdítana valamit, lenne hatása, de nem lesz, mert nagyon rossz időzítés, nagyon rossz a cikk, maga a szerző is leírja, hogy egy sz_r (legalább nem hazudik). Viszont azt látni kell, hogy ez a cikk nem szól többről, mint egy próféta jelmezbe bújt birkáról, aki arról prédikál, hogy rajta kívül mindenki birka és ezt azért tudja megtenni, mert a birka nem elég intelligens állat ahhoz, hogy felismerje a saját tükörképét.

Summa summarum: Egyetértünk abban, hogy az emberek nem néznek az orruknál tovább és nem szeretnek gondolkodni, csak kicsit részletesebben kifejtettem, hogy ez miért is alakul így.
NOMEN EST OMEN
avatar #5
Darc1n 2012. május 4. 21 hozzászólás 6494.
Gratulálok. Hero cikke több szempontból sem ütötte meg a mércét, továbbá koránt sem tükrözte a teljes valóságot, ezért szedtük le. A cikk lekerülése - a te szavaiddal értve Pene, "cenzúrázása" - után kiderült, hogy Hero valóban nem volt teljesen tudatában a történéseknek, mivel közel fél évig nem volt internete.
Nem esett szó például a SEC-ről, ami szintén WCG szervezés alatt állt és a magyar SC scene (még a BW-hez viszonyítva is) eddigi legnagyobb eredményét és nyereményét tudta felmutatni nekünk Breach, aki kereken 1000 dollárral távozott.
Nem bocsátkozom további beszélgetésbe, csak ezt a pár apróságot akartam megemlíteni, mivel ezzel az írással, mint olyan, nem értek egyet és nem is tartom objektívnak.
Nem akarok beleszólni az oldal szerkesztésébe, de a kezdetek óta egyáltalán nem úgy látom, hogy itt bármiféle érdemleges információval szolgálnátok ki a közösségeteket, amit egyáltalán nem tudok értékelni.
Szóval kicsit összeszedhetnétek magatokat.. Peace out.
avatar #4
-DSt- 2012. május 4. 6632 hozzászólás 12.
Ez a cikk ez brutális. Én értetlenül állok a helyzet előtt, hogy ahogy telnek-múlnak az évek, hónapok és megjelentetsz 1-1 cikket, egyre inkább rosszabbak. Már az első cikkjeidnél is mondtam, hogy ez nem a te pályád lesz - pedig ehhez képest azok díjnyertesek voltak - de most, ez már a no comment kategóriát súrolgatja. Nem tartom magam egy gyenge intellektuális képességekkel rendelkező egyénnek, de komolyan el kellett közben gondolkoznom, hogy te tulajdonképpen mi a fészkes fenét is akarsz.

Cikkhez vázlatosan:
- Félelmetesen rosszul struktúrált
- Inkoherens
- Semmi sincs normálisan vázolva, kifejtve
- Logikailag 0
- A hasonlatok néhol már fájtak.
(Én nekem az volt az érzésem, hogy egy bipoláris hangulatzavarral küzdő egyént "hallgatok végig" aki épp a hipomániás-mániás epizódját éli. Egyszerűen fárasztó volt, néhol már fájt is kicsit.)

Igazán sajnálom ezt a 10 percet amit rászántam. Pedig szeretek olvasni..

Tartalmilag (ezzel kapcsolatban rövid leszek, hiszen nem érdemel sok karaktert):
Én már évek óta figyelemmel követem az itteni tevékenységed, akár a moderálási szokásaid, akár a kommentjeid, akár a cikkjeid. Főként az utolsó idézethez szeretnék hozzászólni.

Mesélek én is egy történetet, a tiedre építve:
Van egy kis lépcsőház. A lépcsőház végén egy ajtó. Az ajtó mellett két kapcsoló (csengő, lámpa). Tudod, világos van. Nagyon szeretnél bejutni azon az ajtón, hiszen a túloldalon a megvilágosodás vár, de ehhez az kell, hogy csengess és beengedjenek. Csengetsz is serényen, nyomkodod azt a kapcsolót, néha kicsit elfáradsz, de nyomkodod tovább, de csak nem nyílik azaz ajtó. Közben a szomszéd néni elindul a boltba, és halkan odaszól: "az a lámpa maga bolond".
NOMEN EST OMEN
avatar #3
KooleN 2012. május 4. 271 hozzászólás 1374.
Elég sajnálatos hogy ilyen hosszú és tartalmas irományhoz, egy barátok köztes, alantos bevezető kell mézesmadzagnak a valódi tartalom elolvasásához.
Clear Eyes, Full Heart, Can't Lose!
avatar #2
jó cikk

szerintem szépen lassan fellendül itthon is majd esport, csak várni kell

wcg-s mizériával kár foglalkozni

viszont ideje lenne már hogy itthon is legyen olyan progamer akit meghivnak a nemzetközi versenyekre a klánja meg fizeti az utat ha kell. Ezek a húzóemberek felgyorsitanák a folyamatot
avatar #1
lszr_ 2012. május 4. 1115 hozzászólás 316.
nos igazából a meglátásoddal csak annyi gond van, hogy csak az sc2-re vetítetted ki.
gyakorlatilag ma az egész országot ez jellemzi, hogy "Hogy is lenne itt összetartás és bizalom, ha valójában mindenki a sötétben tapogatózik, és ha néha-néha valaki a villanykapcsoló felé nyúlna, akkor megszólal egy sejtelmes hang a szürke masszából: „Huss, ne tedd! Hisz világos van, te bolond!”.

az igazság az, hogy sokan nem néznek az orruknál tovább egyesek meg, ha néznek is akkor nem mernek csinálni semmit így marad az a pár ember aki képes a átlátni a dolgokon és verni az asztalt a többi meg, min a birka megy a vágóhídra
Counter-Strike 1.6 - We won't forget